שתף קטע נבחר

 

האו"ם מתריע על מחסור במזון: "לא אזעקת שווא"

בריאיון לאולפן ynet אמרה נשיאת הפורום הישראלי לתזונה בת-קיימא כי יש לקיים דיון דחוף בוועדת הקורונה בנושא המזון הזמין בישראל

האו"ם וגם ארגון הסחר העולמי התריעו השבוע מפני מחסור אפשרי במזון בכמה אזורים בעולם, בשל התפשטות נגיף הקורונה - דבר שפגע בסחר העולמי במזון. באו"ם אמרו כי "עלול להיות מחסור במזון ברחבי העולם אם הרשויות לא יצליחו לנהל את המשבר המתמשך כראוי".

 

האו"ם מתריע על מחסור במזון . ריאיון באולפן ynet    (צילום: אורי דוידוביץ, חגי דקל)

האו"ם מתריע על מחסור במזון . ריאיון באולפן ynet    (צילום: אורי דוידוביץ, חגי דקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ומה המצב בישראל? ד"ר דורית אדלר, נשיאת הפורום הישראלי לתזונה בת-קיימא, אמרה בריאיון לאולפן ynet כי גם ישראל עלולה להיפגע ממשבר עולמי במזון: "יש לומר שהפורום שלנו וגורמים נוספים התריעו על העניין הזה כבר לפני שנתיים ויותר. מדינת ישראל לא מטפלת בביטחון התזונתי הלאומי שלה, אין לה גוף שמתכלל את הנושא הזה, שמתכנן מה יהיה המצב בדיוק בסיטואציה כמו זאת. כך, שאם אתה שואל אותי אם הופתענו, התשובה היא לא. גם לפני שלושה שבועות התקיימה פגישה של מספר גופים, שהתריעו שבעולם למשל כמות הדגנים שניתן לקנות ולסחור בה בעתות משבר היא לא מאוד גדולה".

 

היא קראה לוועדת הקורונה לקיים דיון דחוף בנושא ולבדוק כמה מזון יש במחסנים בישראל. ד"ר אדלר: "התקיים מחקר לאחרונה של משרד החקלאות, לפיו מדינת ישראל יכולה לספק את מרבית המזון, את ליבת התזונה המגנה הבריאה, אבל תוך תכנון ושימור ופיצוי החקלאים. רק עכשיו תשים לב שחקלאים משמידים מזון ובמקביל מייבאים מזון. הדבר המרכזי שאנחנו מייבאים ואנחנו כמעט ולא מגדלים זה דגנים, שמספקים גם עבור הלחם שלנו וגם עבור מספוא לבעלי חיים, אבל גם בסיטואציה הזאת שינוי של גידולים יכול להבטיח אספקה. הדבר הזה מחייב גם גיבוש מהי ליבת התזונה המגנה שאנחנו יכולים כרגע לספק אותה".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

ד"ר אדלר השוותה את נושא המזון למכונות ההנשמה: "בלי מזון אין חיים למעשה ואם האו"ם כבר התריע שעלול להיות מחסור, אז כדאי לקחת את זה ברצינות. עוד נקודה מאוד חשובה: במדינת ישראל לפני הקורונה כ-20 אחוז מהאוכלוסייה היו באי ביטחון תזונתי. מיליון מובטלים יגדילו את המספר הזה למספר עצום. נוסף לזה שחלק מהטיפול בביטחון התזונתי בעבר התבסס על ארוחות חמות לילדים, אז נעשה פה מהלך מעניין וחשוב לשנע את המזון הזה עבור הקשישים. אבל מה קורה עם הילדים האלה שלא נמצאים במערכת החינוך היום וזה היה חלק מתזונת האספקה המגנה שלהם".

 

היא גם קראה לקבל את הנתונים על כמות המזון הנמצאת בארץ: "הנתונים לא גלויים בפנינו, כמה דגנים ומזונות אחרים יש לנו כרגע במלאי. אנחנו מבקשים לקבל את הנתונים האלה היום, לא באיחור, ולגבש את כל הגופים, כולל הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא, שהוא הגוף היחיד היום שמסתכל על כל מערכת המזון במדינת ישראל, לא רק על התזונה ולא רק על החקלאות, אלא על המכלול של הדבר הזה. זו לא קריאת שווא, להפך, זו קריאה כבר באיחור הייתי אומרת". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים