שתף קטע נבחר
 
ynet

ארגון אוקספם: משבר הקורונה עלול לדרדר חצי מיליארד איש לעוני

דו"ח העוסק בהשפעת משבר הקורונה על המדינות המתפתחות מציג תמונה קודרת במיוחד. פרופ' אבנר דה-שליט באולפן ynet: "צפוי גל הגירה חסר תקדים לאירופה ולצפון אמריקה"

 

משבר הקורונה עלול לדרדר חצי מיליארד איש לעוני: צפו בריאיון עם פרופ' אבנר דה-שליט באולפן ynet    (צילום: ירון ברנר, ניצן דרור)

משבר הקורונה עלול לדרדר חצי מיליארד איש לעוני: צפו בריאיון עם פרופ' אבנר דה-שליט באולפן ynet    (צילום: ירון ברנר, ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מדו"ח של ארגון אוקספם העוסק בהשפעת משבר הקורונה על המדינות המתפתחות עולה כי חצי מיליארד איש עלולים להידרדר לעוני קיצוני. פרופסור אבנר דה-שליט, לשעבר דקאן הפקולטה למדעי החברה באוניבריסטה העברית, אמר הבוקר (ב') באולפן ynet כי מדובר בנתונים מדאיגים ביותר, גם בתרחישים האופטימיים.

 

מנהל רשות המיסים: "עלולים אובדן של עשרות מיליארדים"

הערכות: רוב הבקשות לאשראי מצד מסעדות ובתי הקפה צפויות להידחות

הפורשים כעת לפנסיה יאבדו 10% מקצבתם

 

"אוקספם בשיתוף הקרן למטבע העולמית והבנק העולמי הציגו שלושה תרחישים", אומר פרופ' דה-שליט. "באופטימי תהיה ירידה של חמישה אחוזים בתמ"ג של מדינות העולם המתפתח ובקיצוני של 20%". 

עוני ב הודו (צילום: AFP)
עלייה חדה במספר העניים בעולם(צילום: AFP)

ארגון אוקספם הוא ארגון שעוזר בנושאי פיתוח בכל העולם המתפתח (כולל בישראל ובשטחים). על פי הדו"ח, הסיבות שעלולות לגרום לעוני הקיצוני במדינות מתפתחות הן הפסקה או צמצום של הסיוע למדינות אלה וכן עלייה חדה באבטלה, דבר שכמובן מקדם עוני.

 

"צריך להגיד שהעולם המתפתח נמצא בעיקר מדרום לסהרה באפריקה וגם בחלק מהמדינות באסיה" מסביר הדקאן לשעבר. "יש מעט מאוד אנשים שחיים בעוני קיצוני בעולם מפותח. עוני קיצוני אומר שלאדם יש הכנסה ממוצעת של 1.95 דולר ליום, שזה כלום. אותם אנשים יהיו חשופים לקור ורעב ואין להם נגישות למים זורמים".

 

על פי פרופ' דה-שליט, ההשלכות ישפיעו באופן ישיר גם על העולם המפותח: "שני דברים מעניינים יקרו ברמה הגלובלית. הראשון יוביל כאמור לעוני, רעב ומחזות נוראיים באותן מדינות מתפתחות, במיוחד משום שהן לא ערוכות כלכלית ופוליטית להתמודד עם המשבר. בנוסף, צפוי לחץ הגירה מטורף, ברמה שלא ראינו עד היום, ואנחנו לא יודעים איך מדינות אירופה וצפון אמריקה יתמודדו עם זה".

 

פרופ' דה-שליט אומר כי "הכלכלה הישראלית אמורה ויכולה טכנית להתמודד עם מצב גזה של הגירה, השאלה אם יהיה רצון פוליטי, זאת שאלה ערכית ואידיאולוגית. באירופה ובצפון אמריקה אנחנו מדברים על אמצעים מאוד דרסטיים שצריכים להינקט על פי הדו"ח, בין היתר ביטול חובות בינלאומיים, וזאת שאלה מסובכת אם מדינות בעולם המפותח יסכימו לביטול חובות. גם שם השאלה אם יהיה רצון פוליטי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים