שתף קטע נבחר

 
צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

עד 5 בגרויות ב-5 שבועות: כך ייראו הבחינות בשנת הקורונה

משרד החינוך הודיע כי התלמידים ייבחנו השנה לכל היותר בחמש בגרויות במהלך חמישה שבועות, בהן במתמטיקה, אנגלית, במקצוע הומניסטי ובמקצוע מאשכול מדעים. יורחב חופש הבחירה בשאלונים, תקופת הבגרויות תחל ב-22 ביוני. במקצועות שבהם תלמידים לא ייבחנו יופעל ציון בית ספרי משוקלל

 

 

בגרויות בצל הקורונה: שר החינוך רפי פרץ מסביר    (צילום: משרד החינוך )

בגרויות בצל הקורונה: שר החינוך רפי פרץ מסביר    (צילום: משרד החינוך )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פחות בגרויות, יותר חופש בחירה בשאלונים: במשרד החינוך הודיעו היום (ד'), על רקע משבר הקורונה, כי בחינות הבגרות השנה יתקיימו במתכונת חירום. התלמידים יעברו השנה חמש בחינות לכל היותר. שלוש מהבחינות יהיו במקצועות החובה - מתמטיקה, אנגליה ושפה - ומקצוע אחד מתוך אשכול הומניסטיקה - ספרות, תנ"ך, היסטוריה או אזרחות. בנוסף, ייבחנו התלמידים במקצוע אחד מתוך אשכול מדעים - כימיה, פיסיקה, ביולוגיה או מדעי המחשב. 

רפי פרץ (צילום: משרד החינוך )
"בקשר רציף עם הצבא כדי לדחות את הגיוס". השר פרץ(צילום: משרד החינוך )

Пустой класс в закрытой школе. Фото: AP ()
"מקווים שנוכל לחזור לשגרה אחרי פסח". בית ספר ברמת גן

 

 
משבר הקורונה: סיקור נרחב ב-ynet

 

לפי הודעת משרד החינוך, בחינות הבגרות יתכנסו לחמישה שבועות, החל מ-22 ביוני ועד סוף חודש יולי, והתלמידים ייבחנו השנה לכל היותר בחמש בחינות, במקום עד שבע בחינות בימי שגרה. בשבוע הראשון תתקיים בחינה במדעים, בשבוע השני במתמטיקה, בשלישי באנגלית, ברביעי בהומניסטיקה ובחמישי בשפה. התאריכים המדוייקים יימסרו בשבוע הבא.

 

בנוסף, יורחב חופש הבחירה בשאלונים השונים, ובכך - אמרו במשרד החינוך - יתאפשר מיקוד נרחב יותר עבור התלמידים. הם ציינו כי אם יהיה צורך בכך, במקצועות הבחירה שעליהם תלמידים לא ייבחנו השנה יופעל ציון בית ספרי משוקלל.

 

בתחילת השבוע הבא, ולכל המאוחר עד ערב פסח, יפרסם המשרד לוח בחינות חדש ומעודכן, לרבות לוח מיקודים חדש. לפי המשרד, יתאפשר קיום בחינות מועד ב'. הם אמרו כי נוהל בחינות החירום מתואם מתואם עם צה"ל ועם האקדמיה, ולקראתן יתקיימו מרתונים של תרגול וחזרה. בנוסף, הלמידה מרחוק תימשך ואף תורחב. 

 

שר החינוך רפי פרץ אמר: "כפי שאמרנו לכל אורך הדרך, אנחנו ערוכים לכל תרחיש. במסגרת ההיערכות המחודשת אנחנו ערוכים לקיים את בחינות הבגרות במגוון תרחישים. הכנו מראש חלופות כאשר המטרה המרכזית היא טובת התלמיד, ולכן אנחנו פועלים שכל תלמידי תש"פ יהיו זכאים לתעודת בגרות. פעלתי בשיתוף פעולה עם המל"ג בכדי להבטיח שתעודת הבגרות תהיה בעלת תוקף, ואנחנו גם בקשר רציף עם הצבא בכדי לדחות את הגיוס ולאפשר לתלמידי י"ב שיגיעו לבגרות".

 

 
 

"בנינו מערכת מדורגת של הקלות בעקבות המצב, מיקוד, שינוי לוח הזמנים ושינוי הבחינות הקטנות במתכונת של ציונים פנימיים", הוסיף השר פרץ. "אנחנו מקווים שההתפשטות תפחת בצורה דרסטית לאחר הפסח ונוכל לחזור לשגרה, אמנם שגרה שונה, שתחזיר את התלמידים למסלול".

 

מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב, אמר כי "אף תלמיד מתלמידי ישראל לא ייפגע. גיבשנו לוח בגרויות חדש, הרחבנו את אפשרויות הבחירה, ואנו ערוכים לקיום הבחינות בפריסה רחבה, ובמינימום משתתפים בעת ובעונה אחת". לדבריו, "אנחנו נערכים למצב שיהיו מגבלות של משרד הבריאות. נצטרך לגייס 15 אלף משגיחים לבגרויות. אם יהיו קושי לגייס פנסיונרים נצא בגיוס סטודנטים. אנחנו נערכים לקבוצות נוספות כדי שהבחינות ייעשו על ידי השגחה חיצונית".

 

 

עם פרוץ משבר הקורונה וההחלטה על סגירת מוסדות החינוך ב-12 במרץ, גיבש משרד החינוך שתי חלופות לביצוע בחינות הבגרות. הראשונה הייתה במידה שתתאפשר חזרה לשגרה כבר לאחר חופשת פסח, ובמסגרתה היו אמורות להתקיים בחינות מרובות משתתפים,  בנוסף לעדכון לוח הבחינות, העברת בחינות החובה ליולי, וגיבוש מיקוד.

 

החלופה השנייה הוכנה למקרה של חוסר וודאות לגבי חזרה לשגרה לאחר חופשת פסח. במסגרתה תכנן משרד החינוך צמצום ניכר של מספר התלמידים שנבחנים בעת ובעונה אחת, הרחבת חופש הבחירה ופריסת הבחינות לאורך כל ימי השבוע. לאור חוסר הוודאות לגבי פתיחת מוסדות החינוך לאחר חופשת הפסח, בנקודת זמן הזו, וכדי לאפשר לתלמידים ולמערכת להיערך כראוי, הוחלט במשרד החינוך ליישם באופן מיידי את החלופה השנייה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים