שתף קטע נבחר

מבודדים, אבל לא לבד

ושמרת" חולקו השבוע עשרות מכשירי טאבלטים וטלפונים ניידים למוסדות גריאטריים ובתי אבות כדי לחבר בין הדיירים לבין משפחותיהם במהלך פסח. שליש מציוד המגן לעובדי 300 המוסדות כבר נרכש וחולק. עם זאת, כדי למנוע הדבקה המונית של הקשישים והעובדים יש צורך בתרומות נוספות לפרויקט

בשיתוף פרויקט "ושמרת"

 

הם חששו שאת ליל הסדר הזה הם יעברו בבדידות מוחלטת עקב העובדה שלא יכלו לנסוע לבני משפחותיהם, אבל הודות לפרויקט "ושמרת" – קשישים בעשרות מוסדות גריאטריים ובתי אבות קיבלו לכבוד פסח טאבלטים ומכשירים סלולריים שבעזרתם הם יכלו להיות בקשר עם קרוביהם במהלך החג.

 

את פרויקט "ושמרת", שיתוף פעולה בין "ציונות ‭ ,"2000‬"שיתופים", "הקרן למיזמים לאומיים", "ידיעות אחרונות" ו־ynet, הניע איש העסקים והיזם החברתי רוני דואק במטרה לבלום את האסון שעלול להתרחש דרך החוליה החלשה ביותר: הדבקה המונית בקורונה של קשישים ב־300 מוסדות גריאטריים ובתי אבות אשר תוביל לקריסת בתי החולים ונטישה של עובדי המוסדות, שיותירו את הקשישים לבדם – שילוב שיגבה כמות אדירה של קורבנות. ‬

ארקדי הרשקוביץ' מבית האבות בראט בכרמיאל. טאבלט וחיוך. (צילום: אורלי לבקוביץ' )
ארקדי הרשקוביץ' מבית האבות בראט בכרמיאל. טאבלט וחיוך.(צילום: אורלי לבקוביץ' )

מעבר לחשיבות הרבה של ציוד מיגון לצוותים, פועל המבצע למען חיזוק החוסן הנפשי, הן של הדיירים והן של הצוותים, באמצעים שונים. מכשירי הטאבלטים והטלפונים הניידים – שנתרמו על ידי קבוצת פלאפון, YES ובזק בינלאומי, אשר תרמו בנוסף גם מאות אלפי שקלים לפרויקט – נועדו בדיוק לכך. "הדיירים בודדים מאוד", סיפרה נירית כהן, מנכ"לית רשת בתי האבות בן יהודה שפועלת בחיפה ובקריות וקיבלה מכשירים במסגרת המבצע, "הם מתגעגעים לא רק למשפחות, אלא לכל עשרות האנשים שבימים רגילים פוקדים את הבתים כל יום: זמרים מתנדבים, מדריכים לחוגים ופעילויות, ספרים וקוסמטיקאיות. את הכל עצרנו. הטאבלטים והטלפונים הניידים יעזרו מאוד בחיבור עם המשפחות. יש לנו סיסמה בבתים שלנו: 'מבודד, אבל לא לבד'. זה בדיוק העניין".

 

רן גוראון, מנכ"ל קבוצת פלאפון, YES ובזק בינלאומי, הסביר: "זו תקופה מורכבת עבור רבים מאיתנו, אך קשישים במוסדות הגריאטריים מצויים בקושי רב מאוד ומהווים את קבוצת הסיכוון הגדולה ביותר. שמחנו להירתם ליוזמה החשובה ולחבר את המטופלים במוסדות האלה ליקיריהם".

 

במהלך השבוע האחרון נרכש וסופק כשליש מסך כל ציוד המיגון שצריכים 300 המוסדות. על הדרך, יש מצבי חירום: לחמ"ל הפרויקט בבית יהושע הגיעה פנייה ממוסד גריאטרי בבת־ים עם בקשה דחופה לציוד מיגון עבור מחלקת קורונה חדשה שנפתחה בתוכו. תוך שעתיים סופק לצוות ציוד מיגון בהיקף של כ־60 אלף שקל. במהלך חול המועד ימשיך הליך הרכש ואספקת הציוד.

 

מי שמוביל את החלק הלוגיסטי הוא תא"ל (מיל') יורם אזולאי, לשעבר ראש חטיבת הלוגיסטיקה של צה"ל. "שלושה אתגרים מרכזיים מלווים את הפן הזה", הוא מסביר, "ראשית, לרכוש ציוד שעומד בתקן. שנית, לרכוש במחירים הוגנים. שלישית, קצב הרכישה והאספקה לכ־300 נקודות ברחבי המדינה חייב להיות מהיר. אני מפזר את מספר הטלפון שלי בכל מקום על מנת להגיע לספקים. זה הכל מפה לאוזן. פנה אליי אפילו משרד ממשלתי על מנת שאחבר אותו לספק מסוים שרק אני הצלחתי להגיע אליו. אני משתדל לרכוש את הציוד מספקים מקומיים בישראל בשל הזמינות הגבוהה ושאר הציוד מגיע בעיקר מסין. היום ינחת מטוס עם ציוד רב שקנינו, אתמול יצאה אונייה מאחד מנמלי הים התיכון עם ציוד רב לחיטוי שמיועד לצוותים במוסדות. אין ספק שזה אחד ממבצעי הלוגיסטיקה הכי מרגשים שחוויתי בכל הקריירה שלי".

 

תקציב המבצע לשלושה חודשים מוערך בכ־‭12‬ מיליון שקלים. שבעה מיליון כבר גויסו, אבל יש צורך בתמיכה נוספת. ארגונים עסקיים ואנשים שמעוניינים לתרום מוזמנים להיכנס אל האתר‭veshamarta.com ‬.‬‬

 

בשיתוף פרויקט "ושמרת"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים