שתף קטע נבחר

לא צועקים 'געוואלד' סתם - יהיו רעבים בחג

"מדינת ישראל חייבת להבין , אנחנו לא צועקים 'געוואלד' סתם, כרגע החברה האזרחית משמשת קו הגנה ראשון ואולי רשת ביטחון חברתית, אבל הרשת הזו תקרוס". ריאיון באולפן ynet עם מנכ"ל לתת ומנכ"ל פתחון לב, על המחסור לקראת פסח. צפו

צפו בריאיון באולפן ynet עם אלי כהן, מנכ"ל ארגון פתחון לב , וערן וינטרוב מנכ"ל ארגון לתת:

צילום: ירון ברנר, חגי דקל

צילום: ירון ברנר, חגי דקל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ערב פסח, זמן שיא של חלוקת מזון על ידי העמותות שעוסקות בכך, והשנה ,על רקע משבר הקורונה, נכנסו למעגל החלוקה משפחות ואזרחים רבים שלא חזו לפני חודש או חודשיים שיאלצו לבקש עזרה.

 

"בשבועיים האחרונים קיבלנו למרכזיה 16,648 שיחות בהשוואה לאשתקד מדובר במאות שיחות בלבד", מספר באולפן ynet ערן וינטרוב מנכ"ל ארגון לתת, הוא מסביר שהגידול נובע מהשהות הארוכה של המשפחות בבית לאורך זמן.

 

"הילדים עם המשפחות נמצאים בבית 24/7. צריכים יותר מזון אבל לא יכולים לצרוך יותר מזון כי הם לא יכולים להעמיס עגלות בסופר כמו אנשים שיש להם משאבים בכיסם. בנוסף מתוך מיליון המפוטרים ואנשים שיצאו לחל"ת, יש מאות אנשים שמשתכרים בשכר מינימום, עובדי ייצור, פועלים וכדומה, שגם כך חלקם נמצאים כבר עכשיו בעוני, ואין ספק שאורך הנשימה שלהם קצר מאוד" .

 

אריזות מזון לנזקקים ()

הנושא החברתי פשוט לא מטופל

את הטענות למשבר החברתי מפנה ויינטרוב למדינה: "מדינת ישראל חייבת להבין בהקשר הזה אנחנו לא צועקים 'געוואלד' סתם. כרגע החברה האזרחית, אנחנו, משמשים קו הגנה ראשון ואולי רשת ביטחון חברתית, אבל הרשת הזו תקרוס", הוא מסביר. "לצד האתגרים המאוד גדולים שיש למדינה כרגע, צריך להבין שהאוכלוסיות הנזקקות הן הפגיעות ביותר,הרגישות ביותר, אלה שנפגעות ראשונות וזקוקים פה למיליארדים".

 

אלי כהן, מנכ"ל פתחון לב מרחיב: "גם עצמאים לצערי הפכו להיות לקוחות שלנו,  והנקודה היא נורא פשוטה: הממשלה מטפלת בצורה מאוד משמעותית, אינטנסיבית, ברורה, חדה, בהיבט הבריאותי של מגפת הקורונה, אבל ההיבט הכלכלי חברתי פשוט לא מטופל, לא לאט, לא בעדינות, לא ללא עוצמות, פשוט לא מטופל".

 

אריזות מזון לנזקקים ()

לכהן יש גם רעיון לפתרון למצב: "נדרשת פעילות שמגדילה את היקף התקציב שהיא פורצת מסגרות, יש פה בעיה שלא נתקלנו בה קודם ולכן בוודאי שהפתרונות לא נמצאים בסל הפתרונות השכיח השגרתי. את הפתרונות צריך להביא ולייצר בהתאם לסיטואציה הספציפית".

 

כהן מוסיף: "אנחנו לא מצליחים לתת מענה לכל הצרכים לכל הפניות שלנו, מי שעושה את העבודה בשטח היא החברה האזרחית, הרבה מחברות המזון הגדולות במשק כמו שטראוס, אסם, קולו ואחרות נרתמו למאמץ אחד אזרחי משותף"

 

להעביר את 500 השקלים למי שצריך

גם לויינטרוב הצעה לפתרון: "התחילה יוזמה, בימים האחרונים, של אנשים שיש להם שאומרים 'אנחנו לא צריכים את ה-500 שקלים לילד, בוא נעביר את זה למי שצריך'. אנחנו במאמץ משותף, יש כאלה שעדיין יש להם, ויש כאלה שממש ממש נזקקים, ועוד יהיו הרבה כאלה לצערי לפנינו. כל מי שיכול שיעשה משהו".

 

כהן מסכם: "אני חושב שכדי להגיע למקום של תקציבים בממשלה, נדרשת גם הבנה שאי אפשר פשוט להפקיר את האוכלוסיות שאנחנו מטפלים בהם. כרגע הן מופקרות. עוד לפני שיגיע התקציב צריכה להגיע ההבנה, וזה חלק שחסר מאוד בשלב הזה מול כל הגורמים. ואנחנו בקשר עם כל הגורמים הרלוונטיים לטובת העניין הזה".

 

  • להתנדבות לארגון לתת היכנסו לאתר או התקשרו *6833 אפשר גם לתרום בפייבוקס. 
  •  לקמפיין גיוס המונים של פתחון לב לחצו כאן  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים