שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP, MCT

למרות ההצהרות: ירידה של כ-2,000 בדיקות קורונה ביום

נתונים סותרים בדיווחים: לפי משרד הבריאות, אתמול בוצעו רק 9,269 בדיקות לגילוי הנגיף - אך פרופ' גרוטו הציג בוועדת הקורונה כי מספר הבדיקות עמד על 8,791. בכל מקרה מדובר בירידה לעומת יום שלישי - אז בוצעו 11,501 בדיקות

Бригада МАДА в Бней-Браке. Фото: Моти Кимхи ( )
לקיחת דגימות לבדיקות קורונה, השבוע( )

משרד הבריאות עדכן כי אתמול (רביעי) בוצעו רק 9,269 בדיקות קורונה. מדובר בירידה לעומת יום שלישי - אז בוצעו 11,501 בדיקות. עם זאת, הבוקר הציג המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, נתונים אחרים בוועדת הקורונה של הכנסת אשר סותרים את הנתון שפורסם.

 

על פי השקף שהוצג בוועדה, נערכו אתמול אף פחות בדיקות - ומספרן עמד על 8,791 בדיקות, כלומר כ-2,700 בדיקות פחות מהיום הקודם. בפרסום הרשמי לאחר כמה שעות, עלה מספר הבדיקות אתמול ב-500, אך עדיין לא הגיע ליעד של 10,000 בדיקות ביום.

 

נגיף הקורונה - עדכונים אחרונים:

בן 85 נפטר בכפר סבא, מניין המתים עלה ל-142

המשטרה חילקה ביממה החולפת 2,609 דו"חות על יציאה מהבית בניגוד לתקנות

השרים אישרו : בני ברק - "אזור מוגבל" עם הקלות, בירושלים יימשך הסגר בשכונות

שר החינוך פרץ שלל את דברי מנכ"ל משרד הבריאות על המתנה עם החזרה ללימודים

סין מתעקשת: הנגיף לא נוצר במעבדה

 

 

ביום שני, כפי שעולה מהנתונים, נערכו 10,401 בדיקות. בתוך כך מתמודד משרד הבריאות עם ביקורת חריפה ולפיה לא עמד ביעד שהוצב. גם היעד של 30 אלף בדיקות נראה רחוק ממימוש בשלב זה.

 

במערכת הבריאות סבורים כי העלאה משמעותית של מספר הבדיקות תזרז משמעותית את היציאה ההדרגתית מהמשבר, שכן המשך ההתייצבות במספר המאובחנים החדשים לצד הגידול במספר הבדיקות יראה כי אכן המגמה מתמשכת ויציבה.

50 ()
הציג נתונים סותרים. פרופ' גרוטו

בדיון שנערך היום בוועדה לטיפול במשבר הקורונה של הכנסת, הצביע פרופ' גרוטו על מצב בדיקות הקורונה היום. "כרגע הקיבולת שלנו היא 11 אלף בדיקות ביום במעבדות", אמר. יש לציין כי על פי הצהרות בכירי משרד הבריאות בשבועות האחרונים, כבר כיום ניתן היה לערוך 15 אלף ו-30 אלף בדיקות קורונה ביממה.

 

בהמשך אמר גרוטו: "עוד מעט נהיה ביכולת בדיקה של 20 אלף בדיקות. הבדיקות מתקיימות ב-32 מעבדות ברחבי הארץ. רק מעבדה שיכולה ומסוגלת פועלת 24 שעות ביממה". בהתאם לתוכניות משרד הבריאות בנושא לתעדף בדיקות בישובים עם שיעורי תחלואה גבוהים, אמר פרופ' גרוטו כי "צריך להקצות את הבדיקות למקומות שבהם הן יהיו יותר אפקטיביות".

 

 

אחרי שבועות של עיכובים, תקלות ומחסור בציוד - הצליח כאמור משרד הבריאות לעמוד בתחילת השבוע ביעד שהציב לעצמו - 10,000 בדיקות ליום. העלאת מספר הבדיקות, בהתאם להבטחות העבר, בהן גם יעד של 30,000 בדיקות, היא קריטית לצורך בניית אסטרטגיית ליציאה מהמשבר.

 

ההתייצבות במספר המאובחנים החדשים התרחשה בזמן שחלה ירידה במספר הבדיקות, ומכאן שהימים הקרובים, אם מספר הבדיקות יחזור להיות מעל לרף של 10,000 ביום, הם משמעותיים בכל הנוגע להבנת המגמה האפידמיולוגית של התפשטות הקורונה בישראל. ההערכה במערכת הבריאות היא שאם ההתייצבות במספר הבדיקות תימשך גם בימים הקרובים על רקע ריבוי הבדיקות – יזרזו את היציאה מהמשבר.

 

יש לציין כי מנתונים שפירסם המשרד ביום שבת האחרון התקבלה תמונה שונה מהנתונים שפורסמו אתמול והיום. על פי הנתונים, מספר בדיקות הקורונה היומי ירד בכ- 4,000 תוך שבוע. ב-3 באפריל בוצעו 9,903 בדיקות מעבדה ולפני כשבוע - ב-10 באפריל - בוצעו 5,980 בדיקות בסך הכול. הרקע לירידה במספר הבדיקות הוא מחסור בחומר הנחוץ לביצוע הבדיקה (ריאגנט), אך גם בעובדה שהרוב המכריע של המעבדות לא עבדו במשך 24 שעות ביממה.

 

בשבוע שעבר נעשו מספר צעדים כדי להעלות את מספר הבדיקות ובהם חתימה על הסכם עם עובדי המעבדות שמרחיב את שעות המשמרת מ-8 ל-12, פתיחת מעבדה במכון ויצמן למדע ברחובות ומעבדה נוספת באוניברסיטת תל אביב שאמורה להתחיל לפעול בהקדם, ושימוש בריאגנט מתוצרת ישראלית. השימוש בריאגנט חייב הטמעה של תוכנה חדשה במעבדות. בנוסף, בימים האחרונים החלו קופות החולים להפנות מבוטחים שלהן לבדיקות, מה שצפוי להעלות את מספרן גם כן. ההפנייה נעשית על ידי רופא המשפחה.

 

בתוך כך, מערך בדיקות הקורונה התרחב השבוע גם בקופות החולים שמנסות להעביר אליהן כמה שיותר בדיקות של מבוטחים, וזאת על מנת שכל תהליך הבדיקה יישאר בתוך הקופה ובכך זמן ההמתנה לתוצאה יתקצר. קופות החולים לאומית, למשל, הקימה בשיתוף עם צה"ל עמדה שתבצע בדיקות קורונה ותדגום את מבוטחיה בהפרדה מוחלטת בין הנבדק לדוגם, וללא מעבר אוויר.

 

בהודעה מטעם הקופה צוין כי "העמדה מתוכננת כך שיש לחץ אוויר חיובי בתוך התא, כך שהדוגם לא נזקק לציוד המיגון היקר החסר והמקשה על עבודתו. העמדה הראשונה תוצב כבר מחר במרפאת לאומית ברמת גן ותאפשר תהליך נטילת דגימה ללא מגע עם הנבדק וללא ציוד מגן". גם מכבי שירותי בריאות הקימה עמדה דומה שהוקמה במרפאה ביפו בפרויקט משותף עם התאחדות התעשיינים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים