שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP, MCT

הסרת הגבלות ראשונה בספרד, אבל גם היום: 517 מתים

החל מהיום חוזרים לעבודה פועלי בניין ועובדים במפעלים. הנגיף עדיין גובה מחיר כבד, עם יותר מ-3,000 נדבקים חדשים ביממה, אבל הירידה במספר הקורבנות נמשכת. שוטרים מחלקים מסכות בתחנות הרכבת והאוטובוס, עובדים עדיין לא רגועים: "הייתי מעדיף להישאר בבית, פוחד להדביק את הוריי ואחותי"

ספרד, ממוקדי ההתפרצות החמורים ביותר של נגיף הקורונה, החלה היום (ב') את התהליך האיטי של הסרת הגבלות, לראשונה מאז שהכריזה על הסגר בכל רחבי המדינה, לפני יותר מחודש. ספרד הייתה המדינה השנייה בעולם, אחרי איטליה, להכריז על צעדים חריפים כל כך בכל רחביה, וכעת, כשיש סימנים להאטה מסוימת בהתפשטות הקורונה, היא רוצה להחזיר בהדרגה לתפקוד חלק מכלכלתה.

 

משבר הקורונה - עוד מהעולם:

 

נמשכת הירידה במספר המתים בספרד    (צילום: משי בן עמי, ירון ברנר)

נמשכת הירידה במספר המתים בספרד    (צילום: משי בן עמי, ירון ברנר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  (צילום: AP)
ממתינים לרכבת התחתית במדריד, הבוקר(צילום: AP)
  (צילום: AP)
שוטר מחלק מסכות בתחתית של מדריד(צילום: AP)

החל מהיום מותר לחלק מהמעסיקים בספרד, בכלל זה בתחום הבניין והייצור, לחדש את פעילותם. עם זאת, רוב הספרדים עדיין נדרשים להישאר בבתיהם, והחנויות, הברים ומרחבים ציבוריים יישארו סגורים לפחות עד 26 באפריל. האיסור על תושבים לצאת מהבית למעט לקניית מצרכים ותרופות ובמקרי חירום יישאר בתוקף עוד שבועיים לפחות.

 

אף שירידה הדרגתית נרשמת במספר המתים והנדבקים החדשים שעליהם מדווחת ספרד מדי יום, הנתונים המגיעים ממנה עדיין קשים לעיכול. רק היום דיווחה ספרד על עוד 517 מתים מנגיף הקורונה ביממה האחרונה, ובכך עלה מספר המתים מהנגיף בתחומיה ל-17,489. התגלו עוד יותר מ-3,000 נדבקים חדשים, ומספר הנדבקים הכללי עומד כעת על 169,496. בשיא ההתפרצות דיווחה ספרד על קרוב ל-1,000 מתים ו-8,000 נדבקים ביום. אתמול דיווחה ספרד על 619 מתים ו-4,167 נדבקים חדשים בתוך יממה.
  (צילום: AP)
"מעדיף לחכות עוד 15 יום". חלוקת מסכות במדריד(צילום: AP)

  (צילום: AP)
רחובות ריקים בפמפלונה, ספרד(צילום: AP)

"אתה סוף סוף משתכנע שאנחנו יושבים בבית מסיבה טובה", אמר הבוקר בניטו גררו, בן 28 שעדיין נמצא בהסגר בביתו במדריד. "לא הייתי רוצה לחזור לעבודה עד שיהיה בזה צורך דחוף, כי אני לא רוצה לסכן את עצמי ולסכן אחרים".

 

עוד רחוקים מניצחון

גם הבוקר נראו רק נוסעים מעטים בתחנת הרכבת אטוצ'ה במדריד, תחנה שבדרך כלל הומה מאדם. גם בכבישים נראתה תנועה דלילה, ונסעו בהם בעיקר אוטובוסים ציבוריים. חלק מהספרדים שהלכו היום לעבודה לראשונה אחרי שבועות קיבלו בבוקר מסכות לפנים שחילקו להם שוטרים בתחנות הרכבת והאוטובוס.

 

קרלוס בן ה-27 מאקסטרמדורה סיפר שהוא מתכוון לחזור לעבודה מחר, אחרי חופשת הפסחא, אף שהוא מרגיש שעדיין יש בכך סיכון. "הייתי מעדיף לחכות עוד 15 יום בבית או לפחות עוד שבוע ואז לחזור", הודה. "אתה תמיד פוחד שתידבק בזה ושתסכן את החיים שלך או של אחרים. אני גר עם ההורים שלי ועם אחותי, והם לא יוצאים מהבית. זה מה שהכי מפחיד אותי".

  (צילום: AP)
גם היום: יותר מ-3,000 נדבקים. המטרו במדריד(צילום: AP)

ראש ממשלת ספרד פדרו סנצ'ס אמר אתמול כי ההחלטה להחזיר לפעילות חלק מענפי העבודה התקבלה אחרי התייעצות עם ועדת מומחים, וכי כל הקלה נוספת של ההגבלות תהיה תלויה בהתקדמות במאבק בנגיף. "אנחנו עדיין רחוקים מניצחון, מהרגע שבו נוכל לחזור לחיים הרגילים שלנו, אבל עשינו צעדים החלטיים ראשונים בדרך לניצחון", אמר ראש הממשלה.

 

מנהיגים בכמה ממחוזות ספרד מתחו ביממה האחרונה ביקורת על החלטת סנצ'ס להחזיר לעבודה חלק מהספרדים, והביעו חשש מהתפרצות מחודשת של הקורונה. הממשלה המקומית של חבל קטלוניה, אזור שספג מכה קשה מהנגיף, מכה שנייה בחומרתה רק לזו שספג אזור מדריד, הזהירה כי חזרה לעבודה כעת עלולה למחוק את ההישגים שרשמה ספרד במלחמתה בנגיף עד כה. הממשלה הקטלונית פרסמה המלצות, בהן עריכת בדיקות חום לעובדים לפני כניסתם למקום העבודה וקיום בקרה קפדנית מחוץ לתחנות הרכבת התחתית כדי לוודא שהקרונות מאוישים עד לא יותר משליש מהתפוסה.

  (צילום: AP)
ההמלצה: בדיקות חום ושליש מהתפוסה. ברכבת התחתית(צילום: AP)

גם במדינות אחרות באירופה דנים בימים אלה בשאלה מתי להתחיל להסיר את ההגבלות. אוסטריה הודיעה כבר בשבוע שעבר כי החל מאמצע השבוע הנוכחי תאפשר לחנויות קטנות ראשונות להתחיל לפתוח את שעריהן, תחת מגבלות חמורות, למשל הגבלת מספר הקונים המותר בחנות כך שיהיה בממוצע רק קונה אחד על כל 20 מטר רבוע. גם דנמרק ונורבגיה מתחילות להחזיר חלק מהמגזרים לפעילות, וגם בגרמניה כבר דנים בהסרה הדרגתית של הגבלות.

 

באיטליה ובריטניה, שתיים מהמדינות שספגו את המכה הקשה ביותר מהקורונה, מתקשים עדיין לנקוב במועדים מדויקים להקלת הצעדים. בריטניה נראית כמדינה שנמצאת כעת בשיא ההתפרצות שלה, והיא מדווחת על קרוב ל-1,000 מתים מדי יום. באיטליה אמנם נרשמה בשבוע האחרון ירידה במספר המתים והנדבקים החדשים היומי, אבל הירידה עדיין אינה חדה מספיק כדי שאפשר יהיה לראות את האור שבקצה המנהרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
ברכבת התחתית במדריד, הבוקר
צילום: AP
מומלצים