נמשכת מגמת הירידה באיטליה: עוד 525 מתו מקורונה
מדובר במספר המתים היומי הנמוך בשבועיים האחרונים, כמעט 16 אלף מתו בסך הכל. נמשכת הירידה במספר החולים החדשים ובמספר המאושפזים. ברומא מקווים שאם המגמה תימשך ניתן יהיה לעבור ל"שלב 2": השבה חלקית של הפעילות הכלכלית, וחיים משותפים עם הנגיף
איטליה דיווחה הערב (א') על מספר המתים היומי הנמוך ביותר בשטחה מנגיף הקורונה בשבועיים האחרונים, עם עוד 525 חולים שמתו ביממה החולפת. מדובר בירידה משמעותית לעומת העדכון היומי אתמול, על 681 מתים. שלשום דווח על 766. השיא היומי באיטליה נרשם ב-27 במרץ, אז דווח על 919 מתים. בארץ המגף מתו בסך הכל כמעט 16 אלף בני אדם – 15,887 ליתר דיוק – יותר מכל מדינה אחרת בעולם.
משבר הקורונה – עוד מהעולם:
חשש בארה"ב: "השבוע הקרוב – הקשה והעצוב ביותר"
למרות הסגר: האירופים יצאו לתפוס שמש
האיש שמצייר באור מצדיע לנלחמים בקורונה
דרינק בסוף יום בידוד, זה חיוני?
גם במספר החולים החדשים נמשכת מגמת הירידה. סוכנות ההגנה האזרחית של איטליה דיווחה על עוד 4,316 חולי קורונה שאובחנו ביממה החולפת – המספר הנמוך ביותר בחמשת הימים האחרונים. אתמול דווח על 4,805 נדבקים חדשים, ביום שישי על 4,585 וביום חמישי האחרון על 4,668. בסך הכל, 128,948 בני אדם אובחנו כחולי קורונה באיטליה.
לראשונה באיטליה, מספר חולי הקורונה שמאושפזים בבתי החולים ושמצבם אינו קריטי ירד – אם כי ב-61 בלבד, מ-29,010 ל-28,949. מספר החולים הקריטיים שמאושפזים ירד ביום השני ברציפות, מ-3,994 ל-3,977.
איטליה, נזכיר, הטילה ב-9 במרץ סגר על כל 60 מיליון התושבים בה, בניסיון לבלום את התפשטות הנגיף, ובימים האחרונים היא מדווחת על סימנים אופטימיים שלפיהם הסגר מתחיל לתת את אותותיו.
"אלו חדשות טובות, אבל אנחנו צריכים להמשיך לעמוד על המשמר. תישארו בבית", אמר אנג'לו בורלי, ראש סוכנות ההגנה האזרחית – על רקע דיווחים היום שתושבים במילאנו, רומא ועוד ערים באיטליה, כמו גם באזורים אחרים באירופה, הפרו את הסגר ויצאו ליהנות ממזג האוויר הנוח.
"העקומה התיישרה והחלה לרדת", הוסיף סילביו ברוספרו, ראש המוסד העליון לבריאות באיטליה. לדבריו, הירידה במספר המתים היא "נתון חשוב מאוד" ואם המגמה תימשך – "נצטרך להתחיל לחשוב על שלב מספר 2", שבמסגרתו הממשלה תנסה להחזיר לחיים חלק מהפעילות הכלכלית שהושבתה במדינה – הכלכלה השלישית בגודלה באירופה. גם ברוספרו הדגיש שחשוב לשמור בינתיים על ההגבלות שהטילו הרשויות, על מנת לאפשר למגמת הירידה להמשיך.
בעבר תיארו הרשויות ברומא את "שלב 2" כ"קוהביטציה" עם הנגיף, כלומר חיים משותפים לצדו. שר הבריאות האיטלקי, רוברטו ספרנזה, הציג שורה של צעדים לחיזוק מערכת הבריאות במדינה, כמו גם הרחבת הבדיקות – צעדים שמטרתם לאפשר הקלה בהגבלות. "החודשים הבאים יהיו קשים. המשימה שלנו היא ליצור את התנאים שבהם נוכל לחיות יחד עם הנגיף, לפחות עד שיפותח לו חיסון", הוא אמר לעיתון "לה רפובליקה".