כמעט 150 אלף חולים: ניו יורק במקום הראשון
934 בני אדם מתו מקורונה ביממה בארה"ב, 779 מהם בניו יורק שעקפה את ספרד ואיטליה והפכה למדינה עם מספר החולים הגבוה בעולם. המושל הפציר בתושבים להישאר בבתים: "זה עדיין לא נגמר". באיטליה מתו עוד 542 בני אדם. ראש הממשלה: "חייבים להמשיך בסגר, הנתונים ישתפרו"
אוניברסיטת ג'ונס הופקינס דיווחה אתמול ש-934 בני אדם נוספים מתו בארה"ב כתוצאה מנגיף הקורונה, ואובחנו 5,543 חולים חדשים. 779 ממקרי המוות נרשמו במדינת ניו יורק. בתדריך היומי הפציר המושל אנדרו קואומו בתושבים להישאר בבתים: "לא עברנו את זה, זה עדיין לא נגמר". בארה"ב כולה נדבקו עד כה יותר מ-417 אלף בני אדם. מניין המתים מקורונה בארה"ב עומד על 14,100.
סוכנות ההגנה האזרחית של איטליה דיווחה אתמול על 542 מתים נוספים מקורונה. מדובר בירידה לעומת היממה שלפני כן, שבה מתו 604 בני אדם. במספר הנדבקים החדשים בארץ המגף נרשמה עלייה, עם 3,836 נדבקים ביממה האחרונה לעומת 3,039 ביממה הקודמת.
כמו כן, דווח על שיא במספר המחלימים מקורונה ביממה – 2,099 בני אדם. עד כה מתו מקורונה באיטליה 17,669 בני אדם. מניין הנדבקים בנגיף עומד על 139,422.
ראש הממשלה ג'וזפה קונטה אמר אמש כי הסגר הנוקשה חייב להימשך כדי לנסות לבלום את המגפה, תוך דחיית קריאות של עסקים לפתוח מחדש מפעלים. "מדענים אומרים לנו לא להקל בכלל בצעדים המגבילים", אמר קונטה לעיתון הגרמני "בילד". קונטה אמר שהוא בטוח שאם האיטלקים יכבדו את הנחיות הממשלה, הנתונים על נדבקים ומתים חדשים ישתפרו, "אך עלינו להמשיך להקפיד" לפעול על פי ההגבלות.
בבריטניה דיווחו אתמול על 938 מתים נוספים מקורונה בבתי החולים, ומניין המתים בממלכה עלה ל-7,097. ממשרד הבריאות נמסר כי יותר מ-60 אלף חולי קורונה אובחנו עד כה במדינה.
ממשרדו של ראש הממשלה בוריס ג'ונסון נמסר אתמול כי מצבו ממשיך להשתפר, אך הוא נשאר במחלקה לטיפול נמרץ. ג'ונסון אושפז ביום ראשון בערב בבית החולים סנט תומאס בלונדון עם חום גבוה ושיעול אחרי שנדבק בנגיף הקורונה. ביום שני חלה החמרה במצבו והוא הועבר לטיפול נמרץ. שר האוצר רישי סונאק סיפר שג'ונסון "יושב במיטתו ומתקשר עם הצוות הרפואי".
בצרפת, מנהל סוכנות הבריאות הממלכתית ג'רום סלומון אמר אתמול במסיבת עיתונאים כי מספר המתים מהנגיף בבתי החולים במדינה עלה ב-8% ביממה ול-7,632, סך הכול. עם זאת, הוא הוסיף כי הנתונים מאתמול הם חלקיים משום שהרשויות לא הצליחו לרשום את נתוני המתים בבתי האבות, המהווים יותר מ-30% מכלל המתים, בגלל "בעיות טכניות". מניין המתים בצרפת ללא נתוני בתי האבות ביממה האחרונה עומד על 10,869.