המתכון היומי: בננה לוטי
תכננתם לבלות את הפסח על איזה אי בתאילנד ובמקום זה אתם תקועים בבית? הביאו את תאילנד אליכם: כך תכינו בננה לוטי בדיוק כמו במקור
בננה לוטי
מצרכים:
55 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
250 מ"ל מים
1/2 1 כפית מלח
1 כף חלב מרוכז
1 ביצה
500 גר' קמח
50 גר' חמאה למריחה בטמפ החדרמעט שמן לשימון הקערה ולטיגון
למילוי -
3 בננות, פרוסות לטבעות
מעט חלב מרוכז
אופן ההכנה:
- שמים בקערה חלב מרוכז, ביצה, מלח ומים, ומערבבים במהירות.
- שופכים את הקמח לקערה ומעל את החמאה. לשים בצורת מעיכה את החמאה והקמח עד שמתקבלים פירורים. ממשיכים ללוש את המסה עד לקבלת בצק מעט דביק.
- מורחים מעל הבצק שכבה דקה של חמאה, מכסים בניילון נצמד, ומניחים בצד ל-5 דקות.
- מחלקים את הבצק לחתיכות, ומניחים אותו בקערה משומנת מאוד עם חמאה ומעט שמן. מכניסים למקרר מכוסה למשך שעתיים.
- לאחר שעתיים מוציאים מהמקרר ומכדררים לכדורים בגודל של כדור פינגפונג, ושוב מנוחה של חצי שעה במקרר.
- מוציאים מהמקרר ופורסים כל כדור על השיש עם מעט שמן - כמה שאפשר יותר עגול ודק.
- מותחים את הקצוות בעדינות - תופסים בשתי הידיים קצה אחד ומותחים אותו כלפי חוץ, ככה עושים עם כל ארבעת הקצוות של הבצק.
- מחממים מחבת עם מעט שמן וחמאה. מניחים במחבת את הבצק שפרשנו, חורכים קצת צד אחד, והופכים.
- אחרי שהפכנו מניחים במרכז הבצק את הבננה ומזלפים מעל כפית חלב מרוכז.
- סוגרים את הבצק לצורת מעטפה מרובעת, והופכים שוב לסגירה האחרונה על המחבת.
- מורידים מהמחבת, מזלפים עוד קצת חלב מרוכז למעלה, ומגישים חם.
מתכון לבננה לוטי כמו בתאילנד
צילום: לי פטדי
מומלצים