שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP, MCT

"קורובוט" - הרובוט שיחליף את המטפלים בחולי הקורונה

במטרה להקל הצוותים הרפואיים בבתי החולים, ולצמצם את החשיפה שלהם לנדבקים, בחרו במפא"ת במשרד הביטחון ברובוט של חברת "תמי", שיפעל במחלקות הקורונה בארץ. הוא יכול לקחת מדדים, לשאת ציוד ולשדר בווידאו. המחיר: 3,000-2,000 דולר

 

ה"קורובוט" של חברת תמי: הלוחם החדש בקורונה    (צילום: דוברות משרד הביטחון)

ה"קורובוט" של חברת תמי: הלוחם החדש בקורונה    (צילום: דוברות משרד הביטחון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נבחר הרובוט שיפעל במחלקות הקורונה בישראל: אחרי שורה של הדגמות וניסיונות של יצרני רובוטים ביטחוניים, סיעודיים ורפואיים, בחרו במערכות הביטחון והבריאות את הרובוט של חברת "תמי" הישראלית. המטרה היא להקל משמעותית על הצוותים הרפואיים בסיוע ובליווי שהם מעניקים לחולי הקורונה, וכמובן צמצום החשיפה שלהם לנגיף.

 

הרובוט, שזכה לשם הלא רשמי "קורובוט", מיוצר בסין. 10,000 יחידות ממנו כבר נמכרו בשנים האחרונות לסין וארה"ב, בעיקר לטובת סיוע לקשישים. הוא פותח על ידי "תמי", שהחלה את דרכה בייצור רובוט צבאי, אך בהמשך התרחבה גם בשלוחה אזרחית.

 

ארבעה רובוטים נבחנו בשבועיים האחרונים בבתי החולים סורוקה בבאר שבע וכרמל שבחיפה, ובימים הקרובים ישולבו גם באסף הרופא. הוא נחשב לזול מבין שלוש האפשרויות שנבדקו בשלב הקדם-פיילוט: כ-3,000-2,000 דולר לכל רובוט.

 

 רובוט התמי (צילום: דוברות משרד הביטחון )
רובוט התמי. בינתיים הוא אוסף פידבקים בבתי חולים(צילום: דוברות משרד הביטחון )

 

 

 

 

בשלב הבא, שיחל בימים הקרובים, יתבצע הפיילוט המלא עם כ-50 רובוטים של תמי במחלקות קורונה נוספות ברחבי הארץ, במטרה לאסוף חוות דעת ופידבקים נוספים מצוותים רפואיים לגבי השדרוגים שיתווספו לו.

 

בשלב השלישי של הפרויקט, שמובל על ידי מינהלת פיתוח אמצעי לחימה במשרד הביטחון, יירכש הרובוט במאות יחידות, במטרה לספק שלושה רובוטים לכל מחלקת קורונה.

 

הרובוט עובר התאמות כל העת בהתאם לדרישות הצוותים הרפואיים. כך למשל, הורכב לו מתקן לנשיאת כוסות שתן, ומוט גבוה לנשיאת המצלמה לתיעוד המוניטורים ושידור התמונה לאחור. גם עמדת השליטה על הרובוט הותאמה לפי בקשות הצוות הרפואי: לא רק דרך הסמארטפון אלא גם באמצעות טאבלט.

 

הרובוט מגיע למטופלים, מביא להם תרופות, מזון ושתייה, ומנייד בתוך המחלקה גם ציוד רפואי. הבחירה ברובוט התמי נבעה גם מיתרון השליטה האוטונומי שלו מול חפצים ורהיטים בחלל סגור, דבר שממעיט את הצורך בניהוג ידני.

 

הרובוט גם יכול להעביר בשידור גם את מדדי החולה שכיום לוקחים הצוותים הרפואיים כשהם לבושים חליפות מיגון מסורבלות, שמוחלפות לאחר כל כניסה לחדרי המאושפזים.

 

המהלך ידרוש אישור רגולטורי כדי לספק את הרובוט לבתי חולים בישראל, משום שהוא מיוצר כאמור בסין, אבל העובדה שעמד בסטנדרטים מחמירים לשיווק בארה"ב תסייע להתמודד גם עם סוגיה זו.

 רובוט התמי (צילום: דוברות משרד הביטחון )
רובוט התמי(צילום: דוברות משרד הביטחון )

 

 

רובוט התמי גבר על רובוט צבאי ורובוט רפואי מהטובים בעולם, שקיים כבר כמה שנים בשיבא, אך עלותו הגבוהה הקשתה על הצטיידותו בהיקפים גדולים. במפא"ת מפתחים לרובוט התמי כעת גרסה מתקדמת הכוללת פעולה מסונכרנת ב"להקות".

 

על פי נתוני חברת תמי, הרובוט מפעיל שלוש מצלמות, יש לו אמצעי ניווט בשטח סגור ויותר מעשרה סנסורים מסוגים שונים. ראש תחום רובוטיקה במפא"ת שבמשרד הביטחון, סא"ל ד', ציין: "האתגר של בתי החולים חדש לנו, אבל בעבודה משותפת עם גורמי הרפואה ראינו שניתן בשינויים קלים להסב טכנולוגיה שפותחה לצרכים צבאיים, גם למאבק בנגיף הקורונה".

 

פרופ' ישראל דודקביץ מהמרכז הרפואי שיבא בתל השומר, שמרכז את העבודה של בית החולים בפרויקט, הוסיף: "שיבא בכלל, ובעידן הקורונה בפרט, מנוסה מאוד בשימוש בטכנולוגיות ייעודיות וחדשניות, כמו גם בתחום הרובוטיקה, שבו נעשה שימוש במסגרת שירותי רפואה מרחוק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות משרד הביטחון
ה"קורובוט"
צילום: דוברות משרד הביטחון
מומלצים