שתף קטע נבחר

 
צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

עוד 509 מתו בצרפת, תינוק בן חודש וחצי מת בארה"ב

509 חולי קורונה מתו בצרפת ביממה האחרונה. בקונטיקט מת תינוק בן 6 שבועות - הקורבן הצעיר ביותר עד כה. מספר החולים בארה"ב חצה את ה-200 אלף, בדרך למיליון חולים בעולם. כדי להתמודד עם העומסים האדירים ממשיכים ברחבי העולם להקים בתי חולים זמניים בספינות, במגרשי כדורגל - וגם באולם שאמור היה לארח את האירוויזיון

 

 

צרפת: דיירים מתעמלים יחד כל ערב במרפסת

צרפת: דיירים מתעמלים יחד כל ערב במרפסת

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

509 בני אדם מתו ביממה האחרונה בצרפת מנגיף הקורונה. מספר המתים הכולל עד כה עלה אמש (ד') ל-4,032. צרפת היא המדינה הרביעית שבה מתו יותר מ-4,000 איש מהמגפה. האחרות הן איטליה, ספרד וארה"ב.

 

אחרי זינוק במספר המתים בימים הקודמים (292 ביום ראשון, 418 בשני ו-499 שלשום) נרשמה ביממה האחרונה האטה קלה. צרפת נמצאת בשבוע השלישי לסגר, והיא מקווה שבקרוב ניתן יהיה לראות את השפעתו החיובית במאבק במגפה.

צרפת נגיף קורונה מטפלים בחולים שטרסבורג (צילום: רויטרס)
מטפלים בחולה קורונה בשטרסבורג, צרפת(צילום: רויטרס)
 

הנתונים שמפרסמת הממשלה כוללים רק את מי שמותם נקבע בבתי החולים. הרשויות אמרו שבקרוב הן ישקללו את הנתונים שנוגעים לחולי הקורונה שמתו בבתי האבות – מה שצפוי להעלות משמעותית את מספר המתים הכולל בצרפת מנגיף הקורונה.

 

בצרפת יכולים להיות מעודדים מעט מהאטה בקצב הנדבקים החדשים. ג'רום סלומון, ראש סוכנות הבריאות הממלכתית, אמר שמספר החולים בסך הכול עלה אתמול ל-56,989 – עלייה של 9%, לעומת 17% ביום שלישי.

צרפת נגיף קורונה חולים ליד פריז (צילום: רויטרס)
פינוי חולה קורונה ליד פריז(צילום: רויטרס)
 

סלומון הוסיף ש-6,017 מאושפזים במצב קשה ומחוברים למכשירים בצרפת – עלייה של 8% לעומת יום שלישי. צרפת הגדילה את מספר המיטות ביחידות לטיפול נמרץ מ-5,000 ל-10,000. היעד שהיא הציבה לעצמה הוא 14,500 מיטות, והיא מתקשה להגיע אליו.

 

אוניברסיטת ג'ון הופקינס, שעוקבת אחר מספר החולים ברחבי העולם, דיווחה אמש שבארה"ב יש כבר יותר מ-200 אלף חולים. מגפת הקורונה גבתה את חייהם של 4,361 בני אדם בארה"ב. בסך הכול נדבקו בארה"ב 203,608 – יותר מכל מדינה אחרת בעולם.

 

במדינת קונטיקט דיווחו אמש על תינוק בן שישה שבועות שמת מנגיף הקורונה. ככל הידוע מדובר בקורבן הצעיר ביותר עד כה ברחבי העולם. בסוף השבוע שעבר הגיע התינוק לבית החולים כשהוא מחוסר הכרה. בבדיקה אחרי מותו התברר שהוא נדבק בנגיף הקורונה.

ארה
ספינה שבה הוקם בית חולים מגיעה לניו יורק(צילום: רויטרס)
 

מזכ"ל ארגון הבריאות העולמי הביע אמש דאגה מ"ההסלמה המהירה וההתפשטות העולמית" של נגיף הקורונה, שהגיע עד כה ל-205 מדינות וטריטוריות. המזכ"ל, טדרוס אדהנום גברייסוס, העריך: "בימים הקורבים נגיע ליותר ממיליון נדבקים ול-50 אלף מתים ברחבי העולם".

 

בימי הקורונה סובלות מדינות אירופה ממחסור במיטות שמיועדות לטיפול נמרץ. הן ממהרות לגייס עובדים, להקים בתי חולים שדה ולפנות ברכבות ומסוקים צבאיים חולי קורונה מהערים הגדולות והצפופות. השאלה המרכזית היא אם הן יהיו מסוגלות למצוא מספיק אנשי צוות שיקלטו את כולם.

הקמת בית חולים זמני במדריד לטיפול בחולי קורונה (צילום: רויטרס)
בית חולים זמני במרכז כנסים במדריד(צילום: רויטרס)
 

באיטליה מעודדים בימים האחרונים מהתמתנות במספר החולים החדשים, מה שעשוי להקל על העומסים הגדולים בבתי החולים. בספרד ובצרפת בתי החולים על סף קריסה. "זה מרגיש כאילו אנחנו מדינת עולם שלישי. אין לנו מספיק מסכות, אין מספיק ציוד מגן. עד סוף השבוע אולי גם נצטרך עוד תרופות", אמר כריסטופ פרודום, עובד בית חולים בפריז.

 

בארה"ב ובריטניה ממשיכים להגיע המוני חולים לאשפוז מדי יום. מושל ניו יורק אנדרו קואומו קרא למתנדבים ברחבי אמריקה להגיע לניו יורק כדי לעזור לרופאים לצוותים. "בבקשה תגיעו לעזור לניו יורק עכשיו. אנחנו צריכים עזרה", התחנן המושל קואומו.

  

ברחבי העולם, מניו יורק עד לעמאן ובירות אירופה, מקימים בתי חולים זמניים כדי לקלוט את המוני החולים. בעיר רוטרדאם בהולנד מקימים בית חולים זמני באולם שאמור היה לארח את האירוויזיון. בשלב הראשון אמור בית החולים לקלוט 400 איש.

איטליה בית חולים שדה מילאנו מרכז ירידים ()
בבית חולים שדה שהוקם במרכז ירידים במילאנו

איטליה בית חולים שדה מילאנו מרכז ירידים ()

לונדון צפויה להתחיל בימים הקרובים את הפעילות בבית חולים זמני עם 4,000 מיטות, שהוקם במרכז כנסים גדול. במרכז יטפלו בחולים שאינם במצב קשה – כדי שבתי החולים יוכלו להתמודד עם העומס, שצפוי להחריף. לקראת פתיחתו של בית החולים המאולתר חוששים בבריטניה שלא יצליחו לגייס אלפי עובדים שיטפלו בחולים.

 

ספרד, שדיווחה אתמול על 864 מתים מקורונה (שיא יומי), הגדילה את מספר המיטות בבת החולים ב-20 אחוזים. מוקדי ההתפרצות – מדריד וקטלוניה – כמעט שילשו את הקיבולת של היחידות לטיפול נמרץ. עשרות מלונות בספרד הפכו לחדרי שיקום והתאוששות. הרשויות בונות בתי חולים שדה באולמי ספורט, בספריות ובחללי תצוגה.

בית חולים שדה אצטדיון כדורגל סאו פאולו ברזיל (צילום: AFP)
בית חולים באצטדיון בסאו פאולו(צילום: AFP)
 

את מרב העומס חוות היחידות לטיפול נמרץ. קשה להקים בזריזות יחידות שכאלה, שזקוקות לציוד מיוחד. שלשום חנכה מילאנו בית חולים שדה שמיועד לטיפול נמרץ במרכז ירידים. ההקמה הייתה אחרי הידרדרות במצב בתי החולים במחוז לומברדיה, שבהם הגופות ממלאות את חדרי המתים והרופאים נדרשים להחליט איזה חולה במצב קשה יחובר למכונת הנשמה – ומי ימות. "אנחנו לא שמחים שאנחנו צריכים לעשות את זה", אמר אנריקו פצאלי, מנהל מרכז הירידים במילאנו. "זה משהו שאף פעם לא רציתי לעשות".

 

בערים שנפגעו קשה במגפה, כמו ברגמו וברשה, הלחץ יורד במעט לנוכח ההאטה בקצב הנדבקים החדשים. ועדיין, חולים רבים מתים בבתים או בבתי האבות מכיוון שבתי החולים מלאים וכל מכונות ההנשמה תפוסות.

בית חולים שדה אצטדיון כדורגל סאו פאולו ברזיל (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

לניו יורק ולוס אנג'לס הגיעו בימים האחרונים ספינות שבהן הוקמו בתי חולים, כדי להקל על העומסים במערכות הבריאות המקומיות. בארה"ב, בריטניה, איטליה, ספרד וצרפת זקוקים לכוח אדם שיסייע לרופאים ולצוותים שעובדים מסביב לשעון. במדינות קוראים לסטודנטים לרפואה, לרופאים שיצאו לפנסיה ואפילו לדיילים שעברו קורס עזרה ראשונה לעזור במאבק.

 

המחסור בכוח אדם נובע גם מסיבות טרגיות. באיטליה למשל קרוב ל-10,000 עובדים במערכת הבריאות נדבקו בקורונה. יותר מ-60 רופאים מתו מהנגיף.

בית חולים שדה אצטדיון כדורגל פרברי סיאטל מדינת וושינגטון ארה
באצטדיון בפרברי סיאטל(צילום: AP)
 

חולי קורונה במצב קשה נמצאים בדרך כלל ביחידות לטיפול נמרץ במשך שלושה עד ארבעה שבועות. למדינות שמתמודדות עם מספרים גדולים של חולים מחכים שבועות קשים בבתי החולים.

 

בשבוע האחרון מספר המיטות ביחידות לטיפול נמרץ באזור פריז הכפיל את עצמו – אך במהרה כל המיטות נתפסו. פריז שולחת חולים במצב אנוש ברכבות מהירות באזורים עם בתי חולים צפופים פחות. חולים אחרים הועברו לטיפול במטוסים צבאיים, במסוקים או בספינות קרב.  

סרביה בית חולים שדה בלגרד נגיף קורונה (צילום: AP)
מרכז ירידים בבלגרד(צילום: AP)
 

אחת הסיבות ששיעור התמותה בגרמניה מנגיף הקורונה נמוך יחסית הוא המספר הגבוה של מיטות טיפול נמרץ: 33.9 מיטות לכל 100,000 איש – לעומת 8.6 בלבד באיטליה. בגרמניה עד כה ידוע על 775 מתים. באיטליה: 13,155.

 

בבריטניה יש עדיין מיטות פנויות במחלקות לטיפול נמרץ, אך ההערכה היא שהשיא במספר הקורבנות יגיע רק בשבועות הקרובים. בבריטניה שיעור המיטות בבתי החולים (ביחס לגודל האוכלוסייה) הוא הנמוך באירופה. השבוע הוקם בלונדון בית חולים מאולתר ב"אקסל סנטר", מרכז תערוכות. הוא היה אמור להתחיל את פעילותו השבוע, אבל יזדקק לאלפי רופאים, אחים ומתנדבים.


פורסם לראשונה 01/04/2020 23:40

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מטפלים בחולה קורונה בשטרסבורג, צרפת
צילום: רויטרס
מומלצים