שתף קטע נבחר

צילום: AFP, MCT

השרים אישרו: בני ברק - "אזור מוגבל" עם הקלות; בירושלים יימשך הסגר בשכונות

ועדת השרים אישרה את הארכת ההכרזה על העיר כ"אזור מוגבל" עד 20 באפריל. היציאה והכניסה ממנה תותר רק ברכב פרטי ולא בתחבורה ציבורית. בבירה יימשך הסגר בשכונות עד 19 באפריל. שכונת שמואל הנביא התווספה לאזורים המוגבלים

 

3082 ()
מחסומים בבנני ברק במהלך החג

המאבק בקורונה : ועדת השרים אישרה אחר הצהריים (חמישי) כי העיר בני ברק תמשיך להיות מוכרזת כ"אזור מוגבל" עד 20 באפריל, למעט האזור שנמצא צפונית לדרך אם המושבות. כמו כן, הכניסה והיציאה מהעיר תותר רק באמצעות רכב פרטי או במונית ולא בתחבורה ציבורית. בירושלים יימשך הסגר בשכונות עד 19 באפריל ושכונות נוספות התווספו לאזורים המוגבלים בבירה.

 

 

 

מוקדם יותר הודיעה עיריית בני ברק לקראת הדיון כי עד לתום תקופת ההכרזה תדאג לפינוי של 700 חולים משטח העיר למלונות המיועדים לבידוד לחולי קורונה, וכי ימונה "איש קשר" לגבי כל בניין בעיר שיסייע בתיאום עזרה וסיוע לחולים ולמבודדים המתגוררים באותו בניין.

 

בדיון נמסר כי בבני ברק ישנם כיום 2,160 חולים. שיעור העלייה בתחלואה בשלושת הימים האחרונים עומד על 16%. שיעור התחלואה ל-100 אלף תושבים בעיר עומד על 1,100. עם זאת, נוכח השיפור בנתוני התחלואה בעיר מאז ההכרזות הקודמות ונוכח הודעת העירייה - שמימושן צפוי לסייע באופן משמעותי להתמודדות עם המחלה בתחומי העיר - החליטה ועדת השרים לעשות שימוש בסמכותה להקל משמעותית במגבלות החלות עליה, ולתחום את מגבלות הכניסה והיציאה מהעיר אך ורק לכניסה ויציאה באמצעות תחבורה ציבורית, למעט במוניות.

 

 

כמו כן, הוחלט להחריג מההכרזה את אזור התעשייה הצפוני בבני ברק - שכן נרשמה בו תחלואה מועטה - וניתן להפריד בינו לבין שאר חלקי העיר.

 

שר האוצר משה כחלון תקף מוקדם יותר בחריפות בדיון את הכוונה להקל בסגר על בני ברק והודיע באופן חד-משמעי כי לא יוכל לתמוך בשחרור חלקי של העיר אם הדבר יפגע בשחרור המשק מהסגר.

 

שרים בממשלה זעמו על הכוונה להקל בסגר בבני ברק וטוענים שליצמן דחף לכך בגלל לחץ שמופעל עליו בציבור החרדי, זאת למרות שאחוזי התחלואה בעיר גבוהים מאוד.

 

 

במהלך הדיון דרש שר האוצר משה כחלון ממנכ"ל משרד הבריאות ששחרור של בני ברק לא יבוא על חשבון שחרור המשק. שר הביטחון נפתלי בנט הצטרף לעמדתו של שר האוצר. בסופו של דבר ההחלטה אושרה על פי המלצת משרד הבריאות.

 

בדיון התייחסו גם לנתוני ההתחלואה בירושלים. 2,474 חולים בקורונה אותרו עד כה בבירה, מדובר על 27 חולים ל-100 אלף איש בממוצע. שיעור התחלואה בשלושת הימים האחרונים בעיר עומד על 16%. בנוסף הוחלט להכניס שכונות נוספות להגבלות התנועה: שמואל הנביא, סנהדריה המורחבת, מעלות דפנה, רמות אשכול וגבעת המבתר.

 

בני ברק מתאמצת להוציא את החולים מהעיר

מאז שעות הבוקר נערכת עיריית בני ברק להוצאת מאות חולי קורונה מאומתים מהעיר למלוניות ייעודיות, כחלק מהבטחת ראש העיר אברהם רובינשטיין לוועדת השרים. רובינשטיין ומנהל מטה המאבק העירוני בקורונה, אלוף במילואים רוני נומה, התחייבו בפני השרים להעלות בצורה משמעותית את מספר החולים שיוצאים מהעיר בתמורה להקלות בסגר.

 

עד כה יצאו מהעיר כ-450 חולים בלבד ובעירייה פועלים בכיוון חדש - הקמת ישיבה לבני העיר במלון "כינר" בצפון שאליה יעברו רבנים מוכרים שחלו בקורונה. בראש הישיבה צפוים לעמוד רב העיר שבח צבי רוזנבלט וראש בד"ץ בני ברק הרב שריאל רוזנברג, שמכהן גם כרב שכונת רמת דוד. "הנהלת העיר הקימה מוקד משותף עם מד"א וקופות החולים כדי להוציא כמה שיותר חולים בהסכמה", אמר בכיר בעירייה. "אם נצליח להוציא את כולם עד 20 בחודש - התקופה הקשה בבני ברק תסתיים".

 

בהנהלת העירייה טענו כי בשבועיים האחרונים הציבור בבני ברק נשמע ברובו המוחלט להוראות, מה שהוביל לירידה בשיעור ההדבקה. "יש לנו נתונים שמראים ירידה בכמות ההכפלה של המגפה, כך שמרבית הנדבקים החדשים מגיעים מתוך הסגר המשפחתי", אמר ראש העיר. "הווירוס לא מסתובב ברחובות, זה לא נוגע ל-200 אלף איש, אלא למי שחיים יחד באותו הבית".

 

"האם הסגר הועיל או לא? נדון נסיק מסקנות בהמשיך", הוסיף. "עכשיו אחנו עושים פעולות אסטרטגיות - ואתם תראו שמאתנו ילמדו איך פועלים. איך למשל מוציאים חולים למלוניות".

 

מעיריית בני ברק נמסר בתגובה: "העירייה מברכת על החלטת משרדי הבריאות והפנים לצמצם את הסגר על העיר להגבלה על כניסה ויציאה של תחבורה ציבורית בלבד. ראש העיריה, אברהם רובינשטיין מודה לממשלה על כך ומבטיח שבסיוע ראש מטה החירום, אלוף (במיל) רוני נומה, יעשה הכל כדי לפנות את מרב החולים מהעיר, תוך פיקוח צמוד על הנותרים". רובינשטיין הוסיף: "תושבי בני ברק הוכיחו משמעת ופעלו בימים האחרונים בהתאם לכל ההנחיות לטובת בריאותם ובריאות הסביבה ויש לשבחם על כך".

 

בתוך כך, שוטרי הסיור של מרחב דן רשמו קנס של 5,000 שקלים לחולה קורונה מאומת שהפר את תנאי הבידוד שלו וסיכן את בריאות שכניו. ברחוב מלאכי בבני ברק דווח על התקהלות ברחוב והמשטרה נאלצה להורות על פיזור המעורבים שהתכנסו יחדיו לתפילה. שניים מהם קיבלו דו"ח בסך 5,000 שקלים ושניים נוספים על סך 500 שקלים.

 

במשטרה ציינו שפעילות השוטרים "לוותה בקריאות עידוד ותמיכה מצד דיירי בניינים סמוכים, שהוקיעו את חוסר האחריות והפרת החוק מצד המתקהלים".

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים