בעיכוב של חודש: אוניברסיטת תל אביב תערוך בדיקות קורונה
כמה שבועות אחרי שבמוסד האקדמי ביקשו ממשרד הבריאות לסייע בהגדלת מספר הבדיקות היומיות, המהלך צפוי לצאת לדרך. האוניברסיטה ממתינה לאישור הסופי - ונערכת לביצוע כ-2,000 בדיקות ביום בשיתוף עם איכילוב
למרות שהבקשה הוגשה לפני כחודש למשרד הבריאות, אוניברסיטת תל אביב תתחיל לערוך בדיקות קורונה במעבדה ייעודית ככל הנראה במהלך השבוע הבא. כך נודע ל-ynet.
באוניברסיטה ממתינים לאישור הסופי בטרם יחלו את הבדיקות, שעשוי להתקבל בשעות הקרובות, ולפי התכנון, המעבדה תדגום עד 2,000 בדיקות ביום בשיתוף עם מערך הבדיקות של בית החולים איכילוב.
על הקמת המעבדה אמון הפרופסור אריאל מוניץ מהמחלקה למיקרוביולוגיה ואימונולוגיה קלינית בבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב. "לפני כחודש פנינו למשרד הבריאות בבקשה להתחיל להריץ בדיקות אצלנו במעבדה ולהיות חלק תומך במערך הבדיקות", סיפר ל-ynet.
"לצורך העניין שיפצנו מעבדה בזמן שיא של שמונים שעות", אמר מוניץ. "זו מעבדה שהיא הרבה יותר מהסטנדרט המקובל היום לעומת יתר המעבדות, בטח בבתי חולים ובמרפאות, גם מבחינת הבטיחות לעובד וגם מבחינת הניצול המקסימלי של השטח. ענינו על כל הצרכים. היינו צריכים לקבל כל מיני אישורים ממשרד הבריאות וקיבלנו אקרדיטציה מקצועית לפני שבוע, ומאז אנחנו ממתינים. אנחנו כרגע בפירוש בישורת האחרונה ואנחנו במצב של חתימת חוזה מול משרד הבריאות", ציין.
האוניברסיטה תישאר גוף עצמאי בכל מה שקשור לקיום הבדיקות, אך האחריות המשפטית והכספית תהיה בידי בית החולים איכילוב. "זה היה אמור לקרות אתמול והיום, אבל כרגע אנחנו מחכים לאישור של משרד הבריאות", הוסיף מוניץ. "כל התנאים בין איכילוב לאוניברסיטה סוכמו. המטרה פה היא לרוץ כמה שיותר מהר על בדיקות, ומשרד הבריאות אמור לחתום על זה בשעות הקרובות כדי שנוכל להתחיל לעבוד בשבוע הבא. כשהמעבדה שלנו תפעל במצב אופטימלי, היא תוכל לבדוק בין 1,600 ל-2,000 בדיקות ביום". משרד הבריאות טרם הגיב לפניית ynet בעניין עיכוב המהלך.
האוניברסיטה תהפוך למוסד האקדמי השלישי שבו מתקיימות בדיקות קורונה, אחרי בית החולים הדסה שעורך בדיקות עם האונ' העברית ולאחר שמשרד הבריאות הכריז כי מכון ויצמן למדע ברחובות יצטרף גם הוא למאמץ הבדיקות, על אף שבכירים במשרד, בהם המשנה למנכ"ל המשרד פרופ' איתמר גרוטו, התנגדו לפתיחת המעבדה ולקיום הבדיקות במוסדות אקדמיים.
משרד הבריאות הודיע הבוקר כי המעבדה במכון ויצמן תתחיל לפעול באופן מיידי בהיקף של כ-1,000 בדיקות ביום. לשאלתה של חברת הכנסת איילת שקד מימינה על הבדיקות במכון ויצמן, אמר גרוטו בדיון הוועדה לטיפול במשבר הקורונה בכנסת כי "יש פה כמה בעיות שחלקן נוגעות לשאלות משפטיות, וגם צריך להגן על אותם סטודנטים שיעשו את זה. אני לא רוצה שנדביק אותם בקורונה". בהמשך אמר פרופ' גרוטו כי אם המהלך יצא לדרך - קיימת אפשרות להיתקל ב"תוצאות שגויות".