מאות הפגינו בת"א להצלת עולם התרבות: "נפגענו ראשונים"
שיירת מכוניות יצאה מחוף הצוק ועברה דרך שדרות רוטשילד במחאה על התעלמות הממשלה לכאורה מקריסת העובדים העצמאיים בתחום התרבות והאירועים. המארגנים: "הענף שלנו היה הראשון להיפגע ויהיה האחרון להתאושש"
מאות בני אדם השתתפו היום (שני) בתל אביב בהפגנת מטה המאבק להצלת עולם התרבות והאירועים במחאה על התעלמות הממשלה לדבריהם מקריסת העובדים העצמאיים.
לדברי המארגנים, ענף התרבות והאירועים היה הראשון להיפגע עם התפשטות נגיף הקורונה - והוא האחרון שצפוי גם לשוב לפעילות עם החזרה ההדרגתית בתפקוד המשק. שיירות מכוניות יצאו הבוקר מחוף הצוק, ונסעו דרך מטות הבנקים בשדרות רוטשילד וקריית הממשלה, משם חזרו המפגינים אל חניון הצוק.
יוני פיינגולד, ממובילי מטה המאבק להצלת עולם התרבות והאירועים, אמר: "אנחנו ממשיכים להגיע שבוע אחרי שבוע כדי להשמיע את הזעקה שלנו, כבר עכשיו ברור שעולם התרבות והאירועים, שהיה הראשון להיסגר, יהיה האחרון לחזור לשגרה. ל-150 אלף אנשי התעשייה שלנו אין שום אופק וממשלת ישראל חייבת להתעורר לפני שהתעשייה כולה תגיע לקריסה מוחלטת".
עופר שטרית, יו"ר "כפיים" וממובילי מטה המאבק: "מאות אלפים ניצבים בפני התמוטטות ובממשלה מציעים לנו פלסטרים.התחום שלנו היה הראשון שנפגע וברור לכולם שיהיה האחרון שייצא מהמשבר. אין לנו שום אופק, אנחנו לא רוצים מענקים, אנחנו דורשים קצבה מסודרת וקרן חירום להתאוששות".
אביר קארה, מייסד "אני שולמן" אמר: "שנים שתקנו, אבל לא עוד. עוד רגע ולא יהיה למדינה את מי לסחוט, שולמן כבר לא יכול לשלם, מאות אלפי עסקים קורסים, ואם המדינה לא יודעת את זה, אז בשביל זה אנחנו פה - להגיד מספיק ודי.
"המדינה חייבת להצהיר מיידית על שימוש בקרן מס רכוש, 100% מהעצמאים ומבעלי השליטה חייבים לקבל תמיכה עוד היום, ואחרי הקורונה נתחשבן אתכם, איך אתם הולכים לשנות בחוק את כל העיוותים והאפליה שיש נגד העצמאים והעסקים הקטנים, שהם רוב העסקים בישראל, והם אלה שמשלמים את המיסים. לא תבלבלו אותנו ולא תרדימו אותנו עם הצהרות פופוליסטיות בתקשורת ועם הבטחות סרק, אנחנו בעלי עסקים, אנחנו שולמנים, אנחנו שמים לב אם הצ'ק שהבטחתם לנו הלך לאיבוד בדואר כי לא נשלח מלכתחילה. תסתכלו לנו בעיניים ותבטיחו לנו, שלא תיתנו לכלכלת ישראל להתרסק, ונצא לפה כל שבוע, אחרת אין לישראל עתיד", ציין קארה.
פרופ' אבי שמחון, היועץ הכלכלי של ראש הממשלה, התייחס הבוקר בראיון לאולפן ynet לאסטרטגיית היציאה מהמשבר: "אנחנו לא יכולים לדבר בתאריכים. יש הרבה מאוד דיונים בין משרד האוצר, בנק ישראל ומשרד הבריאות. ככל שעוברים הימים, כך מצטברים נתונים, ובסוף ראש הממשלה יחליט.
"אנשים הפגינו משמעת במידה רבה. התוצאה היא שאנחנו רואים ירידה בשבועיים האחרונים של מספר הנדבקים, מה שיאפשר לצאת בהדרגה מהסגר, אותה אסטרטגיית יציאה מפורסמת. אז אני מניח שבראשון הקרוב נתחיל אולי לפתוח בזהירות חנויות ברחוב. העניין עם הסיפור הזה הוא שהנתונים מצטברים כמה שבועות אחרי שעושים דברים. אנחנו נעקוב במשך שבוע-שבועיים, ונחליט על הצעדים הבאים".