שתף קטע נבחר

 

חומרים כימיים לעשרות אלפי בדיקות קורונה ו-30 אלף חליפות מיגון: משלוח מדרום קוריאה לישראל

על רקע מחדל הבדיקות, המריא מטוס אל על לסיאול כדי להביא לארץ משלוח של ריאגנטים - חומרים כימיים הדרושים לבדיקות הקורונה - וחליפות מיגון לצוותים הרפואיים

 

המשלוח מדרום קוריאה לישראל

המשלוח מדרום קוריאה לישראל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אחרי הפרסום ב-ynet על מחדל הבדיקות : במבצע משותף למשרדי החוץ והביטחון, המריא מטוס של חברת אל על במהלך הלילה (בין שלישי לרביעי) מסיאול, בירת דרום קוריאה, לישראל ועליו חומרים כימיים (ריאגנטים) לעשרות אלפי בדיקות קורונה. המטען כולל בנוסף כ-30 אלף חליפות מיגון לצוותים הרפואיים.

 

ממשרדי החוץ והביטחון נמסר במשותף כי "לפנות בוקר המריא מסיאול מטוס אל על כשעליו חומרים כימיים (ריאגנטים) לעשרות אלפי בדיקות קורונה. כמו כן כולל המטען כ-30 אלף חליפות מיגון לצוותים רפואיים. את הריאגנטים רכש מנהל הרכש (מנה"ר) במשרד הביטחון עבור משרד הבריאות.

חומרים לעשרות אלפי בדיקות וחליפות מיגון (צילום: משרד הביטחון)
המשלוח מדרום קוריאה(צילום: משרד הביטחון)

"לנוכח הדחיפות, הובילה יחידת הממונה על השינוע הבינלאומי במשרד הביטחון מבצע בזק להבאת החומרים לישראל, עוד לפני כניסת חג הפסח. משרד החוץ ושגרירות ישראל בסיאול הצליחו לארגן בתוך פחות מ-24 שעות אישור נחיתה במדינה ומטוס דרימליינר (787) של חברת 'אל על' נחת אמש בדרום קוריאה והמריא בחזרה לפנות בוקר עם המטען. המטוס צפוי לנחות בנמל התעופה בן גוריון בצהריים".

 

שר החוץ ישראל כץ אמר כי "משרד החוץ מגויס למאבק בקורונה ונמצא בחזית המאבק. פעילות משרד החוץ והדיפלומטים הישראלים ברחבי העולם, מאפשרת את הגעת הציוד הכל כך נחוץ להתמודדות יעילה עם המגפה".

 

שר הביטחון נפתלי בנט הודה לאנשי משרד הביטחון ואל על, "שאותם שלחנו לקצה העולם כדי להביא לכאן ציוד מציל חיים. אנחנו ממשיכים לפעול בכל הכוח ובכל הדרכים שלרשותנו - גם בייצור מקומי וגם בזירה הבינלאומית. משרד הביטחון וצה"ל ממשיכים לפעול 24/7, כדי לטפל בכל משימה וצורך, כחלק מהמערכה הלאומית נגד הקורונה".

 

שגריר ישראל בסיאול חיים חושן מתייחס למשלוח

שגריר ישראל בסיאול חיים חושן מתייחס למשלוח

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שערוריית בדיקות הקורונה    (צילום: ירון ברנר, חגי דקל)

שערוריית בדיקות הקורונה    (צילום: ירון ברנר, חגי דקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מנכ"ל אל על, גונן אוסישקין, סיכם: "אני גאה באנשי אל על שנרתמו בזמן קצר לטיסה לסיאול, יעד שאיננו חלק מרשת הנתיבים של אל על , על מנת להביא ארצה לפני החג ציוד חיוני למדינת ישראל".

 

המבצע המשותף הנוכחי מגיע על רקע מחדל בדיקות הקורונה. כפי שפורסם ב-ynet מוקדם יותר השבוע, מספר בדיקות הקורונה בישראל צפוי היה לרדת דרמטית בשל מחסור בחומרי בדיקה - זאת על אף שראש הממשלה התחייב להגיע ל-15 אלף בדיקות ביום כבר בשבוע הבא.

 

אחרי שמדיניות משרד הבריאות לבדוק רק חולים שנחשפו לנגיף ספגה ביקורת ומספרי הבדיקות היומיות עלו, לאחרונה, הזו נבלמה - והירידה רק עלולה להחריף. הפעם, כאמור, בגלל מחסור בריאגנטים, אותו חומר כימי שנדרש בתהליך הבדיקה.

 

בכיר במערכת הבריאות אמר במהלך השבוע: "כשלמדינת ישראל היה זמן להתכונן לקורונה, הקונספציה של משרד הבריאות הייתה שגויה - מחשבה שמי שיגיע לישראל יוחזק בבידוד למשך שבועיים וכך תימנע שרשרת ההדבקה. המדיניות הזו יצרה למעלה ממאה אלף מבודדים, פגעה בכלכלה והשביתה אותה. בהיעדר יכולת לזהות קיני הדבקה נוצרו מוקדים גדולים שהחמירו את ההתפרצות".

 

כזכור, בתחילת הדרך התכוננה ישראל לקורונה עם כמות מוגבלת של מטושי בדיקה ועם מעבדה מרכזית אחת. כשזו הושבתה, נפתחו מעבדות נוספות, אולם המדיניות בעניין את מי בודקים לא השתנתה. "ברור לגמרי שאדם השוהה בבידוד בבית ומפתח תסמינים אפשר להגדירו כחולה גם בלי בדיקה ולהשאירו בבית כדי שלא יפגע בסביבה", אומר בכיר אחר, "אבל התפיסה השגויה של משרד הבריאות הביאה לכך שלא בוצעו בדיקות רחבות לאוכלוסיה כדי למנוע התלקחויות. כך עבר זמן יקר עם מיעוט בדיקות, מה שהשאיר את מקבלי ההחלטות בלי מידע חיוני שיאפשר לדעת איפה יש צורך בסגר או בידוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משרד הביטחון
המשלוח מדרום קוריאה
צילום: משרד הביטחון
מומלצים