שתף קטע נבחר

 
צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

פחות חולים באיטליה וספרד, זינוק במתים בבריטניה וניו יורק

אופטימיות באיטליה וספרד מירידה בכמות המתים והחולים החדשים. המספרים עדיין קשים: 681 מתו באיטליה, 809 בספרד, שעקפה את איטליה במספר החולים. בבריטניה מספר הקורבנות ממשיך לזנק: 708 ביממה. ארוסתו ההרה של ראש הממשלה ג'ונסון נדבקה בנגיף. 630 מתו בניו יורק: "עוד לא הגענו לשיא"

 

בגלל הקורונה: העיר ניו יורק ריקה    (צילום: רויטרס)

בגלל הקורונה: העיר ניו יורק ריקה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מספר המתים והחולים החדשים באיטליה וספרד ממשיך לרדת, יותר משלושה שבועות אחרי הטלת הסגר בשתי המדינות. בספרד אמר ראש הממשלה שניתן לראות "אור בקצה המנהרה", ובאיטליה דיווחו לראשונה על ירידה במספר החולים במחלקות לטיפול נמרץ.

 

בספרד, ביממה האחרונה מתו מנגיף הקורונה 809 בני אדם – לעומת 932 ביום שישי ו-950 ביום חמישי (השיא היומי עד כה). מספר המתים הכולל בספרד עומד על 11,744 – המדינה עם מספר הקורבנות הגבוה ביותר אחרי איטליה. 

 

מספר החולים בספרד עלה היום מ-117,710 ל-124,736 בני אדם (יותר מאיטליה). מדובר ב-5,537 חולים חדשים בהשוואה ל-7,472 אתמול. "המספרים מאשרים את מגמת ההאטה שאנחנו רואים בימים האחרונים", אמרה מריה חוסה סיירה, סגנית ראש מערך החירום במערכת הבריאות.

  (צילום: רויטרס)
חולים במסדרוןן בחטאפה, ספרד(צילום: רויטרס)
 

ראש ממשלת ספרד פדרו סאנצ'ס אמר היום שארצו "מתחילה לראות את האור בקצה המנהרה". סאנצ'ס אמר שאם ההאטה תימשך ספרד נמצאת בדרך הנכונה. בנאום ששודר בטלוויזיה אמר סאנצ'ס לספרדים שהמדינה קרובה לעבור את נקודת השיא של ההתפרצות, בדרך להאטה של קצב ההתפשטות. סאנצ'ס יבקש מהפרלמנט להאריך את הסגר בספרד ב-15 ימים נוספים, עד 26 באפריל.

  

הסגר בספרד נכנס לתוקף ב-14 במרץ. נראה שהמגבלות החמורות, שדורשות מאזרחים להישאר בבית ולצאת החוצה רק לרכישת מזון ותרופות, מוכיחות את עצמן. סאנצ'ס אמר לספרדים שהמגבלות יוסרו בהדרגה, ושלא ברור אם כל הפעילויות יחודשו כרגיל. הוא קרא לספרדים "להקריב מעצמם" כדי לבלום את התפשטות הקורונה ולהציל חיים.

 

המגמה באיטליה נמשכת: "בתי החולים יכולים לנשום"

גם באיטליה נמשכת הירידה במספר המתים: 681 חולי קורונה מתו ביממה האחרונה, לעומת 766 אתמול. באיטליה מעודדים מירידה הדרגתית במספר המתים והחולים החדשים, ומאמינים שהסגר שהוטל לפני קרוב לחודש (ב-9 במרץ) נותן את אותותיו. עם זאת עדיין לא מדובר בירידה משמעותית. עד כה מתו מנגיף הקורונה באיטליה 15,362 בני אדם - יותר מכל מדינה אחרת בעולם.

 

גורם איטלקי דיווח הערב על ירידה "חסרת תקדים" במספר המאושפזים במחלקות לטיפול נמרץ. מספר החולים במחלקות לטיפול נמרץ ירד מ-4,068 ל-3,994. "אלה חדשות חשובות, זה מאפשר לבתי החולים לנשום", אמר אנג'לו בורלי, ראש הרשות להגנה אזרחית. "זו הפעם הראשונה שיש ירידה בנתון הזה".

 

כאמור, בימים האחרונים חלה האטה בקצב החולים החדשים בנגיף הקורונה באיטליה. אמש דיווחה איטליה על 4,585 חולים חדשים, שלשום על 4,668. המגמה נמשכה והערב דווח על 4,805 חולים חדשים. מספר החולים הכולל: 124,632 מתחילת ההתפרצות באיטליה.

ראש ממשלת ספרד פדרו סנצ'ס (צילום: EPA)
ראש ממשלת ספרד פדרו סאנצ'ס(צילום: EPA)
 

בבריטניה מספר המתים ליממה ממשיך לעלות. משרד הבריאות הבריטי הודיע אחר הצהריים שב-24 השעות האחרונות מתו מנגיף הקורונה עוד 708 בני אדם – שיא יומי חדש – לעומת 684 אתמול. בין הקורבנות החדשים: ילד בן חמש, הקורבן הצעיר ביותר בבריטניה עד כה.

 

מספר המתים בבריטניה הגיע ל-4,313 בני אדם. משרד הבריאות הבריטי מסר שעד כה נערכו בבריטניה 183,910 בדיקות לגילוי קורונה ו-41,903 מהנבדקים אובחנו כחולים. ביממה האחרונה אובחנו 3,735 חולים חדשים – לעומת 4,450 חולים חדשים אתמול.

 

קרי סימונדס, ארוסתו של ראש הממשלה בוריס ג'ונסון, חשפה הערב שכמו ג'ונסון – גם היא נדבקה בנגיף הקורונה. סימונדס, שנמצאת בהריון, כתבה בטוויטר שבשבוע האחרון היא מרותקת למיטה בעקבות תסמינים של נגיף הקורונה. היא סיפרה שמצבה משתפר וקראה לנשים הרות אחרות למלא אחר ההנחיות. ראש הממשלה ג'ונסון, שהודיע שהוא נדבק בנגיף לפני שבוע, אמר אתמול שהוא נשאר בבידוד בעקבות תסמינים קלים שמהם הוא סובל.

קארי קרי סיימונדס חברתו של בוריס ג'ונסון בריטניה (צילום: gettyimages)
ג'ונסון וארוסתו סימונדס(צילום: gettyimages)

יועץ בכיר לממשלת בריטניה אמר היום שהשיא במספר החולים החדשים צפוי להגיע בתוך שבוע עד עשרה ימים. היועץ ניל פרגוסון, פרופסור לביולוגיה מתמטית מאימפריאל קולג' בלונדון, אמר שהציות לכללים הנוקשים שנועדו לבלום את הקורונה יקבע את קצב ההאטה לאחר מכן.

 

פרגוסון העריך היום שהסגר בבריטניה יימשך לפחות עד סוף מאי. פרגוסון הזהיר שאם הבריטים לא יקפידו לציית להנחיות מספר הנדבקים החדשים ימשיך להיות גבוה גם בעוד כמה שבועות. אם הבריטים יישמעו לכללים יהיה מקום להסיר חלק מהמגבלות. סטיבן פאוויס, מנהל שירות הבריאות הלאומי, אמר היום שייקח שבוע או שבועיים עד שההנחיות לשמור מרחק יובילו לירידה במספר המאושפזים.

נגיף קורונה בריטניה לונדון ריק ב רכבת (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

בריטניה, נזכיר, נקטה בתחילת משבר הקורונה גישה מתירנית בהשוואה לשאר אירופה. היא שינתה גישה אחרי שמחקר של פרגוסון הראה שאם המדיניות המתירנית תימשך מספר המתים בממלכה עלול להגיע לרבע מיליון.

 

יממה קטלנית נוספת בניו יורק

בארה"ב, שם מספר הנדבקים הוא הגבוה ביותר בעולם, מתו ביממה האחרונה עוד 630 בני אדם במדינת ניו יורק – שיא מתים ליממה. מספר המתים הכולל בניו יורק עלה ל-3,565 בני אדם ועד כה דיווחה מדינת ניו יורק על 113,704 נדבקים בנגיף הקורונה – מהם 63,306 בעיר ניו יורק.

 

"עוד לא הגענו לשיא של המגפה, אבל אנחנו מתקרבים לשם", אמר מושל ניו יורק אנדרו קואומו, והביע דאגה מהתפשטות של הנגיף בלונג איילנד. בארה"ב מתו עד כה 7,844 איש מנגיף הקורונה ויותר מ-290 אלף נדבקו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
מתנדב של הצלב האדום בספרד
צילום: gettyimages
מומלצים