שתף קטע נבחר

 
צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

נתניהו הודיע על סגר ועוצר בחג: "יש מגמת שיפור"

ראש הממשלה הורה על איסור יציאה מהערים ממחר ב-16:00, ועל איסור יציאה מהבתים למרחק של יותר מ-100 מטר לפני ליל הסדר. הסגר יסתיים ביום שישי ב-7:00. "פסח לא יהיה פורים", אמר נתניהו, אך ציין שניכרת מגמת שיפור: "אם היא תימשך, נוכל לצאת בהדרגה אחרי פסח"

 

נתניהו: תיאסר היציאה מהערים    (צילום: לע"מ)

נתניהו: תיאסר היציאה מהערים    (צילום: לע"מ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

החמרה דרמטית בהגבלה בתנועת האזרחים תחל יממה לפני ליל הסדר ותימשך עד יום שישי: ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע הערב (יום ב') על שורת צעדים שנועדו לצמצם עד למינימום האפשרי את סכנת ההדבקה בנגיף קורונה במהלך החג, והדגיש כי אחרי פסח תיתכן יציאה מסוימת מהמשבר. ynet העביר את דבריו של נתניהו בשידור חי.

 

"פסח לא יהיה פורים, כל משפחה תסב לליל הסדר לבדה. תחגגו רק עם המשפחה שנמצאת עכשיו איתכם בבית", אמר נתניהו בהצהרה שנשא ממעונו בירושלים. "הערב הממשלה תחליט על סגר כללי ברחבי המדינה. ממחר ב-16:00 אחר הצהריים תישארו בערים וביישובים שלכם. הסגר הכללי יימשך עד יום שישי בשעה 07:00 בבוקר".

 

נגיף הקורונה - עדכונים אחרונים

העצמאים באילת קורסים : "לא ישנים מדאגה"

636 מתים באיטליה , ירידה חדה במספר הנדבקים

פרופ' לפילוסופיה ודיירת שביעית ממשען נפטרו מקורונה

חנויות ואז קניונים: באירופה כבר יש לו"ז חזרה לשגרה

עקב משבר הקורונה: בנק ישראל הוריד את הריבית ל-0.1%

 

ראש הממשלה אמר עוד כי "ביום רביעי, לפני ליל הסדר, כל אחד ואחד נשאר בביתו משעה 18:00 עד למחרת בשעה 07:00 בבוקר. אני יודע שיש פה הכבדה גדולה, אבל פשוט אין ברירה. אנחנו נאכוף את הסגר בנחישות.

 

"אני מבקש מכם למלא אחר ההנחיות שלנו ולעשות זאת במשמעת עצמית ואחריות אישית. תעשו זאת למענכם, למען יקיריכם, למען השוטרים והשוטרות, החיילים היקרים שלנו שיחד עם צוותי הרפואה ומד"א עושים מלאכת קודש. מלאכים בלבן, מלאכים במדים".

 

בנימין נתניהו (צילום: לע
"אל תיכנסו לשאננות". נתניהו, הערב(צילום: לע"מ)

נתניהו הוסיף: "בד בבד עם ההקשחה בהנחיות, אני שמח לומר שיש סימנים חיוביים באופק, אבל אני מבקש לא להיכנס לשאננות. אנו מתקדמים בהכנות לתרחישי היציאה מההסגר. זה יקרה רק אחרי חג הפסח והמימונה וכללים יופעלו גם על החגים של אחינו הלא יהודים. יש אפשרות ריאלית שאם המגמות החיוניות יימשכו נצא בהדרגה אחרי חג הפסח והמימונה".

 

ראש הממשלה ציין: "אזרחי ישראל - זה תלוי בכם, במידת מילוי ההוראות הקשות שאנו מורים לכם לטובת הכלל. היציאה תיעשה על פי רמות הסיכון באוכלוסייה. הבטוחים ייצאו ראשונים ומי שיימצאו בסיכון הגדול ביותר ייצאו אחרונים. הם יישארו ככל שניתן בבידוד. אנו חייבים להגן על האוכלוסיות שנמצאות בסיכון והדרך הטובה לעשות זאת היא לשמור על בידוד".

 

"תקווה לשכירים, לעצמאים ולעסקים הקטנים"

נתניהו הבטיח כי "תחילת היציאה תפיח רוח חיים במשק ותיתן תקווה לשכירים, לעצמאים ולעסקים הקטנים שנאנקים. ברגע שאנו משנים כיוון, הכול מתחיל להשתנות. כדי לעבור את הפרק הזה העברנו החלטה על תקציב חירום של 90 מיליארד שקל. זה סכום דמיוני. העברנו אותו כדי לעזור לכם השכירים והעצמאים, מבקשי העבודה והמובטלים.

 

"אני מקווה שהכנסת תשלים את החקיקה כדי שהמענק יגיע לחשבון הבנק בהקדם. אני מבקש מכם לרכוש מוצרי צריכה מתוצרת ישראל - מוצרי מזון, חקלאות, תרופות ובגדים - הכול תוצרת הארץ. אני מאמין שאסטרטגיית היציאה שלנו תשקם את כלכלת ישראל".

בדיקות נגיף קורונה מבחנה מעבדה בית חולים איכילוב תל אביב (צילום: AFP)
"הזמנה שהזמנת מישהו אחר לקח"(צילום: AFP)

בסוגיית מחדל הבדיקות המתמשך אמר נתניהו: "אנחנו שואפים להגיע תוך ימים לעשרת אלפים בדיקות. זה היה קשה להגיע לשם כי חלקים היו חסרים ואתה מגלה שהזמנה שהזמנת מישהו אחר לקח. התגברנו על זה ונגביר את המספר גם מעבר לעשרת אלפים כדי לאפשר את אותה יציאה מודרגת ובטוחה מן הסגר.

 

"מאמצי הרכש שלנו ממקמים אותנו במקום השני בעולם לבדיקות לנפש. אסטוניה, שיש לה כמיליון אזרחים, מקדימה אותנו. אבל יש לנו את אותו מספר בדיקות שיש לקוריאה ולבריטניה. כדאי לשים הכול בפרספקטיבה, ישראל מובילה בהמון דברים".

 

בפתח דבריו הערב אמר נתניהו: "אנחנו בשבוע גורלי לעולם ולמדינת ישראל. הוא גורלי כי בקרב הבלימה מול הקורונה הימים הללו יקבעו את הכיוון. התקדמות או נסיגה ולאנשים רבים חיים או מוות. בניו יורק המגפה משתוללת, הנשיא טראמפ אמר לאזרחי ארה"ב שהרע מכול עדיין לפניהם. באירופה המדינות מוכות הקורונה הצליחו להקטין במעט את מספר המתים. זה נותן אופטימיות אבל התמונה מוסיפה להיות קודרת".

 

נתניהו מתח ביקורת על מה שהגדיר "הסתה איומה נגד הציבור החרדי בתקשורת וברשתות החברתיות", אמר שישראל "מחבקת את תושבי בני ברק", וגילה כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין האיץ בו להקים ממשלה אחדות: "שוחחתי עם פוטין על שיתוף פעולה, סיפרתי לו שאני עושה הפסקה בפגישה שהייתה לי עם בני גנץ והוא אמר לי 'חשוב מאוד שתאחדו כוחות בשביל מדינת ישראל'. אני מסכים איתו, אני משוכנע שאפשר להגיע לממשלת אחדות".

 

מעצר חולה קורונה במאה שערים    (צילום: מחאות החרדים הקיצוניים)

מעצר חולה קורונה במאה שערים    (צילום: מחאות החרדים הקיצוניים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מחסום משטרתי בכניסה לביתר עילית בעקבות הסגר על העיר (צילום: אלי מנדלבאום)
החמרה בהגבלות התנועה לקראת ליל הסדר. הכניסה לביתר עילית, היום(צילום: אלי מנדלבאום)

Блокпост на въезде в Бней-Брак. Фото: пресс-служба полиции ()
בני ברק, היום

50 ()

3082 ()

50 ()

המגבלה בליל הסדר לא תחול על יישובים ערביים. ביישובים אלה יחול רק האיסור לצאת מתחומם. מעבר לכך תהיה אכיפה מוגברת ביישובים ובשכונות שבהם יש אחוזי תחלואה גבוהים. בירושלים יוטל כפי הנראה סגר על מרחבים שכונתיים שמהם תיאסר היציאה. כל זאת, מחשש שאנשים יעשו את הסדר במשפחותיהם. מחר, עם כניסת הסגר ועד לליל הסדר תתאפשר יציאה מהבתים למרחק של עד 100 מטרים. ביום שישי בבוקר יוחזר המצב לזה שהיה עד להחמרות ממחר.

 

ברקע ההחלטה על החמרת ההגבלות, התנהל ויכוח בנושא מועד תחילת הסגר. במשרד הבריאות רצו להתחיל את העוצר בליל הסדר כבר בשעה 18:00 בערב, בעוד השר לביטחון הפנים גלעד ארדן רצה שהעוצר יוקדם ויוחל כבר ב-12:00 או 14:00 בצהריים. בנוסף שוקלים גם לבטל את התחבורה הציבורית לפני כניסת החג, אולם בתי מרקחת יישארו פתוחים ותותר תנועה לצרכים הומניטריים ורפואיים.
 
בתוך כך, מניין הנדבקים בקורונה בישראל עלה הערב ל-8,904. בבתי החולים מאושפזים 140 בני אדם במצב קשה, מהם 109 מונשמים. 57 בני אדם נפטרו מסיבוכי הנגיף - שמונה מהם היום.
 

ראש העיר בני ברק דורש שוויון בהגבלות

הערב ראש העיר בני ברק אברהם רובינשטיין וסגניו העבירו פנייה דחופה לראש הממשלה נתניהו, כדי שזה ישווה את ההגבלות על העיר בני ברק לשאר הערים המוגבלות ובאותה מתכונת, "כך שיתאפשרו לבני ברק תנאי קיום מינימליים ואפשריים". לפי המכתב, "בני ברק נתונה בסגר הרמטי זה יומיים, וזאת לאחר סגר חלקי ונושם של כשבוע ימים. מאות אלפי התושבים, המשפחות ברוכות הילדים, כלואים בבתיהם זה כשלושה שבועות ויותר".

 

במכתב נאמר כי "יותר מ-200 אלף תושבי העיר כלואים יחד עם למעלה מאלף חולים מאומתים בשטח מוניציפלי קטן-ממדים, בתוככי דירות צפופות ובמגע אובססיבי ותמידי עם החולים. מה צריך יותר מזה כדי להפוך את העיר למדגרה אחת גדולה והמונית, ה' ישמרנו? כעת, כולם מודים שהמספרים נופחו מעל ומעבר, והובנו ופורשו שלא כדין. קרוב ל-200 אלף תושבים לכאורה נקיים, סובלים על לא עוול בכפם. עוד ידובר על ההתמודדות עם בהפיכת העיר בני ברק למצורעת".

 

לעיון במכתבו המלא של רובינשטיין - לחצו כאן

 

אנשים קונים בסופר בבני ברק לקראת חג הפסח בצל הקורונה (צילום: שחר גולדשטיין)
נמשך הסגר המיוחד בבני ברק(צילום: שחר גולדשטיין)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

 

 

מוקדם יותר שקלו בממשלה להטיל "סגר נושם" על שמונה ערים ועל 15 שכונות בירושלים, שבהן חלה עלייה בשיעור הנושאים את הנגיף. ב-ynet פורסמו היום לראשונה מפות התחלואה. כמה שרים הביעו הסתייגות מהטלת "סגר נושם" על אותם המוקדים שמרבית תושביהם חרדים, וכאמור נראה שהוחלט על סגר כללי.  

 

במהלך היום קיבלו השרים רושם שגם ראש הממשלה מסתייג מהתוכנית של משרד הבריאות. שרים הציעו להימנע מסגר על יישובים בודדים ולהחמיר את מגבלות התנועה בין יישוב ליישוב, וכך לדבריהם ניתן יהיה למנוע הדבקה. לכן הוחלט להביא זאת לדיון במליאת הממשלה.

 

במהלך ההתייעצויות של צוות השרים לעניין הכרזה על יישוב כאזור מוגבל, הסתייגו השרים אריה דרעי ויעקב ליצמן מהייחוד לרעה של היישובים החרדיים ובעקבות הלחץ שלהם ריככו את ההצעה המקורית של משרד הבריאות, כמו למשל לאפשר לתושבים בערים האלה לצאת לעבודה.


פורסם לראשונה 06/04/2020 20:05

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים