שתף קטע נבחר

 
צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

חיזבאללה בחזית המלחמה בקורונה

עם יותר מ-25 אלף מתנדבים, אמבולנסים שמצוידים במכונות הנשמה ובית חולים שהוסב כולו לטפל בחולי קורונה, ארגון הטרור השיעי תופס מקום מרכזי במאבק בנגיף. כמו מפלגות עדתיות אחרות בלבנון, הוא מקווה לזכות כך באהדת הציבור

ארגון חיזבאללה הלבנוני מנצל בימים אלה את משאביו הגדולים למלחמה בנגיף הקורונה, ומשתמש בין השאר בצבא המתנדבים שלו, ברופאיו ובמתקניו כדי למלא תפקיד מרכזי בניסיון לעצור את התפשטות הנגיף בלבנון, המוכָּה והחבולה משנים של מלחמות פנימיות וקריסה כלכלית.

 

משבר הקורונה – עוד כתבות מהעולם:

 

סיור בביירות: חיזבאללה נלחם בקורונה    (צילום: רויטרס)

סיור בביירות: חיזבאללה נלחם בקורונה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  (צילום: רויטרס)
צוותי אמבולנסים בסיור של חיזבאללה(צילום: רויטרס)

  (צילום: רויטרס)
מתנדבי חיזבאללה נערכים לחטא רחובות בפרבר הדרומי של ביירות(צילום: רויטרס)

המבצע של חיזבאללה הוא חלק ממאמץ נרחב יותר של המפלגות העדתיות השונות בלבנון להראות שביכולתן לסייע במצב החירום הנוכחי. פרשנים מעריכים שהאליטה הפוליטית בלבנון רואה במשבר הקורונה הזדמנות להשיב לעצמה את אמון הציבור, שנשחק דרמטית במהלך ששת חודשי המחאה העממית נגד השחיתות הממשלתית והמצוקה הכלכלית, מחאה שפקדה את המדינה מאמצע השנה שעברה.

 

ובכל זאת, אפשר להתרשם שהמאמץ הגדול שעושה חיזבאללה עולה בכמה דרגות על זה של השאר. רק אתמול ערכו אנשי הארגון השיעי סיור לעיתונאים בביירות ובו הציגו אחד משני מרכזי הבדיקות שהוא מחזיק, צי של אמבולנסים שרבים מהם מצוידים במכונות הנשמה, ובית חולים שלם שעבר התאמה מלאה לטיפול בחולי קורונה. לדברי הארגון, זה רק חלק ממבצע ארצי שמנהל חיזבאללה כדי להתמודד עם הנגיף.

  (צילום: רויטרס)
אורזים חבילות מזון במרכז סיוע של חיזבאללה(צילום: רויטרס)

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

  (צילום: רויטרס)
בדיקות חום במרכז רפואי של חיזבאללה(צילום: רויטרס)

"המטרה היא להפחית את הלחץ שמוטל על משרד הבריאות, על בתי החולים ועל המדינה", אומר חוסיין פדלאללה, איש חיזבאללה. "יש לנו יותר מ-25 אלף מתנדבים".

 

מוכנים כמו למלחמה

בלבנון, מדינה שבה חיים כשישה מיליון תושבים ושסובלת ממשבר כלכלי קשה ביותר, התגלו עד כה 463 נדבקים בנגיף הקורונה, ו-12 בני אדם מתו ממנו. גורמים במערכת הבריאות הלבנונית מזהירים כי מערכת הבריאות אינה מצוידת כיאות כדי להתמודד עם התפרצות קשה של הנגיף.

 

"חיזבאללה ושאר הממסד הפוליטי רואים בנגיף הקורונה הזדמנות לספק שירותים ולהציג את עצמם כגורמים ששומרים על קהילותיהם", אומר מוהנד חאג' עלי, עמית מחקר במכון בביירות העוסק בחקר המזרח התיכון. "חיזבאללה הוא המוביל".

  (צילום: AFP)
מתחת לתמונות מנהיג חיזבאללה לשעבר עבאס מוסווי ובכיר הארגון עימאד מורנייה במרכז של חיזבאללה בביירות(צילום: AFP)

  (צילום: gettyimages)
מתנדב של חיזבאללה עם ציוד מגן הנושא את סמל הארגון וצבעיו(צילום: gettyimages)

  (צילום: רויטרס)
אוהל של חיזבאללה לבדיקות קורונה בדרום לבנון(צילום: רויטרס)

  (צילום: רויטרס)
אנשי צוות רפואי איסלאמי בסיור של חיזבאללה(צילום: רויטרס)

  (צילום: EPA)
איש צוות רפואי של חיזבאללה באמבולנס בביירות(צילום: EPA)
 

חיזבאללה מתואר זה שנים כארגון שהוא "מדינה בתוך מדינה" בשל כוחו הצבאי הגדול ושירותי הבריאות והרווחה שהוא מספק לתושבים, ובשנים האחרונות הוא נעשה מעורב עוד יותר בענייני הממשלה. הארגון הוא מתומכיו החשובים של ראש הממשלה חסן דיאב, שמונה לתפקיד בינואר, והוא בחר את שני שרי הבריאות האחרונים – השר המכהן וזה שלפניו.

 

רוב תוכניתו של חיזבאללה למאבק בנגיף הקורונה נשענת על בתי החולים והמרפאות שלו, אבל הארגון אומר שבכוונתו גם לשלוח רופאים לבתי חולים ממשלתיים אם יזדקקו לכך. "רמת המוכנות היא אותה רמת מוכנות כמו למלחמה, אבל המטרות שונות", אומר פדלאללה.

 

מאכילים, משלמים, מחטאים

ארגונים אחרים – סוניים, נוצריים ודרוזיים – השיקו יוזמות משלהם למאבק בנגיף, ובין השאר הם מחטאים מקומות ציבוריים, מחלקים מזון לנזקקים ומגבירים את המודעות לקורונה.

 

"התנועה הלאומית החופשית", מפלגה נוצרית, רכשה מסין ערכות לבדיקה מהירה לנגיף הקורונה, ומתכוונת להשתמש בהן במרפאות ניידות שאותן תפעיל. המנהיג הדרוזי הבכיר ביותר בלבנון, ווליד ג'ונבלט, תרם כסף לבתי חולים, והמפלגה הפרוגרסיבית הסוציאליסטית שלו ארגנה מתחמי בידוד למקרה הצורך.

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

  (צילום: רויטרס)
אחיות בבית חולים בחדת', לבנון(צילום: רויטרס)

תנועת אמל השיעית, שאותה מנהיג יושב ראש הפרלמנט נביה ברי, משתתפת בחלק מהמבצעים של חיזבאללה, ומנהלת גם מבצע משלה. מפלגת העתיד, מפלגה סונית שאותה מנהיג ראש הממשלה לשעבר סעד אל-חרירי, חילקה חבילות מזון.

 

ובכל זאת, לעומת אלה נראה המבצע של חיזבאללה מקיף בהרבה. איש הארגון פדלאללה מספר שבין השאר חיזבאללה מפעיל מוקד טלפוני ושלושה מתחמי בידוד עם 170 מיטות, שיש להם גם יכולת להכיל 1,000 מיטות. לארגון יש גם 64 "ועדות סוציאליות", הבוחנות את הצרכים של משפחות שנפגעו מהמכה הכלכלית הנלווית למשבר הקורונה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים