שתף קטע נבחר

 
צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

המלצת מנכ"ל משרד הבריאות: הארכת הסגר עד תום חול המועד

הסגר שאוסר מעבר בין יישובים אמור להסתיים ביום שישי בבוקר. מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב ממליץ להאריכו עד תום חול המועד מחשש שמשפחות ייצאו מהבית. הנושא טעון הכרעה של שר הבריאות וראש הממשלה

 

מבט אל ישראל השוממה בחג הפסח    (צילום: ניצן דרור, רועי עידן, אביהו שפירא, מאיר אוחיון, שי מזרחי, רשות הכינרת)

מבט אל ישראל השוממה בחג הפסח    (צילום: ניצן דרור, רועי עידן, אביהו שפירא, מאיר אוחיון, שי מזרחי, רשות הכינרת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב ממליץ להאריך את הסגר שאמור להסתיים על פי החלטת הממשלה ביום שישי בבוקר עד לאחר סיום חול המועד. הרקע להמלצה הוא החשש שמשפחות לא יעמדו בפיתוי וייצאו מהבית במהלך החג. העניין טרם הוצג לראש הממשלה בנימין נתניהו, וטעון הכרעה עם שר הבריאות יעקב ליצמן לאחר צאת החג.

 

משרד האוצר מתנגד להארכת הסגר והבהיר כי "המגבלות הנוספות שהוטלו לפני החג על מקומות העבודה יוסרו מחר בבוקר כמתוכנן. המצב יוחזר למגבלות שהיו קיימות ערב ליל הסדר. בנוגע לפרסומים על המשך הסגר הנוכחי - ראש המל"ל עדכן את מנכ"ל משרד האוצר כי בשלב זה החזרה מחר תהיה למצב שהיה לפני ליל הסדר, כמתוכנן".

 

משבר הקורונה - עדכונים אחרונים:

זינוק במספר החולים בראשל"צ ובאלעד, בלימה ברוב המקומות

העוצר נגמר, הסגר נמשך: מבט אל ישראל השוממה בחג הפסח

שלוש קשישות מבית אבות החלימו מקורונה, תינוק אושפז בשיבא

בעיצומו של הסגר: טיסה מארה"ב נחתה בנתב"ג, הנוסעים יצאו במוניות

מספר החולים בטורקיה מזנק - אך ארדואן מתנגד לסגר

 

הסגר שהוטל ברחבי הארץ ואוסר מעבר מעיר לעיר נכנס לתוקף ביום שלישי בשעה 19:00, ואמור לפי שעה להסתיים מחר ב-06:00. אז - אם לא יחול שינוי - יחזרו לתוקפן ההגבלות הרגילות. פעילות התחבורה הציבורית, למעט מוניות, הופסקה לחלוטין בשלישי בערב - ותתחדש ביום ראשון בבוקר. האיסור חל גם על טיסות בינלאומיות, אך הבוקר נחתה בנמל התעופה בן גוריון, באישור מיוחד, טיסה מניו ג'רזי שבארה"ב.

מחסום משטרה בכביש 1 (צילום: AFP)
הסגר יוארך? מחסום בכביש 1, ליד ירושלים(צילום: AFP)

כבישים ריקים באילת בצל הקורונה (צילום: מאיר אוחיון)
ישראל שוממה בחג. כביש ריק באילת(צילום: מאיר אוחיון)

כבישים ריקים בבאר שבע בצל הקורונה (צילום: הרצל יוסף)
בבאר שבע(צילום: הרצל יוסף)

רחובות תל אביב ריקים בצל הקורונה (צילום: שאול גולן)
שוטרים ברחוב ריק בתל אביב(צילום: שאול גולן)

רחובות תל אביב ריקים בצל הקורונה (צילום: שאול גולן)
בטיילת בתל אביב(צילום: שאול גולן)

נתיבי איילון ריקים (צילום: יגאל אליהו)
גם נתיבי איילון ריקים(צילום: יגאל אליהו)

רחובות תל אביב ריקים בצל הקורונה (צילום: שאול גולן)
רחובות תל אביב ריקים בצל הקורונה(צילום: שאול גולן)

 סגר בכבישים בנתיבות (צילום: רועי עידן)
מחסום בנתיבות(צילום: רועי עידן)

לפי תקנות שעת החירום שאותן אישרה הממשלה ביום שלישי, בזמן הסגר מותר לצאת מהבית לקניות או להתאוורר ב-100 המטר הקרובים לבית. ניתן לצאת ליישוב שכן, אם ביישוב המגורים אין מקום להצטיידות בתרופות או במזון.

 

היועץ המשפטי של משרד הבריאות, עו"ד אורי ששון, הציג מצבים נוספים שבהם ניתן לצאת מהבית במהלך הסגר: "בני משפחות של חולים סיעודיים, של מאושפזים בבתי חולים או חולים כרוניים יוכלו לצאת מהבית מכל סיבה לגיטימית". כמו כן, ניתן לצאת מהבית כדי לסייע לאדם עם מגבלה רפואית או מצוקה. ילדים שהוריהם גרים בדירות שונות יוכלו לעבור בין ההורים".

 

לקראת ליל הסדר אתמול נכנס לתוקף עוצר נרחב יותר, במטרה למנוע התאספויות משפחתיות בארוחת החג וכך למנוע את התפשטות הנגיף - אך הוא הסתיים הבוקר בשעה 07:00. בעקבות ההגבלות המחמירות ישראלים רבים, שחגגו הפעם את הפסח במתכונת מצומצמת, שרו יחד עם שכניהם במרפסות את שירי החג, בהם את "מה נשתנה".

 

 

 

במהלך היום רוב אזרחי ישראל נשמעו להגבלות, והכבישים נותרו ריקים לרוב ממכוניות וגם ברחובות נראו מעט מאוד אנשים. חלק ירדו עם הכלב ואחרים יצאו להתאוורר ליד הבית, כפי שמתירות התקנות. המשטרה המשיכה בפעולות אכיפה נרחבות בכל הארץ, ובתל אביב גילו שוטרים אדם שהפר את הבידוד הביתי וטייל בטיילת, הרחק מביתו. הוא קיבל דו"ח והשוטרים ליוו אותו חזרה לביתו. שוטרי מחוז ת"א פעלו בפארקים ובשטחים ציבוריים במרכזי הערים וחילקו מאות דו"חות לתושבים שלא נשמעו להנחיות.

 

הערב פרסם משרד הבריאות נתונים מעודכנים על מספרי חולי הקורונה בכל יישוב, שמהם עולה כי מגמת העלייה נבלמה ברוב היישובים. זינוק חד של 25% ו-24% נרשם בהתאמה בתוך יומיים באלעד ובטבריה. באלעד יש 215 חולים מאומתים לעומת 172 חולים ביום שלישי. כמעט 1 מכל 200 תושבים חולה בקורונה.

 

בראשון לציון עלה מספר החולים בכ-18% בתוך יומיים והגיע ל-180, בירושלים עלה מספר החולים המאומתים בין יום שלישי לחמישי ב-11.3% והגיע ל-1,630, בבני ברק עלה ב-15% בתוך יומיים ל-1,594. במודיעין עילית עלה מספר החולים המאומתים ב-15.2% ל-174. בתל אביב, שנמצאת במקום הרביעי ברשימה עם 415 חולים מאומתים, העלייה היא של 5.6% בתוך יומיים.

 

לפי הנתונים האחרונים של משרד הבריאות מהיום בבוקר, בישראל אובחנו 9,755 חולי קורונה - עלייה של 351 לעומת אתמול. מניין המתים עלה ל-79. לפי הנתונים העדכניים ישנם כעת 119 חולים מונשמים בבתי החולים ו-165 מאושפזים במצב קשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ניידת משטרה בכביש 1 ליד ירושלים
צילום: AFP
מומלצים