אי אפשר לבקר במוזיאון, אז הם משחזרים יצירות בבידוד
רוסים שנמצאים בהסגר יוצרים שחזורים של יצירות אמנות מפורסמות ומשתפים ברשת. הכללים: מותר להשתמש רק בפריטים שבהישג יד ואסור לטפל בתמונות באופן דיגיטלי. "גורם רגשות חיוביים ומפתח יצירתיות"
קבוצת הפייסבוק שבה מוצגות העבודות הפכה ללהיט. השחזורים נעשים הן על ידי רוסים והן על ידי דוברי רוסית בעולם. חלקם רוחשים כבוד ליצירות ומנסים לשחזר אותן בדיוק המרבי, בעוד אחרים יוצרים שחזורים שטותיים.
כ-350 אלף איש עוקבים אחר הקבוצה, בה מוצגות אלפי תמונות, שכל אחת מהן מציגה את היצירה המקורית ואת השחזור שנעשה בבית. הכללים קובעים שמותר להשתמש רק בפריטים שבהישג יד ואסור לטפל בתמונות באופן דיגיטלי.
יש כמה הפתעות מרשימות בקולקציה. ויטלי פונרב שיחזר בקפידה את בגדיה ואת כיסוי ראשה של "נערה עם עגיל פנינה" של יאן ורמיר, ולכד את האור הזוהר המפורסם של האמן ההולנדי. העבודה כל כך משכנעת שלוקח כמה רגעים לשים לב ש"הנערה" היא למעשה גבר עם זיפים.
אירינה קזצסקר מצאה שהפרויקט מושלם לכישוריה. לצלמת הקנדית היו התאורה והתפאורה המתאימים כדי ליצור שחזור של "הארוחה הדלה" של פיקאסו - עם טוויסט ערמומי של הנחת גליל נייר טואלט על השולחן. "החלטתי להוסיף פרט פרובוקטיבי שמתאים לרוח הזמן", היא אמרה.
בשונה משעות העבודה שהושקעו בשחזורים מורכבים, נראה שאחרים נעשו בתוך דקות, אבל הם לא פחות מושכים. השחזור של נטליה רובינה ל"הצעקה" של אדוורד מונק היה פשוט. היא יצרה חור בפוסטר של הציור במקום שבו נראה ראשו של האדם המיוסר, ואז גרמה לכלב לדחוף את ראשו בחור. הכלב נראה נבוך.
קטרוסיה קוסילקובה השתמשה בפלטת צבעים רחבה ועבודת מברשת קפדנית בכדי להפוך את פניה להעתק של הצבעים הססגוניים והפרספקטיבה השבורה של "האישה הבוכה" של פיקאסו. זה היה ניצול טוב של הזמן, לדעתה.
"אני באמת חושב שזה רעיון אדיר. זה גורם לאנשים רגשות חיוביים להפליא ומפתח חשיבה יצירתית", אמרה קוסילקובה. "זה עוזר לאנשים ממקומות שונים בעולם לתקשר זה עם זה, לדון בנושאים חדשים, ובנוסף לכל אלה, זה מגדיל את הידע שלנו על אמנות".
קתרינה ברודנאיה-צ'לידינובה, אחת ממייסדי הפרויקט, מרוצה מתשומת הלב הרבה שהוא משך. "ילד מאיטליה כתב פוסט באנגלית שאמר שהקבוצה שלנו הוציאה אותו ממעמקי הטרגדיה שמתרחשת סביבו", היא סיפרה. "ישבתי שם ולא יכולתי לעצור את הדמעות כי אם זה יכול להביא אושר למישהו, אי שם בצד השני של העולם, אז כל זה לא נעשה לחינם".