שתף קטע נבחר

 
צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

פרופ' סיגל סדצקי: "הלימודים לא יחזרו אחרי פסח, לא נפתח הכול"

ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, פרופ' סיגל סדצקי, ביקשה בריאיון לאולפן ynet להנמיך ציפיות באשר להסרת ההגבלות אחרי פסח. על מחדל הבדיקות: "צמצמנו את הכמות כדי לעמוד ביכולות הטכניות שלנו, לא נעמוד ב-30 אלף בדיקות בזמן"

 

50 ()
"לא רואה כיצד הלימודים יתחדשו"
 

פרופ' סיגל סדצקי, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, העריכה הבוקר (שני) כי הלימודים לא יחזרו לסדרם גם אחרי חופשת הפסח. בריאיון לאולפן ynet אמרה סדצקי, שעדיין נמצאת בבידוד בשל החשיפה לשר יעקב ליצמן, כי היא אינה רואה כיצד הלימודים יתחדשו - אך עם זאת "זה פחות או יותר טווחי הזמן, ההתנבאות שאני מוכנה לתת, אבל אני לא חושבת שהלימודים יתחדשו כל כך מהר", כלשונה.

 

 

פרופ' סיגל סדצקי מנמיכה ציפיות על הקלות לאחר פסח    (צילום: חגי דקל, ירון ברנר)

פרופ' סיגל סדצקי מנמיכה ציפיות על הקלות לאחר פסח    (צילום: חגי דקל, ירון ברנר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סדצקי ציינה כי היא ממשיכה לעבוד כרגיל אך מרחוק, וכי היא מרגישה בסדר למרות החשש שנדבקה בקורונה. היא התייחסה להידוק ההגבלות על שמונה הערים ו-15 השכונות החרדיות בירושלים, ואמרה כי אם במשרד הבריאות ימצאו עיר נוספת עם צבר תחלואה, המשרד יבקש לנקוט אמצעים גם בה.  

 

 

"אני יכולה להגיד שאנחנו ננסה להקל אחרי פסח", אמרה סדצקי. "מיד ננסה להקל אם המצב מאפשר, אבל הכול תלוי באיך יהיה המצב. אני חושבת שהפעולות שעשינו עד כה הן פעולות שהוכיחו את עצמן, ראינו שקצב התחלואה בישראל בכל זאת נשלט ברמה מסוימת, אבל זה נושא שהוא יומיומי ולא נגמר בפעולה כזאת או אחרת. לכן אנחנו לא רצים מרתון. נבדוק אחרי פסח מה המצב, ולפי המצב ניתן הנחיות".

 

סדצקי נשאלה אם במשרד הבריאות ממשיכים לדחוק ברשויות להטיל סגר כללי - והשיבה כי הדיון בנושא עדיין מתקיים. "בכל פעם שאנחנו חושבים שצריך לעשות צעד - המדינה עומדת מאחורי הצעד הזה", הדגישה סדצקי. "כשחשבנו שצריך לסגור את השמיים - אמרנו את זה. כשחשבנו שצריך להכניס אנשים לבידוד כשחזרו מחו"ל - עמדנו מאחורי זה. היום אנחנו עומדים מאחורי הבידוד החברתי שאנו מבקשים, ונכון שאנחנו רוצים שהוא יהיה נרחב, בייחוד בפסח. זאת משום שאנחנו מבינים איזו פצצה יכולה להיות בליל הסדר אם אנשים לא ישמרו על הבידוד החברתי", אמרה.

 

התפשטות הקורונה - עדכונים אחרונים

מניין החולים בישראל עלה ל-8,649

ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון פונה לבית החולים

עובד בבית אבות בבני ברק נדבק בקורונה, כל הצוות נשלח לבידוד

הממשלה תכריז על "סגר נושם" בשמונה ערים ו-15 שכונות בירושלים

מטוס אל על נחת בנתב"ג עם כ-20 טונות ציוד רפואי

 

"אני מקבלת לחלוטין ובאופן מלא את תפקידו של הדרג הפוליטי, שמקבל בסופו של דבר את ההחלטה הסופית. זו המשמרת שלהם ועל כך הם אמונים. הם מחליטים על האיזון בין ההחלטות המקצועיות של משרד הבריאות, שבעיניי נשמעות בצורה יפה מאוד למרות הוויכוח, לבין ההחלטה הנכונה שמביאה בחשבון שיקולים נוספים, זה לגיטימי ומוצדק בעיניי".

 

 

 

 

- יכול להיות שהסגר בבני ברק לא מספיק טוב אם אין צעדים נוספים?

"הוא טוב מאוד, כי מטרת הסגר היא לא להוציא את החולים - אלא שאנשים לא יוכלו להעביר את המחלה", אמרה סדצקי. "מטרת הסגר היא משולבת - גם להוציא את האנשים שלא יכולים להיות בבידוד, גם להגביר את הבידוד החברתי במרחב הציבורי וגם לדאוג לאפשרויות לבצע את הבידוד בתוך הבתים. אם מישהו אינו יכול לבצע את הבידוד בתוך הבתים, צריך להוציא אותו. קיים דיון מאוד ענף סביב האנשים שצריך להוציא ולהשאיר, קיימת התארגנות רחבה, אך במקביל מה שברור ועומד מעל לכל צל של ספק זה שצריך לספק פתרונות לכל אדם שנשאר בבית. פתרונות רפואיים, מזון, הצטיידות וכדומה", אמרה.

 

- בידוד של קבוצות בסיכון נמצא על סדר היום? זה יכול לקרות אחרי פסח?

"אני רואה את אסטרטגיית היציאה לא כקו רציף שהולך בכיוון אחד, אלא כמו גלים שיהיו יותר חמורים ופחות חמורים, כל פעם לפי המצב", ענתה סדצקי. "אנחנו עדיין לא באסטרטגיית היציאה. מהרגע שנגדיר שאנו באסטרטגיית יציאה, זה לא יהיה קו רציף של 'לפתוח הכול', אלא יהיו יותר פתיחות ופחות פתיחות, יכול להיות שחלקן יהיו מקומיות יותר וחלקן ארציות. אנחנו צריכים לראות איך המחלה תתפתח אצלנו, איך האנשים יתנהגו, ולפעול על פי הנתונים".

 

סיגל סדצקי (צילום: משרד רה
פרופ' סיגל סדצקי(צילום: משרד רה"מ )

סדצקי נשאלה על מחדלי הבדיקות, בעקבות הצהרתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו שעד 27 במרץ יבוצעו 30 אלף בדיקות ביום, בזמן שבפועל דווח אתמול על אלפי בדיקות בודדות. "קודם היה מחסור במטושים, ועכשיו נוצר חוסר בריאגנטים שאני מקווה מאוד שאנחנו בשלבים האחרונים של הפתרון לכך. לכן צמצמנו את כמות הבדיקות בשביל להתאים אותן ליכולת הטכנית שלנו", אמרה סדצקי.

 

לדבריה, משרד הבריאות הגיע לעשרת אלפים בדיקות ביום כשבוע לפני מה שתוכנן. "כבר ביום ראשון הגענו לעשרת אלפים בדיקות, שזה היה היעד שלנו לשבוע הזה. זה נכון שלא נעמוד ביום שישי על 30 אלף בדיקות כי הייתה לנו בעיה טכנית, אבל אנחנו עושים כל מה שאנחנו יכולים כדי להגדיל את מספר הבדיקות. אנחנו לא יכולים לעשות יותר מזה, משרד הביטחון עזר, האנשים הכי מומחים והכי טובים בארץ סייעו לצורכי רכש וניסיון למצוא פתרונות טכנולוגיים. הבעיה כרגע היא לא הקיבולת המעבדתית אלא נושאים אחרים. בלי כל הנושאים מתוכללים יחד - אין בדיקת מעבדה", אמרה סדצקי. "גם ככה אנו עומדים על שיעור הבדיקות לנפש הגבוה ביותר מבין המדינות שבדקנו היום".

 

Coronavirus testing kits at Ichilov Hospital  ()
"צמצמנו הבדיקות כדי לעמוד ביכולות הטכניות"
  

סדצקי מתחה ביקורת על דבריו של מנכ"ל בית החולים הדסה, פרופ' זאב רוטשטיין, שטען כי בבדיקות שערך לצוות הרפואי גילה נדבקים רבים בקורונה. "פרופ' רוטשטיין בדק הרבה אוכלוסיות שעלו לנו בהרבה מטושים וריאגנטים - ולא היה לכך שום תוצר. אני לא מעוניינת להתווכח עם פרופ' רוטשטיין, אבל אני חושבת שבאירוע מהסוג הזה יש הרבה מאוד דעות. אנחנו שומעים ומקשיבים לכל הדעות, מקיימים דיונים ונפגשים עם אנשים שדעתם שונה משלנו בכוונה, כדי לבדוק את האיפכא מסתברא ולנסות אפשרויות נוספות", אמרה סדצקי. "בסופו של דבר אי אפשר לקבל את הדעות של כל האנשים. מטבע הדברים כשאת מקבלת דעה אחת, את לא מקבלת את השאר".

 

פרופ' סדצקי הדגישה כי היא שלמה עם מערך הבדיקות - ומשרד הבריאות, לדבריה, עושה כמיטב יכולתו. "אנחנו נמצאים בחזית הקרב הזה - ואנחנו אלה שאחראים על הציבור", אמרה. "בסופו של דבר אנו אלה שצריכים לקבל את ההחלטה. הדיון מתקיים, אבל אסור בשום פנים ואופן לתת לו לעצור אותנו מלנקוט פעולות שצריך לנקוט. בסופו של דבר מה שחשוב כרגע זה שנעשה את המעשים הנדרשים. אני אפילו לא יודעת לומר כמה שעות ביום אנחנו עובדים ומחליטים את ההחלטות שלנו. היום אנחנו אלה שבמשמרת, אנחנו האחראים ואנחנו צריכים להחליט".

 

הבוקר עדכן משרד הבריאות כי מניין חולי הקורונה המאומתים בישראל עלה ל-8,649 בני אדם, ו-51 נפטרו. עד כה מספר החולים באורח קשה עלה ב-11% בתוך יממה, ל-141 בני אדם. מספר המונשמים עומד על 107. מספר המחלימים מהנגיף עומד כעת על 585 בני אדם.

 

מצבם של 191 חולים מוגדר בינוני, ומצבם של 431 חולים - קל. 5,279 בני אדם מטופלים בביתם, ועוד 875 שוהים במלוניות. 763 חולים מאושפזים בבתי החולים. מספר הבדיקות שבוצעו אתמול הוא 8,618.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הלימודים לא יחזרו אחרי פסח"
מומלצים