שתף קטע נבחר

 
צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

טראמפ: "שיא במספר המתים ביממה - בעוד שבועיים"

לאחר שפיזר הצהרות אופטימיות, שינה הנשיא האמריקני את גישתו והאריך את ההגבלות הפדרליות בעקבות הקורונה עד ל-30 באפריל. לדבריו, "הצעדים ימנעו ממספר המתים להגיע ל-2.2 מיליון. 100 אלף מתים יהיו הצלחה"

לאחר שבימים האחרונים נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, פיזר הצהרות אופטימיות ואמר כי הוא רוצה להסיר את רוב הגבלות הקורונה עד לחג הפסחא ב-12 באפריל, הלילה (בין ראשון לשני) הוא כבר נשמע אחרת. טראמפ האריך את הנחיות הריחוק החברתי הפדרליות - שהיו אמורות להסתיים היום - עד ל-30 באפריל, ואמר כי נגיף הקורונה עשוי לגבות בין 100 ל-200 אלף קורבנות בארה"ב אם לא יטופל כראוי.

טראמפ בהצהרה על נגיף הקורונה בבית הלבן (צילום: CNP)
"רוצה את החיים שלנו בחזרה". טראמפ(צילום: CNP)

טראמפ בהצהרה על נגיף הקורונה בבית הלבן (צילום: EPA)
הרבה לנזוף בעיתונאים. טראמפ(צילום: EPA)

ד
נקרא לפודיום - ואמר שוב שמספר המתים יהיה בין 100 ל-200 אלף. פאוצ'י(צילום: רויטרס)

נגיף הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

מדובר בשינוי חד בטון האופטימי של טראמפ, שרק לפני כמה ימים עוד אמר כי "אפשר לפתוח חלקים מסוימים בארה"ב" והרהר על פתיחת עסקים מחדש בתוך כמה שבועות. במסיבת עיתונאים שכינס הלילה בבית הלבן, אמר טראמפ כי דבריו על חג הפסחא היו רק "מטרה לשאוף אליה". הוא הוסיף כי הוא מקווה שארה"ב תתאושש עד ל-1 ביוני, שינוי משמעותי לעומת הצהרותיו הקודמות.

 

"ככל שתתנהגו טוב יותר, כך הסיוט הזה יסתיים יותר מהר", אמר טראמפ, שהרבה לנזוף בעיתונאים על שאלות ששאלו. הוא גם תקף את הביקורת על הדרך שבה פעל הממשל למניעת התפשטות המגפה: "אני רוצה שתעריכו את העבודה המדהימה שאנחנו עושים. אלה צעדים שמעולם לא ננקטו בעבר, ויש אנשים, כמו הדמוקרטים, שלא רוצים להכיר בכך מסיבות פוליטיות".

 

טראמפ הוסיף כי ביום שלישי הקרוב הוא יציג תוכנית אסטרטגית חדשה למאבק בנגיף. הצהרותיו הקודמות של טראמפ נמסרו בניגוד לדעת מומחי הבריאות בארה"ב, שהזהירו אותו כי להתקהלויות גדולות ולעבודה במקומות צפופים עשויות להיות השלכות חמורות. כעת נראה שטראמפ התיישר פעם נוספת לפי עצותיהם, והוא הזהיר כי התפשטות הנגיף בארה"ב עדיין לא מאטה.

 

 

טראמפ בהצהרה על נגיף הקורונה בבית הלבן (צילום: CNP)
"יכלנו להגיע ל-2.2 מיליון מתים". טראמפ(צילום: CNP)

"מספר המתים ביממה יגיע לשיאו ככל הנראה בעוד שבועיים", אמר טראמפ, שהדגיש כאמור שהוא מקווה שארה"ב תתאושש עד ל-1 ביוני. "הרבה דברים נהדרים יקרו עד אז", הוסיף. "אני רוצה את החיים שלנו בחזרה שוב".

 

המומחה של ממשל טראמפ למחלות זיהומיות, ד"ר אנתוני פאוצ'י, העריך אתמול שמיליוני אמריקנים יידבקו בקורונה ו"בין 100,000 ל-200,000 ימותו". טראמפ אמר כי הוא לא בטוח במספרים האלה. הוא גם טען שההערכה הראשונית הייתה כ-2.2 מיליון מתים, אך בעקבות הצעדים שנקט הממשל המספר ירד משמעותית. לדבריו, "אם נצליח להוריד את המספר ל-100 אלף מקרי מוות - זה מספר נוראי, אולי פחות, ההערכות מדברות על בין 100 ל-200 אלף - אז עשינו עבודה טובה מאוד".

 

לאחר מכן קרא הנשיא לפאוצ'י לפודיום - והיועץ חזר על הערכותיו הקודרות מאתמול. לדברי פאוצ'י, "ניתן להעלות על הדעת" שיותר ממיליון אנשים בארה"ב יידבקו בנגיף. הוא הוסיף כי הרחבת ההגבלות ל-30 באפריל עשויה להפחית את ההערכה הזו.

 

 

ניו יורק תחת מצב חירום    (צילום: רויטרס)

ניו יורק תחת מצב חירום    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
 

הנשיא טראמפ סופג ביקורת על כך שלא נקט בצעדים הנדרשים עם תחילת התפשטות המגפה בארה"ב, מה שגרם לעלייה מהירה בשיעור הנדבקים. בעבר טראמפ כבר שינה גישה בנושא המגפה - מגישה מקלה לגישה נוקשה - ובימים האחרונים שוב שינה כאמור את הטון. כעת, בכך שהאריך את תוקף ההגבלות עד ל-30 באפריל, הודה למעשה טראמפ שהערכותיו האופטימיות מהימים האחרונים היו שגויות.

 

הנחיות הבית הלבן ממליצות לכל האמריקנים להימנע מהתקהלויות של יותר מעשרה אנשים, לעבוד מהבית ולא לצאת למקומות בילוי. בנוסף, ההנחיות קוראות לאנשים מבוגרים לא לצאתם מביתם. בנוסף להנחיות אלה, כל מדינה בארה"ב מטילה מגבלות משלה, לרוב בהתאם להיקף התפשטות הנגיף בשטחה.

 

עד כה אובחנו יותר מ-142 אלף בני אדם כחיוביים לנגיף הקורונה בארה"ב, המספר הגדול ביותר בעולם כולו. מוקד ההתפרצות העיקרי הוא מדינת ניו יורק, שם נדבקו כ-60 אלף בני אדם. עד כה מתו כ-2,500 בני אדם כתוצאה מהמחלה בארה"ב - יותר מאלף מהם בניו יורק. שיעור ההתפרצות הגבוה ביותר בניו יורק הוא בעיר ניו יורק, שם מתמודדים בתי החולים עם עומסים חריגים בעקבות המגפה.

 

מוקדי התפרצות חמורים נוספים בארה"ב הם ניו ג'רזי עם כ-14 אלף מקרים ויותר מ-161 מקרי מוות, קליפורניה עם כ-6,200 מקרים ויותר מ-131 מקרי מוות ומישיגן עם כ-5,500 מקרים ו-132 מקרי מוות. שיעור מתים גבוה נרשם גם בוושינגטון, שם נדבקו כ-4,400 בני אדם ומתו יותר מ-195, ובלואיזיאנה, שם נדבקו כ-3,500 ומתו יותר מ-151.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: CNP
"ארה"ב תתאושש עד ל-1 ביוני". טראמפ
צילום: CNP
מומלצים