שתף קטע נבחר

 
צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

"אין רוטב בסלט": תלונות בבידוד חמישה כוכבים

כוויית העשירה שלחה את האזרחים שחזרו מחו"ל לבידוד במלונות פאר. עבור המיליונרים מדובר בהרעה משמעותית בתנאים, והם לא מפסיקים להתלונן: "כבוד שר האוצר, האוכל תפל". הגולשים כעסו עליהם: "תגידו תודה"

הבשר שמן מדי, והצוות מנקה לאט מדי את כתמי הקפה: לכווייתים שנמצאים בבידוד במלונות חמישה תושבים יש תלונות על התנאים, וחלקן קטנוניות במיוחד.

 

יותר מ-700 בני אדם חלו בקורונה בכוויית. עד כה מת אדם אחד מהנגיף. כמו מדינות אחרות גם הרשויות בכוויית הורו לתושבים שחזרו מחו"ל להיכנס לבידוד של 14 ימים. אלא שהמדינה שעשירה בנפט העבירה אותם למלונות פאר.

 

בתי מלון נוצצים הפכו למתחמי בידוד, כדי לאכלס כ-60 אלף כווייתים שחוזרים מרחבי העולם, בין השאר מאיטליה, גרמניה, איראן, מצרים ולבנון. קבוצת הנוסעים הראשונה הגיעה לפני כשבועיים. חלקם, אנשים אמידים שרגילים לחיים נוחים, הביעו את מורת רוחם מהתנאים בבידוד.

אילוס אילוסטרציה סלט  (צילום: shutterstock)
תלונות על האוכל ועל שירות החדרים(צילום: shutterstock)
 

"כבוד שר האוצר: לאוכל אין טעם. הוא בלתי אכיל ואנחנו זורקים אותו", התלוננה אישה בבידוד בסרטון שעלה לרשת. "אנחנו סחוטים רגשית והבריאות שלנו מידרדרת בגלל שהאוכל לא בריא. הם מגישים לנו את הסלט בלי רוטב, וגם כל שאר האוכל יבש".

 

הסרטון, כצפוי, עורר תגובות נסערות. הגולשים קראו לאותה אישה להיות אסירת תודה. "נשארתי שבוע עם אמא שלי בבית החולים ולא התלוננתי. אכלתי לחם עם גבינה", כתב אחד הגולשים בטוויטר.

 

גולש נוסף העלה תיעוד של אנשים במדינה מתפתחת עומדים בתור לשתיית מים וכתב: "אם הם רק היו רואים אותנו פותחים את המקרר ובוחרים איזה מותג מים שאנחנו רוצים. אללה, אל תיקח מאיתנו את הנדיבות שלך".

כוויית אזרחים כווייתים חוזרים מחו
כוווייתים חוזרים מחו"ל, לפני הכניסה לבידוד(צילום: AFP)
 

לכוויית, שמייצרת 2.7 מיליון חביות נפט ביום, יש קרן עושר ריבונית עם יותר מ-600 מיליארד דולר שמספקת למדינה רשת ביטחון. רבים מאזרחי כוויית הם אנשים עשירים שרגילים לחיי פאר – במיוחד באירופה, שם הם גרים בארמונות ונוסעים במכונות יוקרה. בטיסה של חברת התעופה הממלכתית לכוויית סיטי בישרה החברה בגאווה שאחד מכל עשרה כווייתים הוא מיליונר בדולרים.

 

בסרטון שפורסם ברשת התלונן גבר כווייתי שהמזוודה שלו עדיין לא הגיעה לבית המלון שבו הוא נמצא בבידוד. הוא ציין שהמלון שאליו הועבר קטן ושהמיטה "צמודה לארון". בסרטון אחר אישה התלוננה על איכות הבשר ואמרה: "יש בו יותר שומן ממה שאני אוהבת". אזרח נוסף בבידוד כעס על צוות שירות החדרים ואמר שלוקח להם "יותר מדי זמן לנקות כתם של קפה בספה".

כוויית אזרחים כווייתים חוזרים מחו
(צילום: AFP)
 

בשבועות האחרונים אישרה כוויית צעדים קשים כדי לבלום את התפשטות הקורונה. היא העמידה לדין יותר מ-100 איש שהפרו את תנאי הסגר והבידוד. מי שיורשע עלול להישלח לחצי שנת מאסר או לשלם קנס של 10,000 דינר (32 אלף דולר).

 

ממשלת כוויית הוסיפה שמי שייתפס מפיץ "בכוונה" את הנגיף יישלח ל-10 שנות מאסר וייקנס ב-30,000 דינר. הממשלה ציינה שהיא לא תסבול הערות סרקסטיות או "מגוחכות" ברשת שמתייחסות לצעדים נגד הקורונה.

כוויית העיר כוויית סיטי בידוד ב בתי מלון מלונות חמישה כוכבים  (צילום: AFP)
בכוויית סיטי: מלונות פאר הפכו למתחמי בידוד(צילום: AFP)

כוויית העיר כוויית סיטי בידוד ב בתי מלון מלונות חמישה כוכבים  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

כוויית העיר כוויית סיטי בידוד ב בתי מלון מלונות חמישה כוכבים  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

אזרח כווייתי שחזר מגרמניה הכעיס את הגולשים אחרי שפרסם סרטון שבו הוא לועג לדיילים שלובשים ביגוד מגן, והשווה אותם ל"דבוראים" (כוורנים). הגולשים שצפו בסרטון קראו לתמוך בצוותים במטוסים בימי הקורונה.

 

אחמד נביל אל-פאדל, חבר פרלמנט כווייתי, ביקש מהאזרחים להיות סבלנים ולראות את התמונה בכללותה. בהתייחסות למתחמי הבידוד אל-פאדל, שחזר מספרד ונכנס לבידוד בעצמו, ביקש מהמבודדים: "תוכלו להיות סבלנים? יש רופאים שלא ישנו שלושה ימים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
"מגישים לנו את הסלט בלי רוטב"
צילום: shutterstock
מומלצים