שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP, MCT

הממשלה תכריע אם להטיל סגר ממחר עד יום ראשון

הממשלה צפויה להכריע כי ממחר בערב עד יום ראשון בבוקר יוטל סגר, בדומה לזה שהוטל ביום שלפני ליל הסדר. תושבים ייקראו להישאר במשפחותיהם הגרעיניות, צפויה אכיפה משמעותית במוצאי החג - בעת שאזרחים יגיעו לבתי מאפה כדי לקנות חמץ. אחרי החג: השרים ידונו ביציאה מהמשבר

הממשלה תתכנס היום (שני) לאשר הגבלות בשביעי של פסח, מימונה וסוף השבוע. כך הוחלט בתום התייעצות שקיים ראש הממשלה נתניהו. משרד הבריאות המליץ להטיל את המגבלות בשל החשש כי השילוב של אווירת החג (במיוחד מימונה) יחד עם אווירת סוף הסגר, יביאו להתרופפות משמעותית בשמירה על הנחיות הריחוק החברתי. עם זאת, ביום חמישי ב-15:00 קבע נתניהו דיון שרים בנושא אסטרטגיית היציאה מהמשבר.

 

 

על פי הסיכום בדיון, יוכנו תקנות לשעת חירום להטלת הגבלות על יציאת התושבים מיישוביהם מיום שלישי (ערב החג) בשעה 17:00 עד יום ראשון ב-6 בבוקר. לגבי מקומות עבודה, המתכונת תהיה דומה לזו של הסגר ביום לפני הפסח, ותושבים ייקראו להישאר במשפחותיהם הגרעיניות. במוצאי החג (יום רביעי בלילה) צפויה אכיפה משמעותית במיוחד בבתי מאפה, חנויות ומרכולים שאליהם צפויים להגיע אזרחים כדי לקנות מוצרי חמץ. יישובים ערביים יוחרגו מההגבלות האלה, כפי שנעשה לקראת ליל הסדר. משמעות ההגבלות היא ביטול בפועל של חגיגות המימונה. 

 

 

צילום: משה מזרחי

צילום: משה מזרחי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
בכיר במשרד הבריאות אמר על ההחלטה המסתמנת כי היא תלויה ב"איפה אנחנו נמצאים ואיפה אנחנו רוצים להיות. זו סוגיה שמקבלי ההחלטות צריכים לקבל החלטה לגביה כי זו החלטה שהיא גם חצי-חברתית. עמדתי בעניין היא שצריך להישמר ולהיזהר. תמיד יש פחד והפחד יישאר איתנו הרבה מאוד זמן. זה יימשך הרבה מאוד זמן. ככל שאנחנו נראה שמאבדים שליטה נהדק עד שנקבל שליטה חזרה. זה כנראה יהיה חלק מהעתיד הקרוב שלנו פחות או יותר. אפשר לעשות סגר ואפשר גם לא, זו שאלה חברתית ולא כל כך רפואית. מבחינת הלך הרוח, אנחנו יודעים שאם יוטל סגר זה יוריד את המספרים, והשאלה היא מה יהיה המחיר החברתי של אירוע כזה".
 

בנוסף להגבלות הללו, אמרו היום במשרד לביטחון הפנים כי פקחים עירוניים יוכלו לאכוף את ההנחיות, למנוע שהייה במקום אסור במרחב הציבורי ולקנוס תושבים.

 

עדכונים אחרונים:

  • הממשלה תכריע אם להטיל סגר ממחר עד יום ראשון
  • המלצת צה"ל: שחרור הדרגתי לעבודה לפי "ערים אדומות, צהובות וירוקות"
  • הסרת הגבלות ראשונה בספרד
  • חשיפת ynet: האוניברסיטאות הגדולות יאפשרו קבלה ללא פסיכומטרי
  • עלה ל-112 מניין המתים מקורונה בישראל

 

 

לפי ההודעה, "בהמשך לשיח בין השר לביטחון הפנים ארדן ויו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס והרצון המשותף לייצר מכפילי כוח באכיפת תקנות משרד הבריאות, פעל השר ארדן להרחבת סמכויות הפקחים העירוניים, כך שמהיום גם הם מוסמכים לאכוף ולהטיל קנסות בגין שהייה במקומות ציבוריים שנאסרו בתקנות – ואין לשם כך צורך בליווי של שוטר, ובכך להוות 'מכפיל כוח' למשטרה ברחבי המדינה".

 

עד כה, הוסמכו הפקחים לקנוס בתי עסק שפעלו בניגוד להוראות, וכעת לאחר תהליך הסמכה הם יופעלו על ידי הרשויות המקומיות גם במרחב הציבורי, בתיאום עם המשטרה.

 

 

מחסומי משטרת ישראל בעקבות הסגר על שכונות בירושלים (צילום: עמית שאבי)
מחסומי משטרת ישראל בעקבות הסגר על שכונות בירושלים(צילום: עמית שאבי)

 

בכלכליסט פורסם היום כי קיימת עלייה משמעותית במספר הדוחות שניתנו לאזרחים ועסקים שהפרו את הנחיות הסגר. עד אתמול ניתנו לאזרחים ולעסקים 25,837 דוחות על איש שמירה על הנחיות החירום. היקף הדוחות מסתכם ב-21 מיליון שקל. רוב הדוחות (24,040) ניתנו לאזרחים שנמצאו במרחק של יותר מ-100 מטר ממקום מגוריהם. 1,772 דוחות בסכום של 5,000 כל אחד, ניתנו לבעלי עסקים שלא שמרו על ההנחיות או לאזרחים שהפרו את חובת הבידוד.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
סגר בירושלים
צילום: עמית שאבי
מומלצים