שתף קטע נבחר
צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

רופאים מווהאן שבסין:"70 אחוזים מהמונשמים - לא שרדו"

בישיבה השבועית של רופאים מווהאן המטפלים בחולי הקורונה המועברת בלייב, נמסרו נתונים על יעילות מכונות ההנשמה, ועל ההרס הרב שמותיר נגיף הקורונה בגוף החולים וגם על התרופות שמיטיבות את מצב החולים. ההערכות: הסיכוי היחיד שלהן לעבוד - כשהן ניתנות בתחילת המחלה

מעל 100 ניסויים בתרופות וחיסונים מתבצעים בעולם בניסיון למצוא דרכים לעצור את נגיף הקורונה ההולך ומתפשט. בינתיים, רופאים מהעיר ווהאן, שם פרצה המגפה לראשונה, גילו ממצאים חשובים על הטיפולים האפקטיביים עבור החולים.

 

התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

בישיבה השבועית שלהם המועברת לייב, בהשתתפות רופאים מרחבי העולם ובהם מומחים למחלות זיהומיות בישראל, אמרו הרופאים הסינים כי הטיפול במכונות ההנשמה לא הוביל לשיפור משמעותי במצבם של החולים הקשים.

 

על פי הנתונים בסין, כ-70 עד 80 אחוזים מהחולים במצב קשה שהועברו להנשמה מלאכותית, לא שרדו. עד כה ההערכות ברחבי העולם היו שהטיפול במכונת ההנשמה הוא מציל החיים המשמעותי ביותר, שכן נגיף הקורונה גורם לדלקת ריאות חריגה בה מתרחש תמט של נאדיות הריאה, שם מתבצעת קליטת החמצן לגוף. נאדיות הריאה מתמלאות בנוזלים וחלבונים, ועוברים קריסה, שרק הנשמה מלאכותית בלחץ גבוה מצליחה "לפתוח".

 

1208 (צילום: AFP)
מכונות הנשמה. לא תמיד יעילות(צילום: AFP)

 

השלב הקריטי שבו צריך לתת את התרופות

הרופאים הסיניים התייחסו גם לטיפולים התרופתיים שמוצעים כיום לחולים. משרד הבריאות הישראלי אישר את הטיפול בשמונה תרופות, אחת מהן היא כלורוקווין או הידרוקסיכלורוקווין הניתנות לטיפול במלריה. על פי חלק מהמחקרים הקטנים שבוצעו בעולם, הטיפול באמצעותה משפר החלמה ומונע תמותה, במנגנון אנטי דלקתי שגם מונע את היקשרות נגיף הקורונה לתא האדם.

 

טיפולים נוספים שניתנים, כוללים תרופות אנטי ויראליות ובהן תרופות נגד נגיף ה-HIV, והתרופה רמדסוויר שנוסתה בעבר כטיפול באבולה. אלא שהידע ההולך ומצטבר בעולם, מראה כי הבעיה המרכזית איננה בנגיף עצמו, אלא בתגובת הגוף לפלישתו.

 

הנתונים עד כה מצביעים על תופעה בשם "סערת ציטוקינים" הגורמת לתהליכים דלקתיים סוערים ברקמות הגוף, הגורמים להרס נרחב לא רק בריאות, אלא גם בכליות, בלב ובכלי דם. לדברי הרופאים הסינים, כחלק מאותה "סערת ציטוקינים", מתרחשים תהליכים של הצטברות קרישי דם קטלניים.

 

"חלק מהטיפול בחולי הקורונה הקשים חייב להיות תרופות נוגדות קרישה", הסבירו הרופאים, "החולים מקבלים אצלנו טיפול באספירין והפארין כחלק בלתי נפרד מהטיפול", הוסיפו. הרופאים אמרו כי הטיפול כולל גם איזון של המלחים בדם (אלקטרוליטים), והשלמה תזונתית לחולים.

 

 

הרופאים התייחסו לטיפול התרופתי הניתן ברחבי העולם. "לא מצאנו יעילות משמעותית לאף אחת מהתרופות בחולים הקשים", אמרו והסבירו, "אם בוחרים לתת תרופות נגד הנגיף, הן צריכות להינתן בשלבים מוקדמים מאוד. כאשר החולים מגיעים למצב קשה, התרופות הניסיוניות נגד קורונה כבר לא עובדות, והטיפול המרכזי הוא תמיכתי, בסיבוכים שמתרחשים בגוף כתוצאה מהדלקת הסוערת".

 

צפו בדבריהם של הרופאים מווהאן:

 

 

לשאלה מתי צפוי חיסון אפקטיבי שיגן מפני הקורונה, אמרו הרופאים כי על פי ההערכות בקהילה המדעית, סיום המחקרים הקליניים על החיסון הראשון עשויים להתרחש בעוד כחמישה חודשים.

 

המחקר הקליני הראשון החל לפני כשבועיים כאשר 45 מתנדבים בארה"ב קיבלו את החיסון החדש. בעוד כחודש צפויות התוצאות הראשונות הבודקות את בטיחות החיסון. באם ימצא שהחיסון בטוח, ימשיכו החוקרים לשלב השני שבו תיבדק יעילותו על מדגם נבדקים נרחב יותר, ולאחריו השלב השלישי והאחרון שצפוי להיות מקיף הרבה יותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
התרופות שעוזרות
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים