עזרה בעת משבר: תרומות בחסות הקורונה
5 טון מזון לכלבים וחתולים, 200 אלף שקל לרכישת מכונות הנשמה, 1,200 מסכות לרופאים, שני מיליון ליטר אלכוהול לייצור חומר לחיטוי ידיים, וגם: התרומה של נשיא המדינה. מסתבר שגם במשבר הנוכחי יש לא מעט אנשים טובים באמצע הדרך
תורמים לקהילה: התפשטות הקורונה והמציאות הלא פשוטה מביאים עוד ועוד חברות, וגם אנשים פרטיים ואנשי ציבור, לתרום למען הקהילה.
בצל הקורונה: אנשים פרטיים וחברות נרתמים לסייע לקהילה
המענק של נתניהו לפסח: איך יחולק, והאם יגיע בזמן?
בצל הקורונה: המבצעים על הסל לפסח - נעלמו
כך למשל, נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין, תרם 500 שקל לקמפיין ארגון יד שרה: 'יד שרה נותנים את הנשימה', שעלה ברשתות החברתיות ובערוצי הטלוויזיה, המיועד להטסת ציוד נשימתי לישראל. איש העסקים והפילנטרופ אהרן פרנקל, הידוע כאחד התורמים המרכזיים לארגון, הבטיח כי בנוסף לסכום התרומה שכבר תרם (180 אלף שקל), הוא יכפיל מעכשיו כל סכום שייתרם במסגרת הקמפיין. היעד של הארגון עומד על גיוס של 10 מיליון דולר. בין התורמים: קבוצת עזריאלי, יו"ר ומבעלי קבוצת הראל יאיר המבורגר, הפילנטרופ מוריס קאהן ובנק ירושלים.
קרן הארי וג'נט וינברג, שתומכת בעמותות המסייעות לאוכלוסיות הסובלות מעוני ואוכלוסיות בסיכון בקהילות יהודיות ולא יהודיות, בישראל ובארה"ב, הודיעה על מענק חירום בסך 4 מיליון דולר כתמיכה בגופים המספקים שירותים חיוניים לקהילה. 2.57 מיליון יועברו ל-55 עמותות הפועלות בארה"ב וישראל, ו-1.5 מיליון נועדו לצרכי חירום שיאותרו בשבועות ובחודשים הקרובים עבור אספקת מזון וציוד רפואי לאוכלוסיה המבוגרת, כולל ניצולי שואה. בישראל, הגופים שיקבלו את מענקי החרום בשלב הראשון הם: עמיגור, ועידת התביעות, לתת, לקט ישראל ואיחוד ההצלה - 50 אלף דולר כ"א.
בורסת היהלומים תרמה 200 אלף שקל לרכישת שתי מכונות הנשמה, לבתי החולים שיבא תל-השומר ואיכילוב.
רויאל קנין ישראל, שלוחה רשמית של היצרנית הצרפתית של מזון לכלבים וחתולים, תרמה כ-5 טון מזון יבש (252 שקי מזון) ועשרות מוצרי מזון שונים. התרומה הועברה ל-5 עמותות הפועלות למען רווחת החיות המחמד.
קבוצת סביון מיסודו של BNI - הארגון הבינלאומי ליצירת קשרים עסקיים של עצמאים ובעלי עסקים קטנים - אספה כ-5,000 שקל, עבור 1,200 מסכות כירורגיות לצוותים הרפואיים במרכז הרפואי שיבא. יעד הקבוצה הוא להגיע ל-10,000 מסיכות בתוך שבועיים, כשעלות תרומה למסכה היא 5 שקלים. מריה בראזני היא אחות אחראית במחלקת יולדות בשיבא, וחברה בקבוצה.
אחישי גל, מנכ"ל חברת התיירות איסתא, הציע למד"א את שטח החברה בבניין בת"א, כדי שישמש את המוקדנים לשיחות הדחופות בנושא הקורונה.
בעלי רשת קפה גרג וביגה, בשיתוף מכבי ת"א ועמותת "אחים לסמל", חילקו מאות מארזי מזון לקשישים, ניצולי שואה ומשפחות נזקקות.
חברת דלק ישראל, בראשות המנכ"ל בועז צ'צ'יק, תרמה 20 אלף כוסות קפה לעובדי ומתנדבי מד"א, שיחולקו בסניפי מנטה ברחבי הארץ.
חברת התקשורת פרטנר תרמה מכונת הנשמה למרכז הרפואי קפלן, שאמורה להגיע בשבוע הבא.
תאגיד המשקאות העולמי Diageo, יצרנית ג'וני ווקר וסמירנוף, תורמת כשני מיליון ליטר אלכוהול לטובת ייצור של משמונה מיליון בקבוקים של חומר לחיטוי ידיים.
קרן ידידות טורונטו, המקדמת את זכויותיהן של אימהות חד-הוריות, ומשרד עורכי הדין MEILAW (בבעלות עורכות הדין ענבר אפק-נכט וליאת תבל) השיקו מיזם משותף, שכולל הפעלה של קו חם, אשר ייתן מענה וייעוץ לחד-הוריות בנושאי תעסוקה ודיני עבודה בימי המשבר. היעוץ המשפטי יינתן ללא תשלום על-ידי עורכי הדין של המשרד ומספק פרטים בדף הפייסבוק "יחידה ומובחרת", שמופעל על-ידי קרן ידידות טורונטו.
יעל בליץ זיסקין, מנהלת תכנון אסטרטגי וקידום מדיניות בקרן ידידות טורונטו, נתנה את הסיפור של אנסטסיה כדוגמא: אם חד הורית לשני ילדים, העובדת כמטפלת סיעודית בקשישים, שנאלצה להישאר עם ילדיה בבית בעקבות השבתת מערכת החינוך. חברת הסיעוד "מתן", המעסיקה שלה, סירבה להוציא אותה לחל"ת, והודיעה, כי תקזז מימי החופשה שלה בתשלום, להם היא זכאית ע"פ חוק. בעקבות מכתב מעורכי הדין, "מתן" אפשרה לאנסטסיה לצאת לחל"ת כחוק
חברת שטראוס יצאה לדרך עם מבצע "#מכל הלב בכל מצב". סמיטריילר של החברה גויס לטובת חלוקת מארזי שי וכיבוד לצוותים הרפואיים בבתי החולים ובנקודות מד"א בכל הארץ.
עובדי סמסונג נקסט תרמו את תקציב ה'תן ביס' שלהם לטובת קניית מצרכים לקשישים בודדים, שנמצאים בבידוד. עד כה נאספו כ-30 אלף שקל.
חברת האחזקות בי-קום העבירה אלפי אביזרי מיגון וחיטוי לבתי החולים איכילוב ורעות.