שתף קטע נבחר

 
צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

לאחר הוראות הרבנים: עלייה בדיווחים בבני ברק על הפרות בידוד

האיומים להטיל סגר מלא על העיר והוראות הרבנים ליישם את הנחיות משרד הבריאות הביאו לעלייה בדיווחים למוקד העירוני על התקהלויות אסורות. מנהל השיטור העירוני: "מצב התחלואה בעיר מחייב נקיטת צעדים קשים". העירייה: נקים מתחם "היבדק וסע" עצמאי

 

בניגוד להנחיות: המונים בהלוויה בבני ברק    (צילום: הבני ברקים)

בניגוד להנחיות: המונים בהלוויה בבני ברק    (צילום: הבני ברקים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לאחר מסע ההלוויה ההמוני בבני ברק ואיום של בכירים להטיל סגר מלא על העיר, החלו הבוקר (שני) תושבי בני ברק ביישום כמעט מלא של הנחיות משרד הבריאות. רבים מהם העדיפו להישאר בבתים, להימנע לצאת לרחוב בלי סיבה ממשית, ואלו שכן יצאו עשו זאת לזמן קצר כדי לקנות מצרכים במכולת השכונתית. במקביל, ראש העיר בני ברק הורה להכשיר שטח מול קניון איילון להקמת מתחם "היבדק וסע".

כך זה נראה בהלוויה ()
כך זה נראה בהלוויה

אכיפה בבני ברק (צילום: מוטי קמחי  )
והיום: שוטרים בעיר(צילום: מוטי קמחי )

בכניסות הראשיות לעיר הוצבו ניידות משטרה שביצעו מחסומי בדיקה לבאים והשבים, בעיקר כדי לבדוק שבמכוניות יושבים שני נוסעים לכל היותר ושאין בהם מי שאמור לשהות בבידוד. בתוך העיר נצפתה תנועה ערה של רכבי משטרה ומשמר הגבול.

 

על-פי ההערכות, יותר מ-500 מסך החולים בישראל הם תושבי העיר. בעקבות הנתונים הללו, רבני בני ברק הורו לתושבים ליישם את הנחיות משרד הבריאות כלשונן. רבים מתושבים אף דיווחו למוקד העירוני על התקהלויות אסורות ומניינים בתוך בתי הכנסת פוזרו על-ידי השיטור העירוני.

 

 

"קריאות הרבנים הגבירו מאוד את המודעות בקרב הציבור בעיר", אומר שלומי מלכא, מנהל השיטור העירוני. "זאת משימה קשה וכואבת לסגור בתי כנסת ולמנוע קיום מניינים, אך מצב התחלואה בעיר מחייב נקיטת צעדים קשים. הפקחים כבר אינם מזהירים ומתריעים, אלא אוכפים בצורה מיידית והחלטית".

 

כמו כן, דו"חות חולקו לבעלי עסקים ואף חלוקת "קמחא דפסחא'" שנערכת מדי שנה לפני החג, נעצרה ופוזרה לאחר שהעומדים בתור לא הקפידו על שמירת מרחק ומניעת התקהלות.

 

ההלוויה בבני ברק - בניגו לתקנות ()
ההלוויה בבני ברק - בניגוד לתקנות
 

  ()

בנוסף, במקווה טהרה של חסידות סאטמר ברחוב נחמיה בעיר נמצאו מספר טובלים שעשו זאת בניגוד להנחיות ובניגוד להוראות הרבנים. פקחים רשמו להם דו"חות והכניסה למתחם רותכה כדי למנוע כניסה נוספת למקום בתקופה הקרובה.

 

בתוך כך, תושבי העיר זועמים על הכוונה להטיל סגר, בין היתר בגלל פגיעה קשה בתדמית. איש התקשורת איתי גדסי, תושב בני ברק, אמר כי "אם יוטל סגר רק על בני ברק, זה יהיה אות קלון בהיסטוריה של העיר. העירייה נלחמת כבר היום במפרי ההוראות. היום חילקו מאות דו"חות, ויש מאות שוטרים ברחובות.

 

"ניתן לראות שהתנועה דלילה מאוד ביחס ליום רגיל, קל וחומר ביחס לערב פסח. אם יש מפרי חוק צריך לטפל בהם ביד קשה, אבל להטיל סגר על כל העיר זה פשוט טיפשות. זו עיר של 200 אלף תושבים, רובם ממשפחות ברוכות ילדים, 95% מתושבי העיר מקפידים על הכללי, מגויסים למלחמה בקורונה כי זה עניין של הצלת חיים ונזהרים כפי הוראות משרד הבריאות והוראות גדולי ישראל שהורו לנהוג כך. אם השר ליצמן מחפש כותרת - שימצא אותה בחוף הצוק הגדוש במטיילים".

 

גם ראש העיר, אברהם רובינשטיין, יצא נגד השר ליצמן ואנשי משרדו. "בזמן ששר הבריאות, יעקב ליצמן מבקש סגר על העיר בני ברק, אנשי משרדו ממשיכים בנתק מול קברניטי העיר ולא מוסרים את מלוא פרטי חולי הקורונה כדי שניתן יהיה לטפל בהם", הוא אמר.

 

רובינשטיין הורה לאנשי העירייה להכשיר שטח לטובת הקמת מתחם "דרייב אין", בדומה למתחמים שהוקמו בערים נוספות. במקביל, נערכים בעיר לבדיקות קורונה באופן נקודתי במרכולים וללא הודעה מראש. מתחם ה"דרייב אין" צפוי להיות מוקם מול קניון איילון. משרד הבריאות יספק ערכות בדיקה למתחם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
אכיפה משטרתית בבני ברק
צילום: מוטי קמחי
מומלצים