757 מתים בספרד, אירופה תאשר מעקב סלולרי
נתונים קשים בספרד, קרוב לחודש אחרי הסגר: 757 מתים ביממה ויותר מ-6,000 חולים. בארגון הבריאות העולמי אומרים שעדיין אין מקום לאופטימיות, וקוראים לאירופה להיזהר עם אסטרטגיית היציאה. בריטניה: אין שינוי במצבו של בוריס ג'ונסון. גרמניה: 254 מתו, כבר יותר מ-100 אלף נדבקו
בשעה שברחבי אירופה רואים את השפעות הסגר הממושך, וכמה מדינות כבר הכריזו על אסטרטגיית היציאה שלהן, יאשר היום האיחוד האירופי מדיניות של שימוש באפליקציות לצרכי מעקב.
לפי מסמך של הנציבות האירופית שהגיע לידי רויטרס, באיחוד סיכמו על מדיניות פאן-אירופית נגד התפשטות הקורונה. במסמך נכתב שתהיה שיטה אחידה של שימוש במידע אנונימי ובנתונים מצטברים כדי לעקוב אחרי אנשים שהיו במגע עם חולה קורונה ולעקוב אחרי מי שנמצא בבידוד. לאור החשש מפגיעה בפרטיות, והדאגה שהמעקב יימשך גם אחרי המגפה, הנציבות מתחייבת שהמידע האישי שייאסף יושמד כשתושג שליטה על הנגיף. לפי הדיווחים צרפת, גרמניה ושווייץ הן בין המדינות שמפתחות אפליקציות מעקב.
ספרד, המדינה עם מספר הנדבקים הגבוה באירופה, דיווחה בצהריים על 757 מתים מנגיף הקורונה ביממה האחרונה. משרד הבריאות הספרדי ציין שמגמת ההאטה בקצב החולים החדשים, קרוב לחודש אחרי הסגר, נמשכת, ושביממה האחרונה דווח על 6,180 חולים חדשים. בפועל היומיים האחרונים מצביעים על מגמת עלייה: אתמול מתו בספרד 743 איש ו-5,473 נדבקו. מספר החולים הכולל בספרד עומד 146,690 בני אדם. 14,555 מתו מהנגיף במדינה. הסגר בספרד יימשך עד 26 באפריל.
בכיר בארגון הבריאות העולמי קרא היום למדינות אירופה לשקול את הסרת המגבלות שהוטלו על האזרחים בזהירות יתרה. ד"ר הנס קלוגה, ראש ארגון הבריאות העולמי באירופה, אמר היום: "עדיין יש לנו דרך ארוכה במרתון". הוא הוסיף שבארגון מודאגים מאוד מהמצב באירופה. "לחשוב שאנחנו קרובים לנקודת יציאה זה דבר מסוכן. הווירוס לא משאיר מקום לשגיאות או לשאננות", הוסיף קלוגה.
בתגובה למתקפה של טראמפ, שאמר שהארגון מוטה לטובת סין ואף איים להפסיק את המימון האמריקני, אמר הבכיר שלארגון חשוב לעבוד עם הגורמים הסינים כדי ללמוד את תחילת ההתפרצות. בהתייחסות לאיום של הנשיא האמריקני אמר הבכיר שימים של מגפה "הם לא הזמן" להפסקת המימון.
ד"ר ברוס איילוורד, יועץ בכיר למזכ"ל ארגון הבריאות, סיים ביקור בספרד ואמר בשובו שמוקדם מדי לדבר על אופטימיות. עם זאת הוא ציין שאין ספק שיש האטה מסוימת בקצב ההתפשטות.
בבריטניה ממשיכים לעקוב אחרי מצבו של ראש הממשלה בוריס ג'ונסון, שחלה בקורונה והועבר ביום שני בערב למחלקה לטיפול נמרץ. בממשלת בריטניה מסרו היום שמצב של ג'ונסון יציב והדגישו שהוא קיבל טיפול בחמצן – ולא נזקק למכונת הנשמה. בעקבות אשפוזו של ג'ונסון במחלקה לטיפול נמרץ, מי שממלא את מקומו הוא שר החוץ שלו דומיניק ראב.
בבריטניה עלה אתמול מספר המתים מקורונה ל-6,159 בני אדם. 786 מתו בתוך יממה. ראש העיר לונדון, סאדיק חאן, אמר שבריטניה עדיין לא נמצאת במצב שבו היא יכולה לשקול להסיר את הסגר – מכיוון שההערכה היא ששיא ההתפרצות יהיה רק בעוד שבוע.
היממה האחרונה בגרמניה, שבה שיעור המתים מבין הנדבקים נמוך במיוחד, הייתה הקשה ביותר עד כה: 254 חולי קורונה מתו ב-24 שעות, יום שני ברציפות של עלייה במספר המתים אחרי ארבעה ימים של ירידה. עוד 4,003 איש אובחנו כחולים. מספר הנדבקים עומד על 103,228, ומספר המתים על 1,861.
ברוסיה, שבתחילת משבר הקורונה העולמי דיווחה על מספר מקרים קטן יחסית, מציינים כבר יום שני ברציפות עם יותר מאלף חולים חדשים. 1,175 חלו בנגיף הקורונה ביממה האחרונה – שיא יומי –. בסך הכול חלו ברוסיה 8,672 בני אדם. ביממה האחרונה מתו חמישה חולי קורונה ברוסיה, ומספר הקורבנות הכולל עלה ל-63.
רוב החולים ברוסיה הם במוסקבה. 12 מיליון התושבים בעיר התבקשו להישאר בבתיהם עד סוף אפריל. ורוניקה סקבורטסובה, בכירה במערכת הבריאות ברוסיה, אמרה אתמול שהמדינה מצפה להגיע לשיא נדבקים בתוך 10 עד 14 ימים
צרפת הודיעה היום שהיא תאריך את הסגר שהוטל במדינה בכמה שבועות. הסגר החל ב-17 במרץ, וכרגע הוא בתוקף עד 15 באפריל. ב-2 באפריל אמר ראש הממשלה הצרפתי, אדואר פיליפ, שצרפת צפויה להאריך אותו. הפרופסור ז'אן-פרנסואה דלפריסי, שמוביל את המועצה המדעית שמייעצת לממשלה בנושא הקורונה, הזהיר ש-17 מיליון איש לכל היותר נמצאים בסכנת הידבקות קשה מפאת גילם, מחלות רקע או עודף משקל.
במקביל מסר הצבא הצרפתי שנושאת המטוסים של צבא צרפת, הספינה "שרל דה גול", תחזור לחוף אחרי שעשרות אנשי צוות פיתחו תסמיני קורונה. צרפת מסרה שכ-40 אנשי צוות נמצאים תחת פיקוח רפואי צמוד. לאחרונה השתתפה נושאת המטוסים בתרגילים משותפים עם מדינות אחרות בים הבלטי.
איטליה, שם מספר קורבנות הקורונה הוא הגבוה ביותר בעולם, הודיעה שלא תאפשר לספינות עם מהגרים להיכנס לנמלים. ההחלטה התקבלה אמש, אחרי שסירה של ארגון סיוע גרמני עשתה את דרכה לאיטליה עם כ-150 מהגרים מלוב שחולצו בלב ים. "בתקופה של מצב חירום בריאותי כתוצאה מהתפשטות נגיף הקורונה, הנמלים האיטלקיים לא יכולים לעמוד בדרישות שנחוצות כדי להגדיר אותם כמקום בטוח", נכתב בצו של הממשלה האיטלקית.