שתף קטע נבחר

 
צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

משפחות הדיירים נערכות לתבוע את משען: "הקשישים זה רק כסף בשבילם"

אחרי ששבעה קשישים נפטרו בדיור המוגן בבאר שבע, המשפחות מגבירות את הלחץ על ההנהלה - וטוענות שיקיריהן עדיין נמצאים בסכנה להידבק בקורונה. "סבא שלי שרד את השואה - ולא את משען", אמר נכדו של אחד הדיירים שאושפז במצב קשה

 

 

מחאת המשפחות מחוץ ל"משען" באר שבע    (צילום: רועי עידן)

מחאת המשפחות מחוץ ל"משען" באר שבע    (צילום: רועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מחאת המשפחות של דיירי "משען" בבאר שבע מגבירים את המחאה. קרוביהם של עשרות הדיירים בבית האבות ממשיכים למחות על התנהלות המוסד ששבעה מדייריו נפטרו כתוצאה מסיבוכי הקורונה. למרות שבבית האבות ערכו בדיקות לצוות העובדים ולדיירים, המשפחות טוענות כי ההנהלה מסרבת לענות לפניותיהם וכי יקיריהם עדיין נמצאים בסיכון להידבק בנגיף.

50 ()
"משען" באר שבע

אורן ריינזילבר מבאר שבע, שסבו שמעון בן ה-97, היה עד לפני כמה ימים בדיור המוגן ועכשיו מאושפז במצב קשה בסורוקה, טוען כי ההנהלה התנהגה ברשלנות ואף מנסה לטייח זאת. "התלוננתי במשטרה ואני מתכוון להגיש תביעה ייצוגית", סיפר הנכד. לדבריו, שמעון השתחרר מבית החולים ועבר שתי בדיקות קורונה שחזרו שליליות, אולם בהמשך ככל הנראה נדבק מאברהם ארושס, הדייר הראשון שנפטר מהנגיף, ששכב לידו בבית החולים.

 

"סבא שלי היה דייר עצמאי", אמר הנכד. "יש לו מטפלת צמודה 24 שעות שכל הזמן אמרה שהוא לא מרגיש טוב וסובל מקוצר נשימה, שיעול ועצירות. כשעלה החשש לקורונה במוסד אסרו עליהם לצאת מהחדרים, ובמשך כמה ימים ניסתה המטפלת לבקש עזרה מהצוות והסבירה את מצבו. אמרו לה ששולחים אחות - אבל אף אחד לא הגיע. לא היה עם מי לדבר", טען הנכד. "איך אפשר להשאיר אנשים בגילאים כאלו לסבול בלי טיפול רפואי? זו התעללות בחסרי ישע. היו דיירים במחלקה הסיעודית שלקחו להם את הטלפון - כדי שלא ידברו עם בני המשפחה".

שמעון ריינזילבר ()
"שרד את השואה ולא את משען". שמעון ריינזילבר, המחוסר הכרה ביומיים האחרונים

 

 

אחרי הפגנת המשפחת ביום רביעי החליט אורן להוציא את סבו ממשען, ושכר לו ולמטפלת דירה בעיר. רגע לפני שהסב השתחרר מהדיור המוגן הוא נבדק - ולמחרת חזרה תשובה חיובית, שעות ספורות לפני שמצבו הידרדר והוא פונה לבית החולים. "הזמנתי אמבולנס ופינו אותו למחלקת קורונה, שם הוא מאושפז במצב קשה. מצבו ממש לא טוב, הוא לא בהכרה כבר יומיים", אמר אורן.

 

בינתיים, המטפלת הצמודה של שמעון, שהספיקה לפתח תסמינים, כלל לא נבדקה לקורונה בבית האבות. "איך זה יכול להיות שלא בדקו אותה?", תהה הנכד. "היא היתה איתו כל התקופה. גם במשרד הבריאות סירבו לעשות לה בדיקה כי היא עובדת זרה - אבל אנחנו משלמים עליה הכל: ביטוח לאומי וקופת חולים". המטפלת נבדקה בסופו של דבר ביום חמישי - ועד כה לא קיבלה תשובה. "כבר שלושה ימים שהיא עם חום גבוה ושיעול. אין לי ספק שהיא חולה, רוב הסיכויים שגם אני חולה. נבדקתי בשבת ועדיין אין תשובות".

 

 

ב"משען" טענו אתמול כי מתוך 205 נבדקים נמצאו רק שני חיוביים - דייר ומטופלת. "העובדה שרק מטפלת אחת נמצאה חיובית, מעידה כאלף מונים על התנהלות נכונה ממוגנת וקפדנית", ציינו בדיור המוגן.

 

גם מלי אביעוז, בתו של צביקה פרגמנט (92), הטיחה ביקורת על התנהלות המוסד. "אף אחד לא מדבר איתנו, אין לנו תשובות", אמרה אביעוז ל-ynet. "שמענו מהמטפלים שיש שניים או שלושה מטפלים שלא נבדקו בכלל, או כאלו שעדיין לא קיבלו תשובות. המטפל האישי של אבא שלי עשה בדיקות בשבוע שעבר ועדיין לא קיבל תשובה - והם ממשיכים בעבודה. הם בחדר סגור וניזונים רק משמועות כי לא אומרים להם כלום. רק זורקים אותנו מהאחד לשני כשההורים שלנו באמצע. אפילו לא ברור כמה זמן יישארו מבודדים בחדרים. זה יותר גרוע מבית סוהר, ממש בצינוק".

מלי אביעוז ואביה צביקה פרגמנט ()
מלי אביעוז ואביה צביקה פרגמנט

עוד אמרה כי "אבא שלי מרגיש בדיוק כמו בשואה, אפילו יותר גרוע. הם צריכים שמישהו ידבר איתם ויסביר להם מה הולך לקרות. אף אחד לא יחזיר לי את הימים והשעות שאבא שלי היה בתוך סיוט".

 

אורן הצטרף לדבריה וכינה את בית האבות "מחנה השמדה בחסות המדינה". הוא תקף ואמר כי "סבא שלי עבר את השואה - אבל לא יעבור את משען. יש שישה שנפטרו, ואני אומר שיהיו עוד עשרות שימותו שם. אנחנו יודעים שסבא שלי לא יצא מזה. לא הייתה פעם אחת שהוא התאשפז ולא הייתי לצידו, ועכשיו גם אני וגם אבא שלי לא שם איתו. הם מפילים את התיק על משרד הבריאות - אבל אנחנו לא נוותר להם. הקשישים זה רק כסף בשבילם".

 

עורכי הדין חיה ודוד מנע (צילום: ראובן קפוצ'ינסקי)
עורכי הדין חיה ודוד מנע(צילום: ראובן קפוצ'ינסקי)

חמש משפחות כבר התאגדו לאחרונה לתביעה ייצוגית נגד "משען" בבאר שבע ו"משען" בחולון, שגם בו התגלו מקרי קורונה ולא נערכו בדיקות לדיירים. עורך הדין דוד מנע,שמייצג את המשפחות, אמר כי"בתי האבות הפרטיים מנסים למקסם את הרווחים שלהם וזה בא על חשבון החולים. במקום להפריד בין חולים שצריכים בידוד הם מצופפים אותם כדי לחסוך בעלויות. יש אחות אחת שמטפלת בעשר-עשרים חולים, היא נדבקת ומדבקת".

 

מנע הוסיף כי "הם מונעים קשר בין הדיירים למשפחות והאוכל לא מגיע בזמן. הרבה דברים לא מתנהלים בצורה תקינה. בית האבות מהלך אימים על המשפחות", וציין כי "משרד הבריאות אשם לא פחות כי הוא הרגולטור. הוא צריך לפקח ולבדוק, והם לא עושים את זה. קחו אחריות, תפקחו".

 

ממשען נמסר בתגובה: "הנהלת המקום נמצאת בקשר ישיר ושוטף עם המשפחות. מדי יום יוצא לפחות עדכון אחד לכלל המשפחות על המצב במקום. אתמול דווח כי 203 מתוך 205 הבדיקות האחרונות שבוצעו נמצאו נקיות. למעשה אין כרגע שום דייר שנושא את הנגיף במקום. ישנה מטפלת חיובית שנמצאת בבידוד ואמורה לעזוב את המקום ביממה הקרובה. כל הדיירים העצמאים נבדקו . איין דיירים שלא נבדקו ולא ידוע מצבם". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
"משען" באר שבע
צילום: רועי עידן
מומלצים