המתכון היומי: לחם פיצה
מתכון מנצח ללחם שהוא גם פיצה, ויכול להתאים גם לילדים וגם להורים: הגישו לצד זה ירקות וגבינות - והנה קיבלתם פתרון מושלם לארוחת בוקר מאוחרת או לארוחת ערב
לחם פיצה
המצרכים (לתבנית קוגלהוף):
1/2 ק"ג קמח לחם
1 כף שטוחה שמרים יבשים
1 כפית סוכר
300 מ"ל (כוס ורבע) מים חמימים
2 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
לתוספות -
1 כוס רוטב עגבניות
2 כפות שמן זית
200 גר' מוצרלה מגוררת
חופן זיתים קצוצים, תירס, פטריות מוקפצות, בצל מטוגן (אפשר לוותר על תוספת שלא אוהבים)
3 שיני שום, כתושות
1 כפית גדושה אורגנו יבש
אופן ההכנה:
- לשים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
- מכסים ומתפיחים כשעתיים להכפלת הנפח.
- מערבבים את רוטב הפיצה עם מוצרלה, זיתים, שום ואורגנו.
- כשהבצק תפוח חותכים לחתיכות ויוצרים כדורים בכל מיני גדלים. מוסיפים לקערת הרוטב ומערבבים. מעבירים הכל לתבנית קוגלהוף משומנת היטב ומתפיחים עוד 45 דקות להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- אופים במשך 40-45 דקות עד שהבצק אפוי והחלק העליון זהוב ויפה.
- מצננים 5 דקות לפחות. משחררים מהתבנית בעזרת סכין והופכים לצלחת הגשה.
מתכון למנה מנצחת: לחם פיצה
צילום: אפיק גבאי
מומלצים