מספר החולים המאומתים במוקדים החרדיים ממשיך לטפס, עלייה בחולון
דו"ח של מרכז המידע והידע הלאומי למלחמה בקורונה חושף כי העלייה בשיעור הנדבקים במוקדים החרדיים גבוהה מהממוצע. בבני ברק זינק מספר החולים בשבוע מ-410 – ל-1,200. גם בחולון עלייה של 23% במספר החולים המאובחנים
מספר החולים המאומתים בישראל כמעט הוכפל בשבוע האחרון – אבל קפיצה גדולה בהרבה נראתה במוקדים החרדיים, כך נכתב בדו"ח מרכז המידע והידע הלאומי למלחמה בקורונה, שהופץ הבוקר (שני) במשרד הבריאות.
מספר חולי הקורונה ביישובים בארץ - הקובץ המלא
בבני ברק מספר החולים זינק מ-410 ב-29 במרץ ל-1,202 אתמול, יחס הכפלה שבועי של פי 2.9. במודיעין עילית מספרם זינק מ-30 ל-117, יחס הכפלה גבוה עוד יותר (פי 3.9). גם בבני ברק (יחס הכפלה שבועי של פי 2.9), ירושלים (2.8), בית שמש (2.7), ביתר עילית (2.7), אלעד (2.5), אור יהודה (2.5), חיפה (2.1) וצפת (2.1) העלייה בשיעור הנדבקים הייתה גבוהה מהממוצע הארצי.
נגיף הקורונה - עדכונים אחרונים:
- מניין החולים בישראל עלה ל-8,649
- ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון פונה לבית החולים
- עובד בבית אבות בבני ברק נדבק בקורונה, כל הצוות נשלח לבידוד
- הממשלה תכריז על "סגר נושם" בשמונה ערים ו-15 שכונות בירושלים
- מטוס אל על נחת בנתב"ג עם כ-20 טונות ציוד רפואי
לעומת זאת, יש גם יישובים חרדיים שמהווים נקודות אור חיוביות. בעמנואל עלה מספר החולים בשבוע ב-1.7 ואילו בקריית יערים, ממוקדי הקורונה רק לפני שבוע וחצי, עלה מספר הנדבקים רק ב-1.2. בסך הכול, כאמור, עלה מספר החולים בארץ בכמעט פי 2, ואילו יחס העלייה ללא חרדים נמוך מכך – 1.8.
היישוב שבו היה הזינוק הגדול ביותר בשיעור החולים באוכלוסייה הוא רכסים ליד קריית אתא, יישוב חרדי של פחות מ-12 אלף איש. שם מספר הנדבקים זינק מחולה אחד בלבד לפני שבוע וחצי ללא פחות מ-27 אתמול. בשבוע יחס ההכפלה שם היה 8.7, קצב שאותו הגדירו במשרד הבריאות "גבוה מאוד". הם ציינו כי בציבור הכללי יחס ההכפלה המטריד ביותר הוא בערים טבריה ואור יהודה-יהוד.
לגבי המגזר הערבי כתבו כי שם מספר החולים נותר נמוך מאוד, אך ציינו כי ייתכן שנתון זה מוטה בשל תת-דיווח ומיעוט בדיקות. בשיבלי תשעה חולים והשיעור באוכלוסייה הגבוה ביותר במגזר, באום אל פחם מספר החולים הגבוה ביותר מבין היישובים הערביים (16 נדבקו).
התחלואה במזרח ירושלים עלולה לקדם הדבקה בשכונות אחרות בעיר
בנוסף צוין בדו"ח כי מתוך כלל החולים המאומתים ברשות הפלסטינית, 80% מהם מתגוררים במחוזות עוטף ירושלים, הכוללים פרט לאזור ירושלים גם את אזור רמאללה ובית לחם. כותבי הדו"ח ציינו כי התחלואה במזרח ירושלים עלולה לקדם הדבקה בשכונות אחרות בעיר ובעוטף ירושלים.
"חזרת פועלים ליו"ש עלולה לקדם הדבקה בערים פלסטיניות ולהאיץ תהליכי הדבקה בערים שבהן היקף התחלואה נרחב. כדי למנוע זאת, יש לקדם מדיניות ברורה ביחס לחזרת פועלים, הכוללת בדיקות לפני חזרתם לרשות", כתבו.
מנתוני משרד הבריאות שהופצו הבוקר עולה כי מרבית החולים מתגוררים בירושלים (1,424). אחריה ברשימה בני ברק, ואחריהן תל אביב עם 387 חולים. עוד בין היישובים בהם מתגוררים הכי הרבה חולי קורונה אשקלון (207), פתח תקווה (167), אלעד (163), ראשון לציון (149), בית שמש (148), מודיעין עילית (145) ונתניה (141). בחולון טיפס מספר החולים מ-110 אתמול, ל-136 הבוקר, עלייה של 23.6%. התמתנות נרשמה מנתוני אתמול להיום בבני ברק ובתל אביב, אך כיוון שבוצעה כמות בדיקות נמוכה, יכולים הנתונים להשתנות עם העלייה במספרן.
היישוב עם שיעור החולים הגבוה ביותר נותר אפרת, עם 63 חולים, ושיעור של 656.1 חולים ל-100,000 תושבים.