גור שטיינברג עזב את איגוד השייט
מאמן נבחרת הגברים שביקר את ההחלטה שלא להעביר לוועדה את בחירת הנציגה לטוקיו, סירב לחתום על הצהרה בה התחייבות שלא להתראיין בנושאים שלא בסמכותו וכינה אותה "מסוכנת". מאיגוד השייט נמסר: "האיגוד היה נכון לשקול חלופות נוספות, אשר ישאירו את גור בתפקידו"
מאמן נבחרת הגברים של ישראל בגלישת רוח, גור שטיינברג, עזב את איגוד השייט. המאמן החליט על הצעד לאחר שכבר עמד לשימוע לפני פיטורים בעקבות התבטאויותיו. לאחר אליפות העולם טען שטיינברג כי החלטת האיגוד להכריז על קטי ספיצ'קוב כנציגה לטוקיו, מבלי לעבור קודם דרך הוועדה לבחירת נציגים הינה שגויה.
במכתב שפירסם שטיינברג נכתב בין היתר מדוע החליט שלא לחתום על ההצהרה כפי שדרשו ראשי איגוד השייט כתנאי להמשך העסקתו: "יש בי רצון עז להמשיך בעבודתי, ולתקן את דרכי בנושא התקשורת באופן שיתאים לגישת מנהליי. ברורות לי ההשלכות הקשות של פיטוריי בנסיבות הקיימות. לצערי אני מעריך כי המשך עבודה תחת חוזה חדש בנוסח המוצע תסכן אותי ואת משפחתי וכנראה תביא אותי בעתיד למצב חמור יותר".
שטיינברג סיפר על ההחלטה: "עברתי שבועיים מאתגרים. לאחר השימוע, החלטתי להיענות לדרישת יו"ר האיגוד ולהימנע מלהתראיין בנושאים שאינם בתחום אחריותי הישירה. הבטחתי זאת בעל פה ובכתב. יו"ר האיגוד לא הסתפק בזאת, והכתיב לי הצהרה מסוכנת כתנאי להמשך עבודתי". על התוכניות להמשך: "מניח שפיטוריי ייכנסו לתוקף תוך 24 שעות. אנסה לעזור במהרה למקום עבודתי הקודם כמהנדס פיתוח בתחום המעבדים".
את ההודעה שהחלה את המתיחות, פירסם שטיינברג לאחר אליפות העולם ובה כתב בין היתר: "בחירת הנציג האולימפי לקמפיין 2020 הוגדרה בשיטה 'רב ערכית' חדשה. הוועדה שתבחר את הנציג לאולימפיאדה צריכה להסתמך גם על טבלה מתמטית, אבל גם על המלצה מקצועית של המאמן הלאומי. ההמלצה צריכה להתבסס על חמישה קריטריונים מוגדרים היטב שרק באחד מהם יש לקטי יתרון על נוי. בארבעת הקריטריונים האחרים יש לנוי יתרון או שקיים שוויון". בין היתר ציין שטיינברג באותו מכתב: "קטי ומאמנה התנתקו מנבחרות האיגוד באופן צורם. ברור שבחירה בנוי מתאימה יותר, גם בשל הסיכון שקטי נוקטת (מתאמנת בחודשים האחרונים בצרפת), מה שעלול גם בהמשך לעבור באופן טבעי לייצוג צרפת. בחירה בנוי תעזור לשמור גם את שאר בנות הנבחרת בפעילות תחרותית".
מאיגוד השייט נמסר: "לפני כחודש זומן מאמן נבחרת הגברים בגלישת רוח, גור שטיינברג, לשימוע בעקבות שורה של התבטאויות פומביות חוזרות ונשנות נגד איגוד השייט, וזאת, בניגוד מוחלט לסעיף מיוחד בחוזה העסקתו ולמרות שהתבקש עוד קודם לכן לחדול מביקורת פומבית נגד האיגוד המעסיק אותו."
"על כן נוהל שימוע בעניין הכוונה לפטר את גור, על רקע הפרה יסודית וחמורה של הסכם העסקתו, והעניין אף נדון בהנהלת האיגוד. במקביל להליך השימוע, האיגוד היה נכון לשקול חלופות נוספות, אשר ישאירו את גור בתפקידו, ואף פנה אל גור בהצעות אשר נדחו על ידי גור. עוד טרם קיבל האיגוד את החלטתו הסופית בעקבות השימוע, העביר גור מסר לפיו החליט להביא לסיום את עבודתו באיגוד ואף הזדרז להוציא הודעה לתקשורת על כך. צר לנו שכך נהג".