מסין ומגרמניה: מביאים מעבדות ומכונות לבדיקות
פרסום ראשון: על רקע הדשדוש במספר בדיקות הקורונה, סיכם שגריר ישראל בסין עם חברה מקומית על משלוח ראשוני של מעבדות לביצוע בדיקות. הן יגיעו לישראל עד סוף השבוע הבא. הערב הביא מטוס תובלה של חיל האוויר משלוח של מכונות בדיקה מגרמניה. אתמול בוצעו בארץ 11,908 בדיקות
אחרי שבועות של דשדוש במספר בדיקות הקורונה, האם סוף-סוף נמצאה הנוסחה להגדלה משמעותית של מספר הבדיקות? לבקשת שר החוץ ישראל כץ, שגריר ישראל בסין צבי חפץ סיכם היום (ו') עם מנכ"ל חברת BGI הסינית, נינג לי, כי משלוח ראשון של מעבדות לביצוע בדיקות קורונה יגיע לישראל עד לסוף השבוע הבא. כך נודע ל-ynet. המעבדות יגיעו לארץ בסיוע מנהל הרכש של משרד הביטחון. במקביל, מטוס תובלה סופר-הרקולס (שמשון) של חיל האוויר הביא עימו הערב (יום ו') משלוח של מכונות בדיקה מגרמניה, לטובת המעבדות.
בנוגע למעבדות שהובאו מסין, הכוונה היא להגיע להיקף של כ-12 אלף בדיקות קורונה ביום תוך כמה שבועות. על פי התכנית, היקף הבדיקות אף יתרחב בהמשך ויגיע ליותר מ-20 אלף בדיקות ביום. בדיקות הקורונה יבוצעו בארץ על ידי חברות ישראליות שנבחרו על ידי משרד הבריאות הישראלי. BGI לקחה על עצמה לשלוח לישראל את כל הציוד הנדרש לביצוע הבדיקות. מנכ"ל BGI נינג לי אמר: "חברת BGI מאוד שמחה לשתף פעולה עם מדינת ישראל ולתרום מהידע שלה והנסיון במאבק בקורונה".
שר החוץ כץ אמר: "הדיפלומטים הישראלים בכל העולם נמצאים בחזית המאבק בקורונה ומגוייסים מתחילת המשבר להשגת ציוד חיוני והכרחי למאבק במגפה. בזכות עבודת משרד החוץ, מדינת ישראל יכולה להתמודד עם הקורונה בצורה הטובה ביותר האפשרית".
הערב הודיע רשמית משרד הבריאות, בהמשך לדברי המנכ"ל משה בר סימן טוב אתמול ב-ynet, כי רכש 2.4 מיליון בדיקות סרולוגיות נוספות בעלות של 110 מיליון שקלים מהחברות Abbot ו-Diasorin. את הבדיקות ניתן יהיה לבצע באמצעות מכשירים קיימים במערכת הבריאות. בדיקות סרולוגיות יאפשרו לאבחן נוגדנים בדם של המחלימים ובכך לאפשר לאותם אנשים תנועה חופשית וחזרה לשגרה מלאה.
ההחלטה לרכוש התקבלה על ידי המנכ"ל בר סימן טוב שהחליט שהרכש יהיה עוד לפני קבלת אישור ה-FDA, מתוך כוונה להבטיח בדיקות לתושבי ישראל. הבדיקות יבוצעו באמצעות קופות החולים ובתי החולים.
משרד הבריאות עדכן היום כי אתמול בוצעו במעבדות 11,908 בדיקות קורונה. מדובר בעלייה משמעותית לעומת הנתון יממה לפני כן, אז בוצעו 9,269 בדיקות קורונה. ביום שלישי בוצעו 11,501 בדיקות ויום לפני כן נערכו 10,401 בדיקות. אלו היו הימים הראשונים אחרי תקופה ארוכה שבה עמד משרד הבריאות ביעד הראשוני שהציב - 10,000 בדיקות קורונה ביום. היעד שהציב ראש הממשלה בנימין נתניהו, 30 אלף בדיקות, נראה עדיין רחוק מאוד ממימוש.
בדיון שנערך אתמול בוועדה לטיפול במשבר הקורונה בכנסת, הצביע המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, על מצב בדיקות הקורונה היום. "כרגע הקיבולת שלנו היא 11 אלף בדיקות ביום במעבדות", אמר. "עוד מעט נוכל להגיע ל-20 אלף בדיקות. הבדיקות מתקיימות ב-32 מעבדות ברחבי הארץ. רק מעבדה שיכולה ומסוגלת פועלת 24 שעות ביממה".