שתף קטע נבחר

 
צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

יממה קטלנית בניו יורק, שנואשת למכונות הנשמה

תמונת מצב קשה במדינת ניו יורק, חודש אחרי הדיווח על נדבקים ראשונים בקורונה: 113 אלף חולים ו-3,565 מתים - 630 מהם רק ביממה האחרונה. ניו יורק משוועת למתנדבים ולמכונות הנשמה שיפחיתו את העומסים האדירים בבתי החולים. טראמפ שולח חיילים: "השבועיים הקרובים יהיו הקשים ביותר"

 

בגלל הקורונה: העיר ניו יורק ריקה    (צילום: רויטרס)

בגלל הקורונה: העיר ניו יורק ריקה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

היממה האחרונה במדינת ניו יורק, מוקד התפרצות נגיף הקורונה בארה"ב, הייתה קטלנית. 630 חולים מתו ביממה - שיא מתחילת ההתפרצות. "עוד לא הגענו לשיא של המגפה, אבל אנחנו מתקרבים לשם", אמר המושל אנדרו קואומו.

 

נגיף הקורונה גבה עד כה את חייהם של 3,565 בני אדם במדינת ניו יורק. בסך הכול 113,704 חלו – מהם 63,306 בעיר ניו יורק. קואומו הביע אתמול דאגה מהמצב בלונג איילנד, ממזרח לעיר ניו יורק, שם הנגיף מתפשט "כמו אש בשדה קוצים".

  (צילום: רויטרס)
פינוי חולי קורונה בניו יורק(צילום: רויטרס)
 

מומחים מעריכים שניו יורק נמצאת במרחק של שבוע משיא במספר החולים והמתים ליממה, במשבר שגבה את חייהם של יותר מ-60 אלף איש ברחבי העולם. "אני רוצה שכל זה ייגמר. חלפו רק 30 ימים מאז מקרה ההידבקות הראשון אצלנו", אמר המושל. "זה מרגיש כמו נצח".

 

קואומו אמר שרק ביממה האחרונה אובחנו עוד 10,841 חולים במדינת ניו יורק - שיא יומי. "מצד אחד הלוואי שהיינו מגיעים לשיא (הנדבקים), אבל מצד שני אני אומר לעצמי שטוב שלא הגענו – מכיוון שאנחנו לא מוכנים", אמר קואומו.

 

בארה"ב, המדינה עם מספר התושבים השלישי בגודלו בעולם, מספר הנדבקים בנגיף הקורונה הוא הגבוה ביותר: 300 אלף בני אדם. מומחים בממשל האמריקני פרסמו תחזיות קודרות: הם מעריכים שגם אם האמריקנים יצייתו להוראות ויישארו בבית, מספר המתים יהיה בין 100,000 ל-240,000.

 

אמש אמר נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שהשבועיים הקרובים צפויים להיות הקשים ביותר עד כה. "יהיו הרבה מתים", הוסיף. טראמפ אמר שארה"ב תשלח עוד אלפי חיילים ואנשי צוות כדי לעזור למדינות ארה"ב להתמודד עם הקורונה. כאלף אנשי צבא - בהם רופאים וצוותים רפואיים - יגיעו לעיר ניו יורק. טראמפ הוסיף שהוא שוחח עם המושל קואומו ופועל להגדיל את כמות המשאבים שיעזרו לניו יורק להתמודד עם המגפה.

 

בהתייחסות למחסור בציוד רפואי בבתי החולים אמר טראמפ שבממשל נמצאים בקשר עם בתי החולים ועם היצרנים והספקים, כדי להבטיח שמי שבמצב הקשה ביותר יהיה בעדיפות עליונה. "החשש ממחסור הוביל לבקשות מנופחות", אמר טראמפ. בנוגע למחסור במכונות הנשמה אמר טראמפ: "יש מדינות שיש להן יותר מכונות הנשמה ממה שהן צריכות. הן אפילו לא מוכנות להודות בזה. הן יודו בזה כשהכול יסתיים". טראמפ הדגיש פעם נוספת שהוא מעוניין שהכלכלה האמריקנית תחזור לפעול כרגיל בהקדם האפשרי.

שיא ארה
טראמפ הערב(צילום: רויטרס)
 

טראמפ הוסיף שהסוכנות הפדרלית לניהול מצבי חירום (FEMA) הורתה לייצר 180 מיליון מסכות. "אנחנו צריכים את המסכות, אנחנו לא רוצים שאנשים אחרים ישיגו אותן... אתם יכולים לקרוא לזה פעולת תגמול", הוסיף הנשיא.

 

שלשום הציג הנשיא הנחיות חדשות לציבור, ובהן הנחיה לעטות מסכות במקומות ציבוריים. טראמפ הבהיר שהוא לא מתכוון לפעול לפי ההמלצה הזאת. "אני בוחר שלא לעשות זאת", אמר.

שיא ארה
(צילום: רויטרס)

עד כה ידוע בארה"ב כולה על יותר מ-8,100 מתים. כרבע מהקורבנות מגיעים מהעיר ניו יורק. בבתי החולים בעיר, וגם בחדרי המתים, מתקשים לעמוד בעומס. לפי רויטרס, במשרפות שאחראיות לשריפת גופות לקבורה עובדים שעות נוספות. קצב המתים כל כך גבוה שבעיר בוחנים מקומות שיוכלו לשמש כבתי קברות זמניים.

 

בגלל סכנת ההידבקות קרובי משפחה רבים של חולים במצב קשה לא יכולים להיפרד מהם. רופא מתמחה בבית חולים בניו יורק סיפר שהוא ועמיתיו נאלצים לצלצל בכל משמרת לכמה משפחות שאיבדו את יקיריהם. "יש ללא ספק משהו כואב בלספר למשפחה שאדם שיקר לה מת, מבלי לתת לה לראות אותו".

חיילים אמריקנים במרכז ג'וויטס שהפך לבית חולים לחולי קורונה (צילום: רויטרס)
חיילים אמריקנים במרכז ג'וויטס שהפך לבית חולים לחולי קורונה(צילום: רויטרס)
 

בשל העומס האדיר על בתי החולים, בימים האחרונים קוראים המושל קואומו וראש העיר ניו יורק ביל דה בלאזיו למתנדבים מכל ארה"ב להגיע לסייע לניו יורק. "כל מי שעדיין לא הצטרף למאבק הזה – אנחנו צריכים אתכם: רופאים, אחים, מומחים במחלקות הנשימה", אמר ראש העיר. "אנחנו צריכים 45,000 עובדים שיצטרפו למאבק באפריל ובמאי".

 

המושל קואומו אמר שבמדינת ניו יורק כולה התנדבו 85 אלף איש לסייע למערכת הבריאות – בהם 22 אלף שאינם תושבי ניו יורק. קואומו אמר שכדי להגדיל את מספר הצוותים בבתי החולים הוא יחתום על צו שמאפשר לסטודנטים לרפואה, שעומדים לסיים את הלימודים, להתחיל את ההתמחות כבר עכשיו.

 

קואומו אמר שבתחילת המשבר החשש הגדול ביותר של ניו יורק היה שמספר המיטות לא יספיק לכמות החולים. "עכשיו אנחנו מתמקדים בציוד ובאנשי הצוות", אמר מושל ניו יורק.

נגיף קורונה ארה
(צילום: EPA )
 

תמונת המצב בבתי החולים קשה: מבין חולי הקורונה במדינת ניו יורק כ-15 אלף מאושפזים בבתי החולים. יותר מ-4,100 מהם נמצאים במחלקות לטיפול נמרץ. במקביל מנסה ניו יורק להשיג ציוד רפואי. המצרך המבוקש ביותר הוא מכונות הנשמה. קואומו ודה בלאזיו אמרו בשבוע שעבר שהממשל הפדרלי הסכים לשלוח 2,400 מכונות הנשמה לעיר ועוד 2,000 למדינת ניו יורק.

 

קואומו הודיע שממשלת סין העבירה לניו יורק אלף מכונות הנשמה, תרומה שהגיעה אתמול לנמל התעופה JFK. "זה דבר גדול, ומבחינתו מדובר בהבדל משמעותי"'', אמר המושל. קואומו אמר שהתרומה הושגה בעזרת המיליארדרים שעומדים בראש קבוצת עליבאבא. בנוסף לסין מדינת אורגון תרמה 140 מכונות הנשמה לניו יורק.

3082 ()
  

ראש העיר ניו יורק דה בלאזיו אמר אתמול שיש צורך "קריטי" במכונות הנשמה נוספות, וציין שהממשל הפדרלי הוא מקור הסיוע "החשוב ביותר". הוא אמר שהעיר צריכה תוספת של בין 2,500 ל-3,000 מכונות לפחות כדי לעבור את השבוע הבא בשלום.

 

"מבחינתי מכונות ההנשמה הן אחת הדוגמאות הברורות ביותר לחיים ולמוות", אמר ראש העיר. "אם אנחנו הולכים להציל את כל מי שאנחנו יכולים להציל אנחנו חייבים מכונות הנשמה". דה בלאזיו חיזק את ידם של תושבי ניו יורק, והעריך שהסגר שהוטל על העיר לא יוסר בחודש הקרוב. 

אמבולנס ב ניו יורק  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

מלאי החירום של הממשל האמריקני, שכולל ציוד שמגן על הרופאים והצוותים שמטפלים בחולי הקורונה, הולך ואוזל. מושלים ברחבי ארה"ב מנסים להשיג ציוד קריטי דרך השוק הבינלאומי, במיוחד מכונות הנשמה.

 

כמעט כל האמריקנים נמצאים תחת מגבלות כלשהן, ורשאים לצאת מהבתים רק למטרות חיוניות כמו רכישת מזון או ביקור אצל הרופא. בפלורידה, טקסס ואזורים אחרים, שלא מיהרו להטיל סגר, מתחילים להקפיד על שמירת מרחק ומנחים את התושבים להישאר בבית.

3082 ()
 

"אנחנו רואים מה קורה עכשיו בניו יורק, אנחנו רואים שאנשים מתים", אמר ריק סקוט, סנאטור ממדינת פלורידה. מושל טקסס, גרג אבוט, הוסיף: "אנשים מתחילים להבין שהדרך הטובה ביותר למנוע את התפשטות הווירוס – ולמנוע מוות – היא להישאר בבית".

 

למרות התפשטות הקורונה עדיין מתקיימות התקהלויות בחלק מהמקומות. כומר מלואיזיאנה מתכנן לקיים בסוף השבוע שורת טקסים לאלף החברים בכנסייה שלו. "אנחנו לא מצייתים לחוקים מכיוון שמצוות האל היא להפיץ את הבשורה", הוא אמר לרויטרס.

 

לואיזיאנה היא אחד ממוקדי התפרצות הקורונה בארה"ב. אתמול עלה מספר המתים במדינה ל-409 בני אדם. המצב בעיר ניו אורלינס מדאיג במיוחד: שיעור המתים של חולי הקורונה בעיר כפול מבניו יורק.

 

בתוך כך, אמש דיווחה צרפת על 441 מתים נוספים מנגיף הקורונה, לעומת 558 אתמול. בשישי החלו הצרפתים לכלול במספר הקורבנות את החולים שמתו בבתי האבות ובמוסדות הסיעודיים. לפי הנתונים בצרפת עד כה ידוע על 7,560 מתים בסך הכול – לפחות 2,028 מהם מתו בבתי האבות, והשאר בבתי החולים.


פורסם לראשונה 04/04/2020 22:00

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אחות בבית חולים בניו יורק
צילום: רויטרס
מומלצים