שתף קטע נבחר

 

הדרקורונה: סיפור לילדים על הקורונה

"כששמעתי בפעם הראשונה את האיש מהחדשות אומר את המילה הזו 'קורונה', דמיינתי דרקורונה ענקית יורקת אש". סא"ל טלי ורסנו אייסמן, מסבירת הילדים של פיקוד העורף במילואים ואמא לשלושה בנים, כתבה סיפור שנגע בהרבה הורים וילדים ברחבי בעולם

 

הפקה: פיקוד העורף

הפקה: פיקוד העורף

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מה ילדים חושבים כשהם שומעים את המילה קורונה? סרטון לילדים והורים בשם "דרקורונה", שיצא מטעם פיקוד העורף ועלה ליוטיוב, תורגם בתחילה רק לערבית ורוסית, אבל מהר מאוד כבש מורים, גננות והורים ברחבי העולם שחיפשו דרך להסביר את הקורונה לילדים. הסרטון החל להיות מתורגם לשפות נוספות באופן חופשי על ידי אנשים פרטיים שנתקלו בו ברשת.

 

את הסרטון יצרה סא"ל טלי ורסנו אייסמן (45), מסבירת הילדים של פיקוד העורף במילואים ואמא לשלושה בנים. באזרחות משמשת ורסנו-אייסמן כסגנית מנהל מרכז חוסן על שם כהתמודדות עם מצבי לחץ וחירום ומרצה בחוג לפסיכולוגיה לסטודנטים לתואר ראשון בקורס ייחודי לישראל בנושא ילדים בחירום.

 

"כתבתי את הסיפור בשתיים לפנות בוקר"

"הרעיון לסיפור עלה כשהמנהל שלה במרכז חוסן נכנס למשרד ואמר - 'אנחנו חייבים לעבור את הדרקונה הזו'. "אהבתי את המילה הזו וכתבתי אותה בצד", מספרת ואסנו-אייסמן. "כשהלכתי לישון נזכרתי שיש משפחה בסין שהאבא הוא ישראלי, ובבלוג היומי שהעלה הוא סיפר שבתו הקטנה ממש רצתה לצאת החוצה אבל אח שלה אמר לה שהיא לא יכולה לצאת החוצה כי בחוץ יש מפלצת ענקית. חיברתי בין השניים ובשתיים בלילה התעוררתי וכתבתי את הסיפור".

 

הדרקורונה ( )
"הילדים באמת מדמיינים דרקון"

מה מיוחד לדעת בסיפור הזה שכל כך תפס הורים וילדים?

"בניגוד להרבה סיפורים אחרים הוא דווקא הולך עם הדמיון של הילד ולא נגדו. הוא נותן לו דרור, כי כשהם שומעים את המילה החדשה הזו, קורונה, הם באמת מדמיינים דרקון כזה כי הם מיד הולכים לדימויים המוכרים להם. הסיפור מדבר על הדמיון שלנו ועל המקומות שהוא לוקח את הילדים שלנו כשהם שומעים חדשות, שומעים את ההורים שלהם או נתקלים בעצמם במושג קורונה".

 

לורסנו אייסמן יש מסר להורים שקוראים את הסיפור והוא לא להמעיט בחשיבות המשחק עם הילדים אבל גם להיות הורים: "התקופה מאתגרת ויש שלל של פעילויות והצעות מה ניתן לעשות עם הילדים אבל הדבר הכי חשוב בתקופה הזו הוא להיות הורים. המשמעות בעיקר היא לתווך את המציאות הזו לילדים ולהסביר להם. לאפשר להם מקום לבטא את עצמם רגשית ולהעצים אותם עד כמה שניתן. ככל שניתן לילדים תפקידים כך תחושת השליטה שלהם תגבר".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לזרום עם הדימויים של הילדים"
מומלצים