שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP, MCT

עלייה בנדבקים ביישובים הערביים: "אנשים בבידוד מסתובבים חופשי"

מניין הנדבקים בקורונה באום אל פחם עלה ל-55. העירייה מסרה שעשתה כל שביכולתה כדי למנוע את התפשטות הנגיף אבל "התוצאות לא מעודדות". בדיר אל אסד אובחנו 30 חולים. ראש המועצה: "לא מודאג, המצב בשליטה"

 

עלייה בנדבקים בקורונה ביישובים הערביים    (צילום: דוברות המשטרה )

עלייה בנדבקים בקורונה ביישובים הערביים    (צילום: דוברות המשטרה )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נגיף הקורונה ממשיך להתפשט גם ביישובים הערביים בצפון. באום אל פחם עלה מניין הנדבקים בנגיף ל-55 ובדיר אל אסד ל-30 אחרי שאובחנו חמישה חולים חדשים. מספר המבודדים ביישוב עומד על 86.

 

בכיר בעיריית אום אל פחם אמר כי "לצערי יש אנשים שלא אומרים את האמת. הם צריכים להיות בבידוד ולא מדווחים למשרד הבריאות ומסתובבים חופשי. אולי יש גם נדבקים שמסתובבים חופשי ולא יודעים שהם נדבקו. המצב מאוד חמור וחייבים לעצור את הזלזול".

דיר אל אסד ()
המשטרה תגברה את המחסומים. דיר אל אסד

מרים מחאמיד, תושבת העיר, סיפרה ש"עכשיו במצב כזה, אפילו לצאת לקנות מזון זה מסוכן. חשבתי שמספר הנדבקים יהיה נמוך יותר, אבל כל יום המספר עולה. אני בעד להכריז על הסגר מלא עד שהנגיף יפסיק להתפשט ובכדי להגיע לכל החולים שמסתובבים".

 

אחד מתושבי העיר שנדבקו בקורונה קרא לתושבים לא לצאת מהבתים שלא לצורך. "תישארו בבתים ואל תזלזלו. אם לא נפעל לפי ההנחיות נסכן את עצמנו", הוא אמר. על ההתמודדות עם הנגיף הוא אמר: "אני עובר תקופה קשה מאוד, בלי האישה, הילדים וההורים. כואב לי הלב שאני לא יכול לחבק אותם. תתנהגו באחריות כדי שלא תגיעו לאותו מצב".

 


אום אל פחם  ()
"המצב חמור". פעילות פיקוד העורף והמשטרה באום אל פחם

אום אל פחם  ()

ראש מועצת דיר אל אסד אחמד דבאח אמר היום לאולפן ynet שהמצב ביישוב נמצא בשליטה. לדבריו חלק מהחולים הועברו לבתי מלון וחלק לבית חולים, ומצבם של כולם טוב. לדבריו ההתפרצות ביישובים הערביים התגלתה כעת כי "לא היו בדיקות במגזר, במיוחד אצלנו, במשך כל התקופה מאז שהתפרץ הנגיף".

 

דבאח הוסיף כי אינו מודאג. "הייתי מוטרד בתחילת הדרך אבל אחרי שהתברר שרק חולה אחת בבית חולים במצב לא טוב, אני רגוע", הוא אמר. "רוב האנשים היו ממושמעים".

פטין ביאדסה ()
"זמינים 24 שעות ביממה ומטפלים בכל מקרה". ביאדסה

רכז מטה החירום בעיריית בקה אל גרבייה, האח פטין ביאדסה, סיפר שבעיר אובחנו כבר 20 נדבקים. "כשנודע לנו על המקרים הראשונים נקטנו כמה צעדים בכדי להגיע לאנשים שהיו במגע עם החולים. הצלחנו לאסוף אותם וביקשנו מהם שילכו לעשות בדיקת קורונה ולבידוד", הוא אמר.

 

הוא הוסיף כי "אנחנו כמעט ולא ישנים וכל הזמן עוקבים כדי לדעת אם יש התפתחות או אנשים שסובלים מתסמינים. אנחנו זמינים 24 שעות ביממה ומטפלים בכל מקרה. לצערי יש אנשים שמזלזלים אבל אנחנו יוצרים איתם קשר ומבקשים מהם לא להסתובב בחוץ אם אין משהו דחוף".

 

ראש מועצת דיר אל אסד: "לא מודאג"    (צילום: אביהו שפירא, משי בן עמי, ניצן דרור)

ראש מועצת דיר אל אסד: "לא מודאג"    (צילום: אביהו שפירא, משי בן עמי, ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

תושבים ביישובים הערביים התלוננו על כך שמשרד הבריאות לא מפרסם רשימה של המקומות שבהם שהו כל הנדבקים. "איך זה יכול להיות שנדבקים הסתובבו בכמה מקומות בלי שאף אחד יודע על המקומות האלו", אמר אחד המתלוננים. "חייבים לפרסם את כל המקומות שהם ביקרו בהם אחרת מספר החולים יעלה. אי הפרסום זה זלזול בבריאותם של האזרחים".

 

המשטרה הודיעה כי היא תגברה את מחסומי הבידוק ביישובי ואדי ערה וערכה ביקור בבתי מבודדים באום אל פחם לבחינת רצונם לעבור למלונית. מפקד תחנת המשטרה במג'ד אל כרום, ניצב משנה יקי אוחנה, אמר ש"המאמץ שלנו, של מד"א, ופיקוד העורף והמעוצה המקומית הוא להוציא את החולים לבתי מלון. עד עכשיו יצאו 14 חולים". הוא הוסיף כי "אני נעזר גם במכובדים וראשי רשויות שהם בעלי השפעה כדי שהתושבים ייענו להוראות של משרד הבריאות".

 

מעיריית אום אל פחם נמסר כי "העירייה עשתה כל שביכולתה כדי למנוע את התפשטות הנגיף, והיא לא חסכה שום דבר בעניין פעולות ההסברה לתושבים, כדי שהם יבינו את הסכנה. אולם לצערנו התוצאות עד עכשיו לא מעודדות. אנו קוראים שוב לתושבים לציית להוראות, כי אחרת לא נצא מזה".

 

ועד הרשויות המקומיות הערביות: "משלמים מחיר כבד ביותר"

בנוסף, חברי הוועד הארצי לראשי הרשויות המקומיות הערביות בישראל שלחו מכתב לראש הממשלה ולשר החינוך והודיעו שהם יתנגדו להחזרת התלמידים לבתי הספר, זאת בעקבות דיון שקיימו אתמול ביחד עם מומחים שונים מהחברה הערבית. "אנו פונים אליכם באופן בהול בבקשה לקחת בחשבון בתוכנית החזרה לשגרה ללימודים בבתי ספר ומוסדות החינוך את המצב הייחודי הקיים בחברה הערבית וברשויות המקומיות", נכתב.

 

במכתב נטען כי יש להתחשב ההבדלים בין החברה הערבית לחברה היהודית: "חשוב לציין, שהחברה הערבית משלמת מחיר כבד ביותר במשבר הנוכחי הן מבחינה חינוכית והן מבחינה חברתית-כלכלית בשל הפערים הסוציו-אקונומיים הקיימים בחברה. תמונת המצב בחברה הערבית עדיין לא מספיק ברורה וזאת לאור מספר הבדיקות הקטן בהשוואה לחברה היהודית. למרות העלייה בבדיקות לאחרונה, עדיין מספרן מועט באופן יחסי. לדעתנו, ועל מנת להבין את תמונת המצב בחברה הערבית, דרושים נתונים נוספים שאין בידנו כיום וקיים חשש שבתי הספר ומוסדות החינוך לא יהיו מוכנים לקליטת התלמידים חזרה בהתאם לדרישות משרד הבריאות".

 

את המכתב חתמו בשלוש בקשות עיקריות. הראשונה היא "לקחת בחשבון את הפער הקיים של שבועיים-שלושה בכל הקשור לנתוני המגפה, התפשטותה וסכנת התרחבותה בחברה הערבית לעומת היהודית", הבקשה השנייה היא לשתף את נציגי החברה הערבית בתהליך קבלת ההחלטות הנוגעות למערכת החינוך הערבית, והשלישית היא בקשה לסיוע כספי מיוחד לרשויות המקומיות הערביות, "בכדי להכין את המרחבים הציבוריים הרלוונטיים לתהליך החינוכי בתנאים הדרושים להבטחת בריאות הציבור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים