פורסם לוח הבגרויות החדש: אלו המיקודים
לפי הלוח החדש, הבגרות במדעים היא הראשונה שתתקיים: תיערך ב-22 ביוני, חודש וחצי לאחר המועד המקורי לבגרות הראשונה. במשרד החינוך החליטו כי הראשונים שיחזרו ללימודים הם עשרות אלפי תלמידי החינוך המיוחד: ישובו אחרי פסח, בכפוף להנחיות משרד הבריאות
משרד החינוך פרסם את לוח בחינות הבגרות החדש, לאחר שהמועד המקורי נדחה בשל הנחיות משרד הבריאות למאבק בנגיף הקורונה. כדי להקל על התלמידים, החליטו במשרד לצמצם את חומר הבחינה, והתלמידים ייבחנו על 70% מהחומר הנלמד, ויקבלו יותר שאלות בחירה.
הבחינה הראשונה תתקיים ב-22 ביוני בכימיה, בעוד שלפי הלוח המקורי אמורה הייתה להתקיים בתחילת מאי. הבחינות יתפרסו על פני חמישה שבועות, מה-22.6 ועד לסוף חודש יולי, במסגרתם יבחנו התלמידים לכל היותר בחמישה מקצועות בהם מקצועות החובה: מתמטיקה, אנגלית ושפת אם; מקצוע אחד מאשכול הומניסטיקה: ספרות/תנ"ך/היסטוריה/ אזרחות; ומקצוע אחד מאשכול מדעים: כימיה/פיסיקה/ ביולוגיה/מדעי המחשב (ובלבד שהתלמיד משויך לאחת מהמגמות הללו).
בשבוע הראשון ייבחנו התלמידים באחד ממקצועות כימיה, פיסיקה, ביולוגיה, או מדעי המחשב, בהתאם להחלטת בית הספר. בשבוע השני תתקיים בגרות במתמטיקה, בשבוע השלישי בגרות באנגלית. בשבוע הרביעי בגרות בהיסטוריה/תנ"ך/ספרות/אזרחות, ובשבוע החמישי בשפת אם. במקצועות הבחירה שעליהם תלמידים לא ייבחנו השנה יופעל ציון בית ספרי משוקלל שייקבע בתיאום עם נציגי האקדמיה.
משרד החינוך פרסם גם את מיקוד החומר עליו יבחנו התלמידים ובמסגרת זו, יקבלו התלמידים יותר בחירה וגמישות בשאלות הבגרות. במתמטיקה כל שאלוני 4 ו- 5 יחידות לימוד נפתחו לבחירה. בניגוד לשנים עברו, בהם הפרקים היו סגורים, דבר שמנע בחירה רחבה. בהיסטוריה: התלמיד ייבחן על 3 מתוך 4 פרקים. בשנים עברו התלמיד נדרש לענות על כל 4 הפרקים. בספרות: התלמיד ייבחן על 3 מתוך 4 פרקים, כאשר פרק החובה בוטל. בשנים עברו תלמיד נדרש לענות על 4 פרקים, כאשר אחד מהם נקבע כחובה. ללוח המיקודים המלא - לחצו כאן.
מנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב אמר כי משרדו עושה כל שנדרש כדי שהתלמידים יסיימו תיכון עם זכאות לבגרות. "הקצינו שבוע שלם של מועדי בחינות, כדי שניתן יהיה להיבחן בקבוצות קטנות, ביטלנו פרקי חובה והרחבנו את אפשרויות הגמישות, כדי שהתלמידים יגיעו למועדי הבחינה ערוכים, ובטוחים בעצמם", אמר אבואב. "נקיים מרתונים של תרגולים וחזרות ונמשיך לקיים ניטור מסביב לשעון".
התפשטות הקורונה - עדכונים אחרונים
- משרד הבריאות דורש להרחיב את הסגר, שרים בממשלה מתנגדים
- מאות עובדים עצמאים יצאו בשיירת מחאה לירושלים ברקע מצוקתם הכלכלית
- ליצמן על "מלחמת הגדרות" בין רמת גן לבני ברק: "להימנע מצעדים מעוררי מדון"
- פרופ' סיגל סדצקי: "הלימודים לא יחזרו אחרי פסח"
- עמותת ער"ן: אתמול נשבר שיא במספר הפניות שהתקבלו לעזרה נפשית
משרד החינוך: תלמידי החינוך המיוחד יחזרו לכיתות מיד לאחר פסח
במקביל, הודיע משרד החינוך כי 50,000 תלמידים בעלי צרכים מיוחדים הלומדים בבתי ספר לחינוך מיוחד יחזרו מיד לאחר חופשת הפסח לבתי הספר בתיאום משרד הבריאות, כדי להקל על הילדים הזקוקים לשגרה ולטיפולים. משרד החינוך החליט שהתלמידים הראשונים שיחזרו לכיתות הם תלמידי החינוך המיוחד בתהליך הדרגתי גם יוחלט שמוסדות החינוך יישארו סגורים.
"שגרת לימודים וטיפולים היא גלגל ההצלה של ילדים אלה", אמר אבואב, "אנו תקווה שניתן יהיה להמשיך וליישם את אסטרטגיית החזרה לשגרה שגיבשנו". לפי המתווה, תלמידי חינוך מיוחד שלומדים בבתי ספר רגילים יחזרו בשלב הראשון רק לקבלת טיפולים ייעודיים, עד חזרה מלאה לשגרה.
ההודעה מגיעה על רקע הצהרתה של פרופ' סיגל סדצקי, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, כי הלימודים לא יחזרו לסדרם גם אחרי חופשת הפסח. בריאיון לאולפן ynet אמרה סדצקי, שעדיין נמצאת בבידוד בשל החשיפה לשר יעקב ליצמן, כי היא אינה רואה כיצד הלימודים יתחדשו – אך עם זאת "זה פחות או יותר טווחי הזמן, ההתנבאות שאני מוכנה לתת, אבל אני לא חושבת שהלימודים יתחדשו כל כך מהר", כלשונה.
סדצקי ציינה כי היא ממשיכה לעבוד כרגיל אך מרחוק, וכי היא מרגישה בסדר למרות החשש שנדבקה בקורונה. היא התייחסה להידוק ההגבלות על שמונה הערים ו-15 השכונות החרדיות בירושלים, ואמרה כי אם במשרד הבריאות ימצאו עיר נוספת עם צבר תחלואה, המשרד יבקש לנקוט אמצעים גם בה.
"אני יכולה להגיד שאנחנו ננסה להקל אחרי פסח", אמרה סדצקי. "מיד ננסה להקל אם המצב מאפשר, אבל הכול תלוי באיך יהיה המצב. אני חושבת שהפעולות שעשינו עד כה הן פעולות שהוכיחו את עצמן, ראינו שקצב התחלואה בישראל בכל זאת נשלט ברמה מסוימת, אבל זה נושא שהוא יומיומי ולא נגמר בפעולה כזאת או אחרת. לכן אנחנו לא רצים מרתון. נבדוק אחרי פסח מה המצב, ולפי המצב ניתן הנחיות".