שתף קטע נבחר

 
צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

באוויר, ביבשה ובים: כך שינתה הקורונה את דפוסי הפעילות של צה"ל

התפשטות הקורונה משפיעה גם על לוחמי צה"ל, שמסתגלים לדפוסי פעילות חדשים: בחיל האוויר מתחלקים לצוותים מצומצמים ועוברים תדרוכים בווידאו ("כמו זום"), בזרוע היבשה מבצעים מעצרים עם כפפות ומסכות ובחיל הים דווקא מגבירים פעילות בשל הסחר הימי. "כל השטח השתנה"

 

הרמטכ"ל כוכבי בברכה למשרתי צה"ל    (צילום: דובר צה"ל )

הרמטכ"ל כוכבי בברכה למשרתי צה"ל    (צילום: דובר צה"ל )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לוחמי צה"ל באוויר ביבשה ובים יכולים להצביע כבר עתה על שינויים בדפוסי הפעילות שלהם, מאז הגעת נגיף הקורונה מהמזרח הרחוק אל המזרח התיכון. בעוד שאלפי לוחמים פועלים בימים אלו במרכזי הערים במתן סיוע לרשויות המקומיות, ממשיכים בצה"ל לשמור על כשירות מבצעית גבוהה בזירות הלחימה השונות.

 

משבר הקורונה - כל העדכונים ב-ynet

 

סא"ל ב', מפקד טייסת 124 ("החרב המתהפכת"), המפעילה מסוקי חילוץ ותובלה, מספר כי לצד שמירה על הנחיות משרד הבריאות, צוותי האוויר ממשיכים לשמור על כשירות מבצעית גבוהה בזירות השונות. "בשורה התחתונה אנחנו מוכנים לעמוד בכל משימה", מדגיש הקצין הבכיר. "מאז שהקורונה הגיעה אלינו, שינינו את שיטות העבודה שלנו והוצאנו עוד פעילות יזומה כי אנחנו מבינים שהאויב לא נח. אנחנו מבצעים כל הזמן הערכות מצב ותדריכים על הקורונה, שעוברים ממטה חיל האוויר לכל הפקדים בשטח. בגלל קיום ההנחיות חלק גדול מהתדרוכים מתקיימות בשיחות וידאו מוצפנות, כמו זום, רק שלנו".

סא
"האויב לא נח". סא"ל ב', מפקד טייסת 124(צילום: דובר צה"ל)

 

בחיל האוויר, כמו גם בצבא הים, החלו לעבוד בשיטה של קפסולות, שמטרתה לצמצם משמעותית סיכויי הדבקות במקרה ומישהו בטייסת יתגלה כחולה. "הטייסת מחולקת לקפסולות נפרדות, מעין צוותים קבועים שהמטרה היא שאם מישהו יהיה חולה, לא כולם ידבקו אלה רק קפסולה מסוימת", מסביר ב'. אירוע מוזר במיוחד בטייסת התרחש ביום שני, אז מסוק של היחידה חילץ מטייל שהלך לאיבוד. "למרות שיש הנחיות שאסור לצאת מהבית, נאלצנו להקפיץ מסוק לחילוץ מטייל שהלך לאיבוד", סיפר מפקד הטייסת. "חילצנו אותו, הענקנו לו טיפול רפואי, ולאחר מכן הזמנו משטרה שנתנה לו קנס".

 

סא"ל לירון אפלמן, מפקד גדוד נחשון שתופס קו בחטמ"ר עציון באיו"ש, סיפר על השגרה השוחקת של הלוחמים ועל הירידה בפח"ע (פעילות חבלנית עוינת) העממי בעקבות הנוכחות המופחתת של כלי הרכב הישראלים על הצירים. "הקורונה שינתה לנו את המציאות לגמרי ואנחנו כל הזמן מסבירים ללוחמים שזה משהו חדש שאנחנו לא מכירים", הוא אומר. "כל השטח השתנה. אם עד היום הם עלו לעמדות והיו רגילים לראות הרבה מאוד אנשים בחוץ, כמו למשל בצומת הגוש, עכשיו הכל מצומצם יותר. המסר שלנו לא השתנה ותמיד צריכים להיות מוכנים לפיגוע, כי אי אפשר לדעת מה הקורונה תעשה לאנשים בשטח. אולי דווקא הקורונה תעודד פיגועים כי מספיק שמישהו אחד יהיה מתוסכל מזה, וזה יכול לגרום למישהו לעשות מעשים מתוך ייאוש".

סא
"כל השטח השתנה". סא"ל לירון אפלמן(צילום: דובר צה"ל)

כחלק מההנחיות החדשות, מבצעים לוחמי נחשון בידוד לפלסטינים חשודים כשהם עם כפפות ומסיכות על הפנים. "עושים את נוהל מעצר חשוד מרחוק, ואת הבידוק עושים עם אמצעי מיון כדי לצמצם למינימום אפשרות להידבק ולהדביק. יש המון אחריות למפקדים בשטח לוודא שהנהלים נשמרים", מספר אפלמן. כמו לוחמים רבים גם לוחמי נחשון לא ראו כבר תקופה ארוכה את הבית ובגדוד מנסים ללשמח אותם בחג. "קבלנו מכונות כביסה ומייבשים ואנחנו דואגים ללוחמים בתוך הגדוד", המפקד מספר. "לקראת פסח קיבלנו סרטונים ממשפחות החיילים כדי שירגישו קצת בית. הלוחמים מבינים את המצב ויש תחושה של ערבות הדדית בין כולם שממש אפשר לראות בשטח".

 

סא"ל שי חודרה, מפקד אח"י להב בשייטת 3, אומר כי הקורונה לא עוצרת את הפעילות בים, אלא בדיוק ההפך. "אנחנו רואים שהקורונה משפיעה על כל העולם, ויש השתנות גם במרחב הימי. ויש היום הרבה יותר פעילות, בעיקר של אוניות סוחר", הוא אומר. "אנחנו כל הזמן מקיימים תדריכים כדי שנוכל לשמור מצד אחד על הכשירות המבצעית ומצד שני להיות מותאמים למגבלות הקורונה".

סא
הפעילות בים דווקא גברה. סא"ל שי חודרה(צילום: דובר צה"ל)

ספינת חיל הים (צילום: דובר צה
ספינת חיל הים(צילום: דובר צה"ל)

כדי להימנע ככל הניתן ממגע בין אנשי ספינות הטילים עם העולם שבחוץ, נסגר רציף הנמל לאנשי הספינה בלבד, שהפכו לקפסולה מבצעית אחת. "כל ספינה בודדה באופן מלא. שער הכניסה לרציף, שמוביל לספינה, סגור וממנו אף אחד לא נכנס ולא יוצא. כל אנשי הצוות נמצאים בספינה מבודדים כדי שלא יהיה מצב שמישהו מבחוץ יכניס לספינות קורונה. את האוכל והאספקה מניחים ליד השער ואנשי הצוות מכניסים את הכל פנימה".

 

בימים אלו, רווחו בסטי"לים את השגרה כך שחצי חודש נמצאים הלוחמים בים והחצי השני מנוצל הזמן למנוחת לוחמים ותחזוקת מערכות הספינה. "אנחנו שומרים על כל הכללים בים, יש צוות חיטוי שמנקה את האזורים שבאים איתם במגע, שמים ככפות ואוכלים במשמרות כדי שאנשים יהיו כמה שפחות אחד עם השני".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
סא"ל ב', מפקד טייסת 124
צילום: דובר צה"ל
מומלצים