המתכון היומי: מוס שוקולד ומאפינס
נכון שאתם תקועים בבית, אבל זה לא אומר שאי אפשר להכין עם הילדים פינוק שוקולד: שני מתכוני שוקולד - מוס שוקולד אוורירי קל להכנה וגם מאפינס שוקולד
מוס שוקולד
המצרכים:
100 גר' שוקולד
2 כפות חמאה או מרגרינה
3 כפות סוכר
3 ביצים מופרדות
1 כף ליקר קפה/ברנדי/שרי או מה שבא (לא חובה)
לקישוט - סוכריות צבעוניות, שבבי שוקולד, שבבי קוקוס, אגוזים
אופן ההכנה:
- ממיסים את שוקולד והחמאה בקערה מעל סיר מבעבע (בן-מארי), מוסיפים את הליקר ובזהירות טורפים פנימה בזריזות את החלמונים: אחד-אחד, ממתינים שכל חלמון יתערבב טוב-טוב לפני שמוסיפים את הבא.
- מורידים מהאש ומצננים מעט.
- מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב. מוסיפים את תערובת השוקולד ומקפלים בעדינות עד שהקצף והשוקולד מתמזגים.
- מעבירים לכלים אישיים ושולחים למקרר לשעתיים לפחות, מוציאים, מקשטים ומגישים.
מאפינס שוקולד
המצרכים:
2 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
3 כפיות אבקת אפייה
מעט מלח
100 גר' חמאה, מומסת
1 כוס חלב
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
100 גר' שוקולד מריר, קצוץ
לשדרוג -
3 כפיות קפה (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית שקעים (אפשר לשים מנג'טים מנייר לחילוץ קל של המאפינס מהתבנית).
- בקערה אחת מערבבים את כל ההחומרים היבשים.
- בקערה השנייה מערבבים את כל החומרים הרטובים.
- מוסיפים בהדרגה את תכולת הקערה הראשונה - עם החומרים היבשים) לקערה השנייה, ומאחדים בעדינות בין שתי התערובות (יש להימנע מבחישת יתר).
- מוסיפים את השוקולד ומערבבים ערבוב אחרון.
- ממלאים את השקעים שבתבנית עד לשלושת-רבעי הגובה, ואופים כ-15-20 דקות, עד שהמאפינס תפוחים ושחומים.
שני מתכונים עם שוקולד
מומלצים