10,000 מתו בארה"ב, ניו יורק מאריכה את הסגר
מספר קורבנות הקורונה בארה"ב מתקרב לאיטליה וספרד. 10,335 מתו, 347 אלף נדבקו. בתי החולים העמוסים מתלוננים על מחסור בבדיקות. ניו יורק תמשיך את הסגר עד סוף אפריל ותקים בתי קברות זמניים. טראמפ מנסה לשדר אופטימיות: "יש אור בקצה המנהרה". בצרפת: עוד 833 מתים
מספר המתים בארה"ב ממשיך להתקרב למספרים המחרידים מאיטליה וספרד. בארה"ב סופרים כבר יותר מ-10,000 מתים מנגיף הקורונה. 10,335 מתו מהנגיף, לעומת 15,877 באיטליה ו-13,055 בספרד. בארה"ב, המדינה עם האוכלוסייה השלישית בגודלה בעולם, יש כבר 347,003 נדבקים – הרבה יותר מכל מדינה אחרת.
בארה"ב הזהירו בסוף השבוע שמספר המתים יגיע לשיא בשבוע הקרוב, ורק לאחר מכן עשויה להיות האטה. ג'רום אדאמס, שאחראי על שירותי הרפואה הציבוריים, הזהיר שהשבוע הקרוב יהיה "העצוב והקשה ביותר". הוא השווה את השבוע הקרוב למתקפה בפרל הארבור ולמתקפת הטרור ב-11 בספטמבר 2001.
במקביל לתחושת החרדה מהימים הקרובים מנסה הנשיא דונלד טראמפ לשמור על אופטימיות. טראמפ, שבסוף השבוע אמר שבשבועיים הקרובים "יהיו הרבה מתים", צייץ אחר הצהריים בטוויטר שיש "אור בקצה המנהרה". בציוץ נוסף כתב: "ארה"ב חזקה".
לפי דו"ח של אגף הפיקוח הכללי במשרד הבריאות, בתי החולים מתקשים להתמודד עם ההמונים שזקוקים לטיפול. בדו"ח, שמבוסס על מחקר ברחבי ארה"ב בין 23 ל-27 במרץ, נאמר ש"מחסור חמור בבדיקות" והמתנה ארוכה לתוצאות פוגעים ביכולת של בתי החולים להתמודד עם העומס.
"בתי החולים מתארים אתגרים משמעותיים בשמירה ובהרחבה של היכולת לקלוט חולים", נאמר בדו"ח, וציינו שיש מחסור בציוד שיגן על הרופאים והצוותים בבתי החולים מהידבקות. בדו"ח הוסיפו שבתי החולים והמאושפזים "מבולבלים מהנחיות לא עקביות של הרשויות הפדרליות, רשויות המדינה והרשויות המקומיות.
מומחים לרפואה בבית הלבן העריכו שבין 100,000 ל-240,000 אמריקנים ימותו מקורונה, גם אם יצייתו להוראות להישאר בבתים.יותר מ-90% מהאמריקנים מתבקשים להישאר בבתים. בשמונה מדינות עדיין לא הטילו מגבלות על התושבים.
אדמירל ברט ג'ירואה, רופא וחבר בצוות המיוחד שהוקם בבית הלבן למאבק בקורונה, אמר שצפויים ימים קשים במיוחד: "הולך להיות שבוע עם שיא באשפוזים, שיא ביחידות לטיפול נמרץ, ולצערנו גם שיא במתים".
הוא הוסיף שהמצב יהיה קשה במיוחד במדינות ניו יורק, ניו ג'רזי, קונטיקט ובעיר דטרויט, אך ציין: "זה לא משנה אם אתם גרים ביישוב קטן באמריקה או 'בתפוח הגדול', כולם פגיעים וצריכים לנהוג בהתאם לאמצעי הזהירות שהצגנו".
מושל ניו יורק אנדרו קואומו אמר היום שיש סימנים ראשוניים לכך שניו יורק מתחילה "לשטח את העקומה". הוא אמר שיש ירידה באשפוזים ובהפניות לטיפול נמרץ, אך במקביל הזהיר משאננות. המצב בניו יורק עדיין קשה מאוד: רק ביממה האחרונה מתו בניו יורק עוד 599 בני אדם, ומספר המתים עלה ל-4,758. קואומו אמר שמספר החולים גדל ב-7% ועלה ל-130,680.
קואומו האריך את הסגר בניו יורק עד 29 באפריל. הוא הזהיר את מי שמנצלים את מזג האוויר הנוח ויוצאים לטייל, ולא שומרים מרחק אחד מהשני. הוא אמר שהקנס על הפרת הסגר הוכפל – ועומד כעת על אלף דולר. "זה לא הזמן לפעול ברפיון", אמר המושל.
ראש העיר ניו יורק ביל דה בלאזיו אמר שהמחסור העיקרי שממנו סובלת העיר כבר לא נוגע לציוד רפואי, אלא לאנשי צוות מיומנים. הוא ציין שהעיר זקוקה לעוד 45 אלף אנשי צוות שיטפלו בחולים בחודש אפריל. הוא אמר שהעיר אמנם זקוקה לאספקה של ציוד מגן, "אבל גם צריכה גיבורים" שישתמשו באותה אספקה.
בעיר ניו יורק מתו בינתיים יותר מ-3,100 חולי קורונה. לאור המצב והעומס הגדול העיר עשויה לקבור את המתים בבתי קברות זמניים. מארק לוין, יו"ר נציבות הבריאות במועצת העיר ניו יורק, כתב בטוויטר שניו יורק עשויה לקבור את המתים בפארקים. בהמשך הובהר שתוכנית שכזו כרגע אינה על הפרק.
גורמים בממשל האמריקני העריכו שלפחות 100 אלף איש ימותו מקורונה בארה"ב. לפי מודל מעודכן של אוניברסיטת וושינגטון, מספר המתים בארה"ב יגיע ב-4 באוגוסט ל-81,766 בני אדם – 12 אלף איש פחות מהתחזית בסוף השבוע. המודל, שמעודכן כל הזמן, מעריך ששיא הביקוש למיטות בבתי החולים יגיע ב-15 באפריל ויום לאחר מכן יגיע מספר המתים ביממה ל-3,130 איש.
בבית הלבן ממשיכים לדון ביעילותה של תרופה למלריה נגד הקורונה. פטר נבארו, יועץ לענייני סחר, הודה שבצוות המיוחד שהוקם למאבק בנגיף יש מחלוקות בנוגע לשימוש בתרופה. אנתוני פאוצ'י, ראש המכון הלאומי לאלרגיות ומחלות זיהומיות, ובכירים אחרים במערכת הבריאות, אמרו שאין מספיק מחקרים שמוכיחים שהתרופה, הידרוקסיכלורוקין, יעילה נגד קורונה.
שני גורמים אמריקנים אמרו לרויטרס שהנשיא דונלד טראמפ לחץ על מערכת הבריאות לאפשר שימוש בתרופה נגד קורונה. נבארו אמר שהחברים בצוות המיוחד הסכימו בסופו של דבר שהסוכנות הלאומית למצבי חירום צריכה לאפשר שימוש בתרופה במוקדי הקורונה – אך כל החלטה על נטילת התרופה היא של הרופאים והנדבקים, ולא של הממשל הפדראלי.
מגפת הקורונה דוחקת לשוליים את הפריימריז בארה"ב. ביום שלישי אמור היה להתקיים פריימריז בוויסקונסין. המושל הדמוקרטי של המדינה, טוני אברס, הורה לדחות את הפריימריז ל-9 ביוני כדי לא לפגוע בבריאות הציבור. בתוך כך, בארה"ב דיווחו הערב שהנשיא טראמפ שוחח עם ג'ו ביידן – שמוביל בפריימריז הדמוקרטיים – על ההתמודדות של הממשל עם משבר הקורונה.
הקורונה בצרפת: עוד 833 מתים
שר הבריאות הצרפתי, אוליביה וראן, דיווח שמניין המתים מנגיף הקורונה במדינה ביממה האחרונה הוא הגבוה ביותר מתחילת ההתפרצות: 833 בני אדם. 605 מהקורבנות מתו ביממה אחת בבתי החולים (שיא יומי) והשאר מתו בבתי האבות.
עד כה מתו בצרפת 8,911 חולי קורונה. רק בסוף השבוע החלה צרפת לכלול בדיווחים היומיים שלה את קורבנות הקורונה בבתי האבות, שמהווים 27% מכלל המתים. קודם לכן דיווחה רק על המתים בבתי החולים, שמספרם הגיע כעת ל-6,494.
ביממה האחרונה אובחנו עוד 5,171 חולי קורונה בצרפת, ומספר החולים הכולל הגיע ל-98,010. צרפת תהיה ככל הנראה המדינה החמישית שבה מספר החולים הוא יותר מ-100 אלף. המדינות האחרות הן ארה"ב, איטליה, ספרד וגרמניה.
וראן אמר שלמרות תחזיות שהראו שקצב הנדבקים מתחיל לרדת, הוא מעריך שהמדינה טרם הגיע לשיא ההתפשטות. "המגפה לא הפסיקה להתפשט, והנתונים מוכיחים את זה", אמר וראן. "אנחנו חייבים לשמור על המאמצים שלנו לגרום לאזרחים להישאר בבית". במערכת הבריאות הצרפתית רמזו אתמול שהצרפתים לא מצייתים לכללי הסגר כמו במדינות אחרות.