10,408 חולים בקורונה אובחנו עד כה, התייצבות במספר החולים במצב קשה
משרד הבריאות עדכן כי ביממה האחרונה אובחנו 440 חולים חדשים בישראל. 167 חולים מאושפזים במצב קשה, וחלה עלייה של 2.5% במספר המונשמים מחמישי בערב. בתוך כך, חולה קורונה שהה אתמול בנמל התעופה בן גוריון, זמן קצר לאחר שנחתה טיסה מארה"ב שנוסעיה התפזרו במוניות
משרד הבריאות עדכן אמש (שישי) כי מספר חולי הקורונה המאומתים בישראל עומד על 10,408 בני אדם. 167 חולים מאושפזים במצב קשה. ביממה האחרונה נרשמה עלייה של 2.5% במספר המונשמים, שעומד כעת על 124 בני אדם.
לעומת הנתונים המקבילים מיום חמישי בערב, נוסף חולה אחד במצב קשה, ונרשמה עלייה של 17% במספר המחלימים. משרד הבריאות לא פרסם את כמות הבדיקות שבוצעו ביממה האחרונה, בהמשך לירידה התלולה במספרן.
התפשטות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet:
בן 64 מת מקורונה בהדסה עין כרם
הקורבן ה-13: עברה ל"משען" ונפטרה מקורונה
פרסום ראשון: אוניברסיטת תל אביב תערוך בדיקות קורונה
בתי ספר בהדרגה, בלי בתי קפה: אסטרטגיית היציאה
19 מדינות עם יותר מ-10,000 חולים: זה שיעור התמותה
נמשכת הצניחה במספר בדיקות הקורונה בישראל
בתוך כך, משרד הבריאות עדכן אתמול באתר האינטרנט שלו על מיקומים חדשים של חולי קורונה. אחד המקומות שסומן כזירה שבה ביקר חולה קורונה הוא נמל התעופה בן גוריון בין השעות 12:20-11:50. במשרד לא פירטו על המסלול האפידימיולוגי של החולה, אולם זמן קצר לפני כן נחתה טיסה של חברת יונייטד מארצות הברית - טיסת הנוסעים היחידה שהגיעה לישראל שלשום.
למרות הקשחת הנחיות משרד הבריאות ותיקון צו בריאות העם, לפיו נדרשים כלל האזרחים שלא לעבור בין ערי ישראל ולא לצאת יותר מ-100 מטרים מביתם, הורשו עשרות הנוסעים במטוס להמשיך לביתם במוניות אחרי שמילאו טפסים על מצבם הבריאותי, ימדדו את חום גופם ויתחייבו לשהות בבידוד במשך שבועיים. אחד הנוסעים במטוס הודה לאחר הנחיתה כי עדיין לא מצא מקום שבו ישהה במהלך הבידוד ביתי למרות שהצהיר על כך.
כזכור, לפני שלושה שבועות הצהיר שר הביטחון, נפתלי בנט, כי כל הנוסעים שיגיעו לישראל מהמדינות הנגועות ביותר, בהן ארה"ב, איטליה, ספרד וצרפת, יילקחו מיד לאחר נחיתתם בישראל למלוניות בידוד של פיקוד העורף בו ישהו עד לקבלת תוצאות בדיקות קורונה שיערכו להם בשדה. גם ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע בהמשך כי כל נוסע שינחת בארץ יועבר למלונית, אולם עד היום ההוראה לא יושמה.
אתמול בצהריים הודיע בית החולים הדסה עין כרם בירושלים על מותו של חולה קורונה בן 64, שלפי המרכז הרפואי סבל ממחלות רקע מורכבות והיה מונשם בימים האחרונים, במקביל לקריסת מערכות. בהמשך נמסר מבית החולים לניאדו שבנתניה על מותה של אמיליה ווינשטיין, בת 82 שהועברה מבית האבות "משען" בבאר שבע, שם התגוררה במשך חודש, וכעת היא הקורבן ה-13 במקום.
מאז שהנגיף הגיע לבית האבות 28 דיירים אובחנו עם קורונה, ומתוכם, כאמור, 13 נפטרו. בנה של אמיליה, איגור, תקף את התנהלותם של בית האבות ומשרד הבריאות. "לקחו את הטלפונים מההורים", אמר הבן שתקף את העיכוב בבדיקות. "זוהי רשלנות של משרד הבריאות. יש משרד ואין בריאות. ליצמן לא פעל נכון. הם היו צריכים להזדרז עם הבדיקות"
בתוך כך, גבר בן 37 שהיה מונשם ומורדם ביחידה לטיפול נמרץ בימים האחרונים, נגמל ממכונת ההנשמה ומצבו יציב. הגבר שב להכרה מלאה. בנוסף, קשיש בן 81 שהיה מונשם וסבל מכשל נשימתי כתוצאה מהנגיף נגמל גם כן מההנשמה ויועבר לטיפול במתחם חולי הקורונה.
מוקדם יותר אתמול נחשפו על ידי המועצה לביטחון לאומי נתוני תוצאות מעבדה של בדיקות קורונה שמהן עולה כי נמשכת הצניחה במספר הבדיקות. לפי הנתונים, ביום שישי בשבוע שעבר התקבלו 9,907 תוצאות מעבדה, לעומת 6,350 בשבת, 9,257 ביום ראשון, 7,084 ביום שני, 6,575 ביום שלישי, 5,310 ביום רביעי ו-4,412 שלשום.
בשבוע האחרון המשרד בחר שלא לפרסם את נתוני הבדיקות מלבד מספר תוצאות המעבדה - שאינו זהה לאלו של נתוני בדיקות הקורונה שפורסמו לפני כן.
על פי הנתונים שפורסמו בשבת האחרונה, ביום רביעי שעבר (1 באפריל) בוצעו 7,833 בדיקות. על פי הפרסום המאוחר יותר, מיום שלישי האחרון, בוצעו באותו יום מספר גבוה יותר של בדיקות: 8,213. גם יממה אחר כך המספרים היו שונים, והפער היה גדול עוד יותר - 7,294 לעומת 9,082. במשרד הבריאות טענו כי המספרים הסופיים מתעדכנים רק למחרת, אך כי מספרי הבדיקות המוקדמים פורסמו יומיים לאחר מכן.