שתף קטע נבחר

 

מחלוקת לגבי סגירת שכונות בירושלים: "הבעיה עלולה להחמיר"

חלק מבכירי משרד הבריאות קוראים לסגור בהקדם שכונות שבהן נרשם שיעור גבוה של חולי קורונה, אחרים טוענים כי ללא פינוי של התושבים החולים – סגירתן עלולה להחמיר את הבעיה. בכיר במשרד: "בלי להוציא את החולים, ההדבקה תימשך"

מחלוקת במשרד הבריאות באשר להחלת מדיניות "אזור מוגבל" על שכונות בירושלים שבהן נמצאו מספרים גבוהים של חולי קורונה. בהמשך להחלטה להפוך את העיר בני ברק לאזור מוגבל קראו חלק מהבכירים במשרד הבריאות לסגור את השכונות הללו בהקדם. אחרים טוענים כי ללא פינוי של התושבים החולים והוצאתם מן השכונות – סגירתן עלולה דווקא להחמיר את הבעיה.

 

צילום: רויטרס

צילום: רויטרס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"באופן עקרוני ההתנהלות של האוכלוסייה בירושלים דומה לזו של בני ברק", אמר היום אחד הבכירים במשרד ל-ynet. "יש כאלו במשרד שחושבים שהמדיניות הנכונה היא לסגור את השכונות, ויש כאלו שחושבים שצריך לאכוף את זה בצורה אחרת. אין תרופת פלא, אבל אם סוגרים את האיזורים לחלוטין בלי להוציא את החולים והנדבקים משם ובלי שתראה שינוי מהותי בהתנהגות ובצפיפות - אז אתה ממשיך את ההעברות הפנימיות, וזו בהחלט בעיה".

אכיפת המשטרה בשכונת מאה שערים בירושלים (צילום: gettyimages)
אכיפת המשטרה בשכונת מאה שערים בירושלים(צילום: gettyimages)

אכיפת המשטרה בשכונת מאה שערים בירושלים (צילום: gettyimages)
פעולות אכיפה של המשטרה בירושלים(צילום: gettyimages)

  (צילום: AFP)
רחוב יפו בירושלים(צילום: AFP)
 

הבכיר התייחס בדבריו ליישוב אלעד, שגם שמו עלה כאחד היישובים שעלולים להיסגר. "הסיפור של אלעד הוא נקודתי ואחר, האוכלוסייה שם היא יותר צעירה וזה בהחלט יכול לפעול לטובתה". בין השכונות בבירה שעלולות להיסגר בהתאם למתרחש כעת בבני ברק: הר נוף, בית וגן, גאולה, רוממה, גבעת מרדכי ושכונות נוספות. ההחלטה בדבר סגירת שכונות ויישובים אינה תלויה רק בידי משרד הבריאות, אלא גם בראש הממשלה בנימין נתניהו ומדיניות המועצה לביטחון לאומי (מל"ל).

 

עלייה באחוז הנדבקים בירושלים, התמתנות בבני ברק

על פי נתוני משרד הבריאות מאתמול, מהשוואת נתוני הערים עולה כי אחוז הנדבקים החדשים בירושלים ממשיך לעלות, לעומת התמתנות באחוז הנדבקים החדשים בבני ברק. ביום חמישי מספר המאובחנים החדשים היה גבוה ב-25 אחוזים לעומת יום רביעי, ואולם אתמול מספר הנדבקים החדשים בבני ברק היה גבוה בכמעט 18 אחוזים לעומת הנתונים מיום חמישי.

 

בירושלים, כאמור, נמשך הגידול באופן משמעותי במספר המאובחנים החדשים: 1,132 מתושבי העיר חיים עם הנגיף, לעומת 916 ביום חמישי - עלייה של כמעט 24%. מודיעין עילית מסתמנת כמוקד משמעותי נוסף בהתפשטות הקורונה: מיום חמישי לאתמול חלה עלייה של 30% במספר המאובחנים החדשים. יש לציין כי מדובר על תוספת של 21 תושבים בלבד, אך מפאת גודל היישוב זו עלייה משמעותית ביותר. בחיפה גם כן נרשמה עלייה משמעותית במספר המאובחנים החדשים. על פי הנתונים המעודכנים, חלה עלייה של 18.5% במספרם.

תושבי בני ברק בזמן הסגר של המשטרה (צילום: AFP)
המשטרה אוכפת את הסגר בבני ברק(צילום: AFP)
 

המשטרה מהדקת את החסימות סביב בני ברק והודיעה כי מחצות ייסגר רחוב ז'בוטינסקי בבני ברק בשני הכיוונים מפינת רחוב בן גוריון ועד לכביש 4 בשל ההגבלות שהוטלו על בני ברק. מהמשטרה נמסר כי "בהמשך להחלטת הדרג המדיני ולהכרזה על העיר בני ברק כאזור מוגבל לתקופה שנקבעה, משטרת ישראל ממשיכה לאכוף את התקנות שאושרו בהקשר זה". בנוסף, יורגשו שינויים בהסדרי התנועה באזור, וכל כניסה ויציאה מבני ברק תתבצע רק בכפוף להצגת אסמכתא לשוטרים. תושבים שזקוקים להחרגה נדרשים לפנות למוקד העירוני. השוטרים שיוצבו בכניסות השונות יהיו רשאים למנוע כניסה או יציאה של מכוניות ואף להשתמש בסמכויות שיטור שונות במקרה הצורך.

 

אתמול בצהריים קיבל הצבא את השליטה האזרחית על העיר. ניצב-משנה שלומי שגיא, קצין אג"ם של מחוז דן במשטרה, אמר כי אם יהיו הרבה הפרות מצד התושבים - בכוונת המשטרה להיכנס עם מאות שוטרים. "משמר הגבול יהיו בבני ברק ללא נשקים. יש בעיר כוחות סמויים והרבה מאוד רחפנים לאיתור תפילות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
פעולות אכיפה של המשטרה בירושלים
צילום: gettyimages
מומלצים