שתף קטע נבחר

 

ב"סלאמס" של מומבאי חסרי אונים מול הנגיף

מקרים ראשונים של קורונה בדהרווי, שכונת העוני הגדולה במומבאי. התושבים, שצריכים לחלוק אסלה בכל בוקר עם עשרות אחרים וחיים לצד ערימות זבל, לא יכולים לציית לסגר. חלק מתלוננים שהרשויות עשו מעט מדי ומאוחר מדי, אחרים מפחדים מנידוי חברתי ולא משתפים עמן פעולה

 

הודו הטילה עוצר, רבבות ברחו יחד צפופים מניו דלהי    (צילום: רויטרס)

הודו הטילה עוצר, רבבות ברחו יחד צפופים מניו דלהי    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בדהרווי, שכונת העוני הגדולה ביותר במומבאי, גובר בימים האחרונים החשש מהתפשטות נגיף הקורונה, אחרי מקרי הידבקות ראשונים שהתגלו בשטחה. תושבים בשכונה הצפופה והמוזנחת, שבה ערימות הזבל גולשות וצינורות הניקוז סתומים, ושבין סימטאותיה הצרות חיים כמיליון בני אדם, אומרים שהם חסרי אונים מול הנגיף.

 

משבר הקורונה – עוד מהודו:

מיליונים יצאו עם נרות למרפסות "לגרש את החושך"

נדבקת בקורונה? תישלח לבידוד בקרון רכבת

עניים שנשלחו לבידוד מטפסים על עצים

 

ממשלת הודו, כזכור, הכריזה בחודש שעבר על סגר כולל במדינת הענק, שבה חיים 1.3 מיליארד איש, אך בשכונות העוני והפחונים בערים הגדולות אין אפשרות ליישם אפילו הנחיות מחמירות פחות של ריחוק חברתי. בין היתר, בשל היעדר תשתיות ראויות, נאלצים תושביהן העניים להשתמש בשירותים ציבוריים – שהופכים קרקע פורייה להתפשטות הנגיף.

מומבאיי מומביי הודו נגיף קורונה (צילום: רויטרס)
פחד ותחושת חוסר אונים. בדהרווי, שכונת העוני הגדולה במומבאי(צילום: רויטרס)

מומבאיי מומביי הודו נגיף קורונה (צילום: AP)
(צילום: AP)

מומבאיי מומביי הודו נגיף קורונה (צילום: AP)
(צילום: AP)

עד כה דווח על חמישה מקרים בלבד בדהרווי, אך שניים מתוכם כבר הסתיימו במוות, כך שלא יהיה זה מוגזם להעריך שעוד מקרים טרם התגלו. אחד משני מקרי המוות בדהרווי הוא של עובד תברואה שאמנם התגורר במקום אחר, אך עבד בשכונה. ברחבי הודו דווח עד כה על 4,421 חולים ו-111 מתים.

 

"אף אחד לא רוצה לגור בתנאים מסוכנים שבהם 80 אנשים צריכים לחלוק אסלה בבוקר", אמר וינוד שטי, מנהל ארגון הסיוע ACORN. בדהרווי, לפי נתוני הפורום הכלכלי העולמי, הצפיפות היא עצומה: 270 אלף תושבים חיים בכל ק"מ רבוע.

 

אתמול, בעוד אנשי העירייה חיטאו את האזורים שבהם התגלו חולים, התושבים סיפרו לסוכנות הידיעות AFP שהם חשים כמו "מטרה נייחת". "מה אנחנו יכולים לעשות? אנו מחטאים את הבתים בזמן שאנחנו כלואים בפנים", אמר עבדול קדיר שעובד בחנות מזון. "אנחנו מנסים להיות בטוחים בבתים שלנו", הוסיף ההודי בן ה-48.

מומבאיי מומביי הודו נגיף קורונה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

מומבאיי מומביי הודו נגיף קורונה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

כבר שנים שהתושבים בדהרווי מתלונים על הזנחה תברואתית חמורה בשכונת העוני. כעת, ומשהתגלו כבר מקרים ראשונים, הרשויות המקומיות מקדמות בזריזות תוכנית להקמת "אזורי הכלה" של הנגיף ברחבי מומבאי, כולל בדהרווי, על מנת למנוע את התפשטות הנגיף.

 

בנוסף, המשטרה בודדה את האזורים שבהם עבדו או חיו הנדבקים, והקימה סביבם מחסומים. הרשויות גם הסבו אצטדיון ספורט למרכז בידוד עם 300 מיטות, והפכו בית חולים פרטי למרכז לטיפול בחולי קורונה. "אנו נערכים ומצפים למשבר עצום... אם הנגיף יתפשט", אמר קיראן דיגהוקאר, בכיר במשטרת מומבאי.

 

דיגהוקאר מספר שחלק מהתושבים חוששים מנידוי חברתי אם יאובחנו כחולים, ומסרבים לשתף פעולה עם הרשויות. לדבריו, רבים מסרבים לחשוף עם מי היו במגע, וכך מקשים על המאמץ של הרשויות לבלום את הנגיף.

מומבאיי מומביי הודו נגיף קורונה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מנגד, חלק מהתושבים אומרים כי מעט מדי – ומאוחר מדי – נעשה כדי להגן על דהרווי ותושביה. "אם מספר המקרים ימשיך לעלות, הם יזנקו במספרים גבוהים מאוד", אמר אניל שארמה, שעובד כמאבטח.

 

כשלידו נראו תושבים יוצאים מבתיהם כדי לקנות ירקות וחלב, ובצד הדרך נראה ספר מגלח לקוח אחד, שארמה אמר ל-AFP שמראות כאלו של התקהלויות – אף שהן קטנות מהרגיל – מעוררות בקרבו חשש. "אני מאוד מפחד", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
חסרי אונים מול הנגיף. בהודו
צילום: AFP
מומלצים