שתף קטע נבחר

 
צילום: AP, EPA

בכיר במשרד הבריאות: מערכת החינוך תישאר סגורה לפחות עוד שבועיים

ראש המטה במשרד, נועם ויצנר, אמר בריאיון לאולפן ynet כי ההקלות הקרובות ייבחנו בעוד שבועיים: "חייבים לראות שאין עלייה בתחלואה". על החזרה ללימודים: "גם בדרום קוריאה זה עוד לא קרה". הוא הביע חשש מהתרופפות המשמעת ביום העצמאות - אך שידר אופטימיות: "שולטים בעקומה"

 

בכיר במשרד הבריאות על ההקלות שבדרך    (צילום:שחר גולדשטיין)

בכיר במשרד הבריאות על ההקלות שבדרך    (צילום:שחר גולדשטיין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ראש מטה משרד הבריאות, נעם ויצנר, התייחס הבוקר (שישי) בריאיון לאולפן ynet להחלטת הממשלה על הקלות בסגר ופתיחה מדורגת של ענפי המסחר, הייצור והשירותים - בכפוף לעמידה בכללים ומגבלות שייקבעו. לדברי ויצנר, במשרד הבריאות "מסכימים לרוב הרעיונות והעקרונות - יציאה מדודה לשגרה, אך בצעדים מבוקרים". הוא הדגיש כי מערכת החינוך, מלבד החינוך המיוחד, לא תיפתח לפחות בשבועיים הקרובים.

 

משבר הקורונה - עדכונים אחרונים:

לראשונה בישראל: יותר מחלימים ביממה מחולים חדשים

הורים נגד למידה מורחבת מרחוק: "העומס עלינו יהיה אדיר"

במחאה על איסור התפילות במניין: עימות ועצורים במאה שערים

השרים החליטו: הקלות בסגר - בכפוף למגבלות שייקבעו עד מוצ"ש

זינוק בספירת המתים של סין: "לא היה טיוח"

 

ויצנר אמר כי מדובר ב"בחזרה מדודה לשגרה מסוימת לצד הקורונה, ולא מה שמתכנה בטעות 'אסטרטגיית יציאה'. אנחנו רצינו לראות שהצעדים שנעשים הם צעדים שמצד אחד כן מאפשרים למשק לאט לאט לחזור לפעילות, אבל מצד שני שהם צעדים מבוקרים, ולא כאלו שאחר כך נשלם עליהם בתחלואה חריגה".

נעם ויצנר (צילום: ירון ברנר, חגי דקל)
נעם ויצנר(צילום: ירון ברנר, חגי דקל)

 

 
 
צילום: משי בן עמי, ניצן דרור

צילום: משי בן עמי, ניצן דרור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ויצנר סיפר כי ההקלות ייבחנו בתום תקופת מבחן של שבועיים: "זה פחות או יותר גם מה שמקובל כיום בעולם, כי ההדבקה לא נעשית תוך יום ואנו צריכים לראות שלצעדים שעשינו לא יהיה ביטוי עוד שבוע. נאפשר למשל להרחיב את טווח היציאה מהבית ל-500 מטר ויציאה לפעילות ספורטיבית ברמת המשפחה, כי אנו מבינים שהציבור צריך את זה. לא נעשה את הצעד הבא לפני שנבין שהצעדים שעשינו הם צעדים שהציבור עומד בהם והם נכונים לו".

 

-כלומר לפחות עוד שבועיים מערכת החינוך מלבד החינוך המיוחד לא תיפתח בשום צורה.

"נכון. ראינו את זה גם במדינות כמו דרום קוריאה, שמתמודדת היטב עם אתגר הקורונה. גם שם עוד לא פתחו את מערכת החינוך ואם יפתחו זה יהיה בזהירות כי אנו יודעים לשמחתנו שילדים לא מגלים סימפטומים קשים לקורונה, אבל הם כן וקטור של הדבקה. אנו צריכים מאוד להיזהר עם פתיחת מערכת החינוך כי זה אומר מפגש של הרבה בתי אב, וזה משהו שאנחנו רוצים להימנע ממנו כרגע".

 

צילום: עידו ארז, ירון ברנר, ניצן דרור

צילום: עידו ארז, ירון ברנר, ניצן דרור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לדברי ראש מטה משרד הבריאות, "אנו בוחנים רעיון של חבירה של שתיים עד שלוש משפחות שיוכלו לקיים איזשהו קשר ביניהן, כך שיהיה אפשר להיות עם הילדים במשותף".

ויצנר התייחס גם לנושא התחבורה הציבורית והעריך כי התדירות שלה תעלה, אבל בצורה הדרגתית. "זה עוד צריך להיות נדון עם משרד התחבורה והאוצר, אבל התחבורה הציבורית צריכה לשרת את הפתיחה ההדרגתית של המשק. גם כאן לא נעשה את זה בצעד גדול מדי אלא בצעד מדוד. צריך לראות איך מקיימים את צעדי הריחוק החברתי כדי שלא תהיה הדבקה בתחבורה הציבורית עצמה".

חיטוי בבית אבות ויז'ניץ בבני ברק (צילום: עידו ארז)
חיטוי בבית האבות ויז'ניץ בבני ברק(צילום: עידו ארז)

 

 

 

ויצנר העלה את החשש לו שותפים בכירים במשרדו, על התרופפות במשמעת של קיום ההנחיות לקראת יום העצמאות בשבוע הבא. "עד כה הציבור שותף מרכזי בכל ההתמודדות עם הקורונה ואני חושב שהציבור מבין שלא נכון לצאת בהמוניו, אפילו ביום העצמאות, כי כל המהלכים המשותפים שעשינו בחודש-חודשיים האחרונים ירדו לטימיון אם תהיה פתאום הדבקה המונית".

 

-אנחנו צפויים לסגר כמו בפסח?

"מוקדם להגיד. אבל בהחלט ניתן הנחיות ברמת ההסברה והמודעות כדי שלא יהיה מצב של תחלואה ביום העצמאות. למרות הקושי שבדבר, זה יום מיוחד ושמח לכולם - אבל גם אותו השנה נצטרך לחגוג באופן קצת אחר".

 

"אנחנו במצב של שליטה על אותה עקומה מפורסמת", אמר ויצנר לסיום. "אנו רואים שכמות הנדבקים בשליטה וגם המדד המרכזי שאנו מסתכלים עליו - שזה החולים הקשים והמונשמים - העלייה שם הדרגתית ומתונה, וזה מצב טוב כי הוא מבטא את עמידת מערכת הבריאות בהתמודדות עם הנגיף. אבל אנחנו זהירים כי הקורונה מאוד מדבקת ואנחנו לא יודעים ולומדים אותה כל הזמן. גם כשאנחנו עושים צעדים - אלו צעדים מדודים ואנו מוודאים שהתחלואה לא עולה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים