הנגיף מכה באיטליה, וזו ההזדמנות של המאפיה
השוטרים עסוקים, 2,500 אסירים שוחררו מהכלא ומשפטיהם של מאות נאשמים הושעו. ארגוני הפשיעה יודעים שזה הזמן שלהם לפעול: "הרבה כסף יזרום"
משבר הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:
- האנשים מסתגרים בבתים – והחיות חוזרות
- בת 108: שרדה את השפעת הספרדית ומתה מקורונה
- הודו: עניים שנשלחו לבידוד מטפסים על עצים
- בתי קפה וכדורגל: המדינה האירופית שממשיכה כרגיל
מהקוזה נוסטרה בסיציליה, דרך הנדרנגטה רב-העוצמה בקלברייה ועד הקאמורה בנאפולי – כמו איטלקים מן השורה מצאו עצמם ארגוני המאפיה של איטליה בשבועות האחרונים במגננה מול נגיף הקורונה, אבל לדברי גוברנלה, עכשיו הם מתארגנים מחדש: "הרבה כסף יזרום בסביבה".
החוקר בן ה-62 מסיציליה אומר שהצוות שלו כבר שוקד על תוכנית שמטרתה להילחם במאפיה. "המאפיונרים יחפשו פרצות במערכת, ואנחנו חייבים להישאר עם עיניים פקוחות ולשים לב למבצעים חשודים, להקמה של חברות חדשות ולתאגידי קש".
ג'וזפה פינייטונה, שנלחם בעבר במאפיה ברג'ו קלברייה, אומר שהמגפה תהפוך באופן בלתי נמנע את עבודת מערכת המשפט לקשה יותר בשבועות הקרובים ובשנים הקרובות. המשפטים המתנהלים נגד מאות נאשמים כבר הושעו בגלל התפרצות הנגיף והסגר שהוטל על כל איטליה.
לדברי פינייטונה, הניתוב-מחדש של משאבי המשטרה על רקע המשבר עשוי גם הוא לתרום לשגשוג של המאפיה, משום ששוטרים המתמודדים כבר עתה עם העומס הנגרם מתפקידים חדשים שהוטלו עליהם עלולים למצוא את עצמם נאלצים לטפל בבעיות הנוגעות לסדר הציבורי.
לפי העיתון האיטלקי "לה סטמפה", השירות החשאי של איטליה כבר הזהיר את הממשלה ממהומות שעלולות להתעורר בדרום ולהיות מלובות על-ידי ארגוני הפשיעה שם אם מוקד ההתפרצות של הנגיף יעבור מצפון המגף לדרומו. בימים האחרונים מביעים גורמים באיטליה חשש שאיטלקים רבים שברחו מהצפון דרומה הביאו איתם את הנגיף, והגיעו גם דיווחים ראשונים על מעשי ביזה בחנויות בדרום איטליה ועל התקוממות של תושבים שם, המתקשים להתמודד עם מגבלות הסגר והנטל הכלכלי שנכפה עליהם. דרום איטליה, נזכיר, נחשב לאזור מפותח ועשיר הרבה פחות מצפונהּ.
מומחים לענייני פשיעה מעריכים כי פושעים בכירים היו מעורבים בארגון של התקוממויות בבתי כלא ברחבי איטליה בתחילת ההתפרצות של המגפה, כשאסירים הפוחדים להידבק בנגיף במתקני הכליאה העמוסים של המדינה דרשו ששחרורם יוקדם. "מדאיג מאוד שאנחנו רואים אסירים שנידונו לתקופות מאסר קצרות יחסית משתחררים בהסכמת הרשויות", אומר ניקולא קרטרי, תובע בכיר בקלברייה, מעוזם של אנשי הנדרנגטה.
לפי ארגון זכויות האדם Antigone, מאז 29 בפברואר שחררה איטליה מהכלא יותר מ-2,500 אסירים כדי להקל את העומס במתקני הכליאה. לדברי קרטרי, אנשים הקשורים לנדרנגטה נמנו עם המשוחררים והם נשלחו למעצר בית: "זו סכנה אמיתית".