שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock, עמית שאבי, ירון ברנר

גנץ ואדלשטיין נפגשו במטרה לקדם את המו"מ התקוע

"אין פריצת דרך בסוגיות המהותיות": ל-ynet נודע כי יו"ר כחול לבן ויו"ר הכנסת לשעבר נועדו כדי לקדם את המו"מ הקואליציוני, אך לא הצליחו לגשר על הפערים בין הצדדים, בהם מינוי יו"ר כנסת חדש ושר משפטים, החלת הריבונות ומינוי המפכ"ל. מקורבי גנץ: "ממשלת חירום? לא בכל מחיר"

 

ארוחת ערב ב בית הנשיא נשיא המדינה ו בני גנץ ו יולי אדלשטיין  (צילום: עמית שאבי)
בני גנץ ויולי אדלשטיין(צילום: עמית שאבי)

בניסיון לקדם את המשא ומתן התקוע, יו"ר כחול לבן, בני גנץ, נפגש אתמול (שלישי) עם יו"ר הכנסת לשעבר והמועמד מטעם הליכוד לתפקיד, יולי אדלשטיין. כך נודע ל-ynet. הפגישה התקיימה לאור ההתנגדות בכחול לבן למינויו מחדש של אדלשטין לתפקיד יו"ר הכנסת לאחר שסירב למלא אחר פסיקת בג"ץ בשבוע שעבר.

 

השניים נועדו בלשכתו של אדלשטיין, שהסביר לגנץ כי הסיבה להתפטרותו במקום כינוס המליאה שתבחר את מחליפו נבעה מכך שפסק הדין היה מנוגד לתפיסת עולמו. בשני הצדדים טוענים כי אין שום התקדמות בסוגיות המהותיות, וכי כל צד מתבצר בעמדותיו. מקורבי גנץ התייחסו למו"מ התקוע ואמרו כי "אנחנו רוצים להקים ממשלת חירום אבל לא נלך אליה בכל מחיר".

 

במפלגתו של גנץ החליטו להתעקש על מינוי בהסכמה של יו"ר כנסת, אולם כאשר בליכוד העלו את שמו של השר יריב לוין כמועמד אפשרי לתפקיד, בכחול לבן היו מי שטענו שאדלשטיין עדיף.

 

 

מלבד המועמד הבא לתפקיד יו"ר הכנסת, במסגרת המגעים שנתקעו לעת עתה עדיין עומדת המחלוקת על זהותו של שר המשפטים ועל שאלת התמרון שיינתן לליכוד בכל הנוגע להחלת הריבונות ביהודה ושומרון שהבטיח ראש הממשלה בנימין נתניהו.

 

הליכוד מתעקש להחיל ריבונות מבלי שכחול לבן יגבילו את צעדיו, אך גם כשהציע חופש הצבעה על הסוגיה - בכחול לבן עדיין מסתייגים מהסעיף. גורמים בכחול לבן טוענים כי הליכוד גם חזר בו מההסכמה שמינוי מפכ"ל המשטרה יהיה בהסכמת שני הצדדים. 

 

יו"ר סיעת יש עתיד-תל"ם, ח"כ עופר שלח, התייחס לדברי מקורבי גנץ ואמר כי מדובר ב"איומי סרק". "גורמים בכחול לבן מאיימים לחדש את החקיקה נגד נתניהו אם לא יתקדם המו"מ איתו. כמה נלעגים אתם. אם לא הייתם זוחלים לחיקו החקיקה הזו כבר היתה בעיצומה. קודם נכנעתם, עכשיו אתם מבקשים רחמים ומאיימים באקדח ריק".

עפר שלח (צילום: גיל יוחנן)
"קודם נכנעתם, עכשיו מאיימים באקדח ריק". שלח(צילום: גיל יוחנן)
 

בתוך כך, גנץ השתתף בישיבת הפרידה מיועמ"ש הכנסת איל ינון והתנצל בפניו על ההכפשות שהופנו כלפיו בשנים האחרונות. "מול כנסת שהלכה והתפלגה ידעת לתת תמיד מענה הוגן ומאחד ומול יוזמות בעייתיות – ידעת לתת פתרונות", אמר גנץ. "להגיד מה כן אפשר לעשות במסגרת החוק. וכשהיה צריך להניף את הדגל ולומר – 'עד כאן, לשם לא הולכים', עשית זאת בלי פשרות".

 

גנץ הוסיף כי "בימים שאנו עמלים על הקמת ממשלה, אני מסתכל על כל היוזמות האנטי-דמוקרטיות שבלמת, על השיסוי והקיטוב, ועל ההכפשות שספגת גם באופן אישי ומבקש גם להתנצל בשם כל חברי הבית – שלעיתים חצו את הגבול. ישראל צריכה ממשלה וקואליציה מתפקדת, שרואה בכנסת כמקום שבו מפקחים עליה, מבקרים אותה, ולעיתים גם מעכבים את יוזמותיה". 

 

ככל שהמנדט של גנץ מתקרב לסיומו - גוברת הביקורת מצד מחנה הימין. שרים בכירים בליכוד תקפו את ההסכם המתגבש עם כחול לבן, וטענו שההחלטה להקים ממשלה פריטטית ושוויונית היא חסרת היגיון. גם פעילים מרכזיים במפלגה החלו להעביר ברשתות החברתיות קריאות להשמיע קול נגד ההסכם שדוחק את בכירי הליכוד לשוליים - ולא ישאיר להם כמעט תיקים בכירים בחלוקה הסופית.

 

הביקורת בימין לא נגמרת בליכוד. בימינה תקפו את ההסכם וביקשו לשרטט קווים אדומים לאור "האג'נדה הימנית שנמכרה לשמאל", אך ח"כים ושרים בליכוד תקפו את המפלגה וכינו את דרישותיה "חצופות". בליכוד אמרו כי בנט, סמוטריץ' ושקד התרגלו למשרדים משמעותיים בגלל הממשלות הצרות, אך גם הסיכוי שש"ס תסכים לכך שבנט יקבל שלושה משרדי ממשלה הוא נמוך. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי דוידוביץ'
בני גנץ ויולי אדלשטיין
צילום: אורי דוידוביץ'
מומלצים