ליצמן נגד "מלחמת הגדרות" בבני ברק: "להימנע מצעדים מעוררי מדון"
אחרי שעיריית רמת גן הציבה גדרות בגבול בני ברק, תקף שר הבריאות החולה בקורונה את ראש העירייה כרמל שאמה הכהן. חולדאי יצא גם הוא נגד הצעד: "שיסוי נגד הציבור החרדי אינו ראוי". קצין בכיר על הפעילות בעיר: "לא יהיה אף אחד רעב בבני ברק"
"יש להפסיק את השיח המגזרי לטובת שיח מקצועי, ביטחוני ורפואי", כך קרא היום (שני) שר הבריאות יעקב ליצמן, החולה בקורונה. "הנגיף אינו מבדיל בין אוכלוסיות ומגזרים, ולכן העמדה המקצועית היא כי עיר, אזור, יישוב או שכונה, בהם קיימת סכנה, דורש הידוק תנועה וטיפול משותף של זרועות הביטחון, ללא קשר לזהות האוכלוסייה", מסר השר השוהה בבידוד בביתו.
נגיף הקורונה - עדכונים אחרונים:
- פרופ' סיגל סצדקי: "הלימודים לא יחזרו אחרי פסח"
- רמת גן הציבה גדרות בגבול בני ברק למניעת מעבר הולכי רגל
- מניין החולים בישראל עלה ל-8,649
- ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון פונה לבית החולים
- עובד בבית אבות בבני ברק נדבק בקורונה, כל הצוות נשלח לבידוד
דבריו של ליצמן מגיעים ברקע ההחלטה של עיריית רמת גן להציב גדרות שימנעו מעבר הולכי רגיל מבני ברק, שעוררה זעם רב. "בכל אוכלוסייה יש מיעוט שאינו שומר מספיק וכלפיו נדרשת אכיפה. אך אין להכליל וחלילה מלהפוך את משבר הקורונה לנקודת עימות", הוסיף ליצמן.
עוד מסר כי "תושבי בני ברק ואיתם כלל ריכוזי האוכלוסייה החרדית אינם אמורים לקבל יחס מפלה. אני קורא לראש עיריית רמת גן להימנע מצעדים מעוררי מדון. לקראת חג הפסח, המאמץ מתמקד במאבק בהתפשטות הנגיף בכל דרך, באמצעות מניעת כל יציאה מהבית ללא צורך חיוני? פניתי לגורמי המשטרה, אנשי הביטחון והחרום לפעול בהבנה וברגישות, במטרה לסייע לאזרחים להתמודד בימים מורכבים אלו, ולא להקשות עליהם במצב הקשה שהאוכלוסייה נמצאת בה".
בסיום הודעתו הודה ליצמן לשר הפנים אריה דרעי וחבר מפלגתו משה גפני, "העוסקים במלאכת הצלת החיים". ראש עיריית תל אביב רון חולדאי יצא גם הוא יצא נגד החלטת ראש עיריית רמת גן כרמל שאמה הכהן, ומסר כי "לשיסוי נגד הציבור החרדי אינו ראוי", והודיע כי בניין העירייה יואר הערב עם הכיתוב "אוהבים את בני ברק".
הסערה החלה לאחר שהבוקר הציבו צוותים מעיריית רמת גן גדרות לאורך הגבול עם העיר השכנה, כדי למנוע מעבר של הולכי רגל. הדבר נעשה על דעתה של העירייה. בהמשך הגיעו צוותים מעיריית בני ברק – והסירו את הגדרות.
עשרות חולים בלבד פונו לבידוד
בינתיים פונו מבני ברק עשרות בודדות של חולי קורונה, למרות שמספר הנדבקים בה עולה על אלף, כשתהליך הבדיקות במתחם הבדיקות שהקימה העירייה נמשך. במקביל, ממשיכה העירייה את ההיערכות לקראת פסח. אמש החלה אספקת אלפי ערכות של ארוחות חמות לתושבי העיר, לצד אלפי ערכות מזון ומצרכים לחג.
הערכות חולקו למשפחות מבודדות, ולבני 70 ומעלה. החלוקה התקיימה ומתקיימת גם כעת באמצעות פיקוד העורף. בנוסף, הוסדרה אמש כשרות מהודרת במלונות שנועדו לחולים מהעיר.
העירייה גם השלימה את היערכותה לקראת ביעור החמץ, באופן שעליו הורו רבני העיר, על-ידי איסוף החמץ בשקיות מיוחדות שיחולקו לכל הבניינים, והעברתן לעמדות מיוחדות במאות נקודות בעיר, כשהחמץ יישרף על ידי רבני העיר כשלוחי העיר. כמו כן, פורסמו וחולקו חומרי הסברה העיר עם הנחיות ברורות לקיום המצוות בערב פסח באופן המותר על פי הוראות רבני העיר.
מהעירייה נמסר כי היא "עוסקת בשדרוג מערכת המוקד העירוני המורחב, ותגבור נציגי שירות לקבלת אלפי הפניות ביום המתקבלות מתושבי העיר בסיוע פיקוד העורף, על מנת לתת מענה יעיל ואיכותי לכלל התושבים בדגש על מענה חירום ומידע לתושב".
"התרחישים אליהם מתכוננים בצה"ל הם לא מהסוג הזה"
קצין בכיר בצה"ל סיפר היום על הפעילות בעיר, ואמר כי בקרוב יגיע סך מנות המזון שחולקו ל-15,000. "בשעות הקרובות אנחנו מתחילים בגל ב׳ של המבצע שכולל שינוע מארזי מזון, היעד הוא כ-1000 טון מזון בעיר עד מועד כניסת החג. אלו כמויות לא מבוטלות", סיפר הקצין.
"הגל הבא הוא מנות עם מוצרי יסוד ומוצרי היגיינה", סיפר על פעילות לוחמי חטיבות הצנחנים והקומנדו בעיר. "מאז תחילת המבצע פנו אלינו הרבה אנשים עם תרומות של ירקות ולכן פתחנו מרכז לוגיסטי שהגיעו אליו מעל 100 טון ירקות ופירות".
עוד הוסיף כי "הלוחמים והמפקדים חדורי מוטיבציה ועובדים קשה. מאות חיילים לא ישנו על מנת לארוז את המארזים, הם רואים בכך משימה ערכית בחשיבות עליונה ופועלים בהתאם. הם מתרגשים לסייע לאוכלוסייה שנמצאת במצוקה. אני רואה זאת בשטח ובשיחות עם הלוחמים".
"לא נתקלנו בשום יחס חריג", מודה הקצין, "פגשנו הכרת תודה ואנשים שזקוקים לעזרה שלנו. החיילים ממוגנים בצורה הכי טובה לפי הפקודות. אנחנו במשימה ללא נשק, זאת משימת סיוע במעלה ראשונה. לכולם יש מסכות וכפפות, קיימים נהלים ואנחנו מקפידים עליהם".
על המשך הפעילות אמר הקצין כי "אנחנו רוצים שכולם יוכלו לחגוג פסח ללא מחסור במזון. אני מעריך שנספיק לחלק הכול עד ערב החג. אנחנו נכנסים עכשיו לשלב השני שהוא יותר משמעותי, כמות מזון גדולה. מבחינתי זה יעד ראשון במעלה. להערכתי נמשיך גם אחרי החג. כשהוא יצא נעשה מה שנדרש. התרחישים שאליהם מתכוננים לחירום בצה"ל הם לא מהסוג הזה".
הוא סיים בסיפור, לפיו "אחד הקצינים אמר - 'המפקד, פעמיים נכנסתי לדירה, אפילו שאסור. פתחה אישה מבוגרת עם דמעות של תודה והיא פשוט לא הייתה מסוגלת להרים את הארגז אז היא הלכה אחורה כדי שלא אדביק אותה ונכנסתי'. לא יהיה אף אחד רעב בבני ברק".