7 רבעים בעיר אחת: לקראת הגבלות בירושלים
משרד הבריאות דרש סגר רק על השכונות החרדיות, שם שיעור הנדבקים בקורונה קרוב לזה שבבני ברק. ראש העיר התנגד בתוקף, ונראה שבממשלה יחליטו להאריך את ההגבלות על המרחבים השכונתיים שהוטלו בחג, לצד הקלה: תותר יציאה לעבודה. הממשלה אישרה להקדים את התחבורה הציבורית ביום ראשון ותאפשר דחיית תשלום קנסות למדינה
האם ירושלים תהיה העיר השנייה אחרי בני ברק שעליה יוטלו הגבלות תנועה ספציפיות במטרה למנוע את התפשטות נגיף הקורונה? על פי המסתמן, הממשלה תאשר היום (ו') להמשיך את המגבלות על שבעת המרחבים השכונתיים בירושלים - מגבלות שהוטלו במהלך חג הפסח - לצד הקלות מסוימות.
התפשטות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet
בתי ספר בהדרגה, בלי בתי קפה: אסטרטגיית היציאה
19 מדינות עם יותר מ-10,000 חולים: זה שיעור התמותה
נמשכת הצניחה במספר בדיקות הקורונה בישראל
נתניהו והצילום שעורר סערה: עם בנו ב"ליל הסדר"
במשרד הבריאות ביקשו להטיל סגר רק על השכונות החרדיות, שבהן אחוזי תחלואה גבוהים, אך ראש העיר משה ליאון - שכבר הודיע בתחילת השבוע באולפן ynet על התנגדותו לסגר שכזה - התנגד לכך בתוקף בטענה שזה רק יחמיר את המצב. לפיכך, מסתמן שתאושר ההחלטה להמשיך בסגר על המרחבים השכונתיים בבירה, בשינוי מרכזי אחד - תותר יציאה לעבודה. החלטה סופית עדיין לא התקבלה.
במהלך החג ירושלים חולקה לשבעה רבעים, ולא ניתן היה להסתובב ביניהם. תחילה אמורות היו להיחסם 15 שכונות, חרדיות בעיקרן, אך בסופו של דבר ההחלטה שונתה. היועץ המשפטי של משרד הבריאות, עורך הדין אורי שוורץ, הבהיר אחרי אישור התקנות לקראת החג כי "מותר לצאת מהבית על מנת לסייע לאדם עם מגבלה רפואית או מצוקה, אך הסעה לעיר אחרת אינה מותרת כשלעצמה".
בירושלים מספר הנדבקים בקורונה הגבוה בארץ, 1,780, רובם הגדול בשכונות החרדיות. שיעור החולים לאוכלוסייה אינו גבוה במיוחד, אבל בשכונות החרדיות שיעור זה גבוה מאוד, ומתקרב אף לשיעור החולים בבני ברק. אלו מוקדי הקורונה בירושלים, על פי מסמך רשמי של משרד הבריאות שפורסם השבוע.
בצהריים נערך משאל בקרב השרים על התקנות לשעת חירום של משרד התחבורה, והממשלה אישרה להתחיל את התחבורה הציבורית ביום ראשון כבר בשעה 05:30 ולא החל מ-08:00, במטרה לאפשר לעובדים החיוניים להגיע למקומות העבודה ולהימנע מעומסים בין 09:00-08:00.
בנוסף, הממשלה אישרה את דחיית מועדים לתשלום קנסות. על פי התקנות, אם מועד התשלום של קנסות למדינה חל בתוך תקופת החירום - החל מ-10 במרץ - הוא יידחה עד תום תוקפן של התקנות לשעת חירום. תקופה זו כוללת גם קנסות שמועד תשלומם לפני מועד התקנת התקנות וטרם שולמו, וזאת על מנת להחיל את ההסדר מתחילת מצב החירום.
הסדר זה נועד לסייע בהקלת הנטל הכלכלי בתקופת החירום, אך לפי ההודעה "אין בו כדי להקל ראש בחשיבות האכיפה הפלילית והמנהלית ובחשיבות תשלום הקנסות בזמן". התקנות יהיו בתוקף ל-21 יום ותחולתן מיידית. הן לא יחולו בשלב זה על קנסות המשולמים לשלטון המקומי בשל הקושי ליישום מיידי. במקביל נמסר כי משרד המשפטים יפעל לעיגון ההסדר שבתקנות בחוק.
המשמעות של דחייה במועד התשלום היא שהוראות הנוגעות לאי תשלום הקנס במועד, לרבות תוספת פיגור והליכי גביה, יחולו ביחס למועד התשלום החדש. דחייה נוספת הקבועה בתקנות היא דחיית מועד הביצוע של צווי מאסר במקום קנס. הפעלתם של צווי מאסר לביצוע מאסר במקום קנס שהטיל בית המשפט תידחה עד למועד תום תוקפן של התקנות לשעת חירום.
מתקנות אלה מוחרגים כל הקנסות המוטלים על עבירות הנוגעות למצב החירום המיוחד ואכיפתם, לפי ההודעה, "חיונית להבטחת יישום ההוראות שהוטלו לצורך שמירה על בריאות הציבור". כמו כן יוחרגו מכך קנסות שהוטלו בגין ביזיון בית המשפט או הפרעה לדיון.