הטרגדיה של משפחת אברהמי: דני וחוליה נפטרו מקורונה בהפרש של שבוע
דני וחוליה אברהמי אושפזו בוולפסון ואיכילוב לאחר שאובחנו כחיוביים לנגיף. דני טופל בפנימית ד' בוולפסון - שבה נרשמה התפרצות של הנגיף. לאחר ששב לביתו - ככל הנראה הדביק את אשתו. בהמשך הוא נפטר בביה"ח ואשתו מתה שבוע אחריו. בתו, שנכנסה לבידוד, אמרה ל-ynet: "מרגישה אשמה שלא הייתי איתו בימיו האחרונים"
דני (80) וחוליה (70) אברהמי, בני זוג מבת ים, נפטרו תוך שבוע בבתי החולים וולפסון שבחולון ואיכילוב שבתל אביב. בתו של דני, שפרה ארשדי, אמרה הבוקר (שבת) ל-ynet: "אני מרגישה אשמה מאוד על כך שלא הייתי עם אבא בימיו האחרונים".
מגפת הקורונה – עדכונים אחרונים
עלה ל-7,589 מספר החולים בקורונה בישראל
בת 88, בת 67 ובן 76 מתו מהנגיף, מניין המתים עלה ל-44
בהמשך לפרסום ב-ynet: עוד צמצום בבדיקות הקורונה במתחמי ה"דרייב אין"
מוסיף להיות קשה מאוד מצבו של אופק סויסה, בן 22 מאשדוד, שנדבק בקורונה
יש לכם מה לספר לנו על הקורונה? מידע שטרם נחשף? סרטונים או תמונות? כתבו למייל האדום
דני וחוליה התחתנו ב-2003, אחרי שנים של היכרות. דני התאלמן ב-1978 מאשתו הראשונה, הביא למערכת היחסים עם חוליה ארבעה ילדים - שהפכו כולם למשפחה אחת גדולה. לפני שבועיים הוא טופל במחלקה פנימית ד' בוולפסון, שבה נרשמה התפרצות של הנגיף שהובילה גם למותה של מלכה קבע, תושבת בת ים. לאחר שטופל, חזר דני לבתו - אז ככל הנראה הדביק בנגיף את אשתו. כעבור כמה ימים הראו בני הזוג סימני מחלה שהובילה לפינויים לבתי החולים - ולגילוי ששניהם חלו בקורונה.
בתו של דני, שפרה, סיפרה ל-ynet כי בסוף פברואר פונה אביה לבית החולים לאחר שחש ברע. "הנכד שלו הלך לבקר אותו בבית, הוא לא הרגיש טוב", סיפרה ארשדי. "הוא היה לבד בבית כי בדיוק חוליה יצאה לטיפול רפואי. לקחתי את אבא למיון, אשפזו אותו למשך כמה ימים ובהמשך העבירו אותו לבית אבות סיעודי".
ב-6 במרץ חגג דני עם משפחתו את יום הולדתו ה-80. הוא הרגיש טוב והיה מוקף בבני משפחתו. "ביום חמישי לפני שלושה שבועות, התקשרו אלי מבית האבות ואמרו לי שאבא לא מרגיש טוב ושמפנים אותו לוולפסון. מיד הגעתי מנהריה לבית החולים ואת אבא העלו לפנימית ד' לאשפוז. בתוך המחלקה ראינו שיש שני חדרים שכתוב עליהם 'לא לגשת - בידוד'. אבא היה שם עד 15 במרץ וכשהרגיש טוב יותר הוחלט לשחרר אותו הביתה".
לדברי הבת, שלושה ימים לאחר מכן החל אביה להראות סימני מחלה: "אבא הגיע לבית החולים והיה ביחד עם חוליה, אבל שמתי לב שהוא מסרב לאכול ולהתחבר לחמצן. בהמשך שניהם אמרו לי שהם לא מרגישים טוב". שפרה לקחה את אביה לרופאה המטפלת שלו שמיד שלחה אותו לבית החולים.
"הגענו ב-22 במרץ שוב לוולפסון והרופא בפנימית ו' הסתכל על התיק של אבא. הוא ראה שהוא שהה בפנימית ד' - ואמר שייתכן שאבא נדבק בקורונה", סיפרה הבת. "הוא הכניס אותו לבידוד וערך לו בדיקה. גם אני וגם חוליה נכנסנו לבידוד. ארבעה ימים לאחר מכן גם היא אושפזה באיכילוב לאחר שחשה ברע. בהמשך התברר שגם היא חלתה בקורונה".
ביתו של דני מתייסרת מכך שלא יכלה לשהות לצד אביה ברגעיו האחרונים: "הוא היה לבד. ארבעה ימים לפני שהוא נפטר הוא התקשר אליי מהבידוד ואמר לי שהוא צריך אותי דחוף שאהיה איתו ואני מנסה להסביר לו שאסור לי להגיע אליו".
בית החולים וולפסון: "מקור ההדבקה כנראה בקרובי הנפטר"
מבית החולים וולפסון נמסר כי "המטופל, עם מחלות רקע, קיבל טיפול רפואי לקורונה והצוות נלחם על חייו לאורך כל אשפוזו. לצערנו מצבו הידרדר והוא נפטר. המטופל הגיע מביתו למיון ב-22 במרץ ואושפז בלילה. ב-23 במרץ כבר הייתה בדיקת קורונה חיובית, כך שהטענה שנדבק במיון אינה נכונה".
"שהייתו בפנימית ד' באשפוז קודם הסתיימה בהחלמתו ועוד לפני שאובחן במחלקה חולה אחר בקורונה. חשוב להדגיש כי האבחון קרה בזכות המקצועיות ורמת הערנות הגבוהה של הצוות עוד בתחילת המגפה. בית החולים פועל מאז התפרצות מגיפת הקורונה בארץ על פי הנחיות משרד הבריאות ואף מחמיר מהן. עם זיהוי החולה קורונה בפנימית ד' בוצעו הצעדים הנדרשים על פי הנחיות אלה. ההדבקה בקורונה מתרחשת לרוב בקהילה מנשאים אסימפטומטיים או חולים בתחילת מחלתם, ובין בני משפחה קרובים, ונראה שגם כאן זהו מקור ההדבקה.
"לא נוכל להתייחס פרטנית לסיפור המשפחתי, אך כאמור אין דרך לדעת מקור ההדבקה של החולים, מי מביניהם היה המקור, ומתי ואיפה נדבקו. אופיה של מחלה זו, הכולל תקופת דגירה שקטה של הוירוס ותחלואה א-סימפטומטית, יחד עם העובדה כי חלק מהציבור לא קיים את הנחיות משרד הבריאות כלשונן, הביאו לכך שמדינת ישראל הכריזה על סגר כמעט מלא כדי למנוע הדבקה באוכלוסיה. בית החולים מטפל בחולים, כולל בחולים בקורונה, ועושה לילות כימים כדי להציל את חייהם. מחמם את הלב לקרוא את המילים הטובות והשבחים של הבת ברשת החברתית, לגבי הטיפול באביה, בידי הצוות המסור שלנו בביה"ח".